• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Tirane: Umesto o fudbalu, pričamo o kamenju!

Autor mondo.rs

Selektor Radovan Ćurčić, kapiten "orlova" Branislav Ivanović i portparol FSS Aleksandar Bošković pričali o incidentu koji se dogodio po dolasku fudbalske reprezentacije Srbije u Albaniju.

  Iz Tirane: Umesto o fudbalu, pričamo o kamenju! Izvor: MN PRESS

/Izveštač MONDA iz Albanije/

Fudbal će, nažalost, ponovo u drugi plan. Huligani u prvi!

Albanci su počeli sa provokacijama u Beogradu, zbog kojih je kasnije ispaštala Srbija (oduzimanjem tri boda), a sa istim su nastavili u Tirani.

Tek što su "orlovi" sleteli u glavni grad Albanije, napadnuti su i samo pukom srećom niko nije povređen. Na autobusu sa reprezentativcima Srbije razbijen je prozor od kamenice koja je doletela iz mase okupljene pored puta. Na sreću, niko nije povređen.

kzm
Izvor: YouTube


Na konferenciji za medije u Tirani nalazi se novinar MONDA Nikola Janković.

UŽIVO:

Kraj konferencije.

20.14 - "Ne osećam nikakav pritisak, uživam u svom poslu dok traje, potpuno sam svestan da ću jednog dana otići kao i svaki trener na svetu, pa tako ne mislim da mi je ovo presudna utakmica i da bih mogao da dobijem otkaz posle toga. Utakmica kao utakmica, bez pozitivne treme nema ni rezultata, a ja ne razmišljam o tome šta će biti posle", Ćurčić.

20.13 - Portparol FSS je glatko rekao da na ovo nema šta da se odgovori.

20.12 - Sada slušamo suludo pitanje nekog Albanca koji govori srpski, koji pokušava da pita o tome da je interes vlada dve zemlje i zbog situacije na Balkanu da "bude namešteno".

Svi su u šoku.

20.08 - "Bilo bi dobro da utakmica sutra pokaže ozbiljnosti i naše i albanske strane. Mi smo spremni i želimo da igramo, znamo da nas očekuje paklena atmosfera, to može da se vidi odmah po dolasku i ne očekujemo da će nam neko aplaudirati, kao što ni albanskom timu nije aplaudirano u Beogradu, ali važno je da ekipe na terenu pokažu profesionalizam", rekao je Ivanović.

20.05 -Ivanović: Ako me pitate šta bih promenio u odnosu na utakmicu u Beogradu, promenio bih rezultat, jer znate da su nam uzeti bodovi. A znam da je velika tenzija i da su oči uprte u utakmicu. Mi moramo da igramo fudbal, a ako je selektor Albanije rekao da smo duplo kvalitetniji, mi onda moramo da odigramo najbolju utakmicu do sada u kvalifikacijama. Voleo bih da ovo odlučuje o direktnom plasmanu na EP, to bi bila prava utakmica, ako je to bilo pitanje mada opet imam osećaj da nešto nije dobro prevedeno, kaže Ivanovioć

20.00 - Ivanović o izjavi De Bjazija da je Srbija duplo jača, a Čurćiću pitanje da li mu je ovo najlakša ili najteža utakmica za prirpremu.

Ivanović: Trener je Italijan, dobro barata psihološkim pripremama, ne bih se složio s tom izjavom, a to je psihološka priprema da bi skinuo pritisak sa svojih igrača i da bi ih napravio većim i hrabrijim pred meč. Znam kako smo se pripremali, nismo gledali na njihovu stranu i čitali njihove izjave.

Bitno je da mi čekamo utakmicu spremni, nećemo obraćati pažnju na te stvari.

Ćurčić:S psihološke strane lakše je spremiti ovu utakmicu nego onu sa Jermenijom bez publike. Mislim da je želja kontrolisana kod njih i da se to neće pretvoriti u nešto loše. Manje posla nego ranije na psihološkoj pripremi, ali mnogo priprememe kada je taktika u pitanju jer albanski tim nije slučajno tu gde jeste.

Mislim da smo se spremili i da možemo da ih pobedimo.

19.59 - "Da li je to pitanje? Veliki Veliki žar?

Da, biće utakmica sa velikim žarom u kojoj će svako želeti da pobedi".

"Ako je rekao da će biti sa velikim žarom, šta je tu neprimereno? To je želja, volja, svi želimo da pobedimo. Ako je prevedeno kako treba, mislim da je izjava na mestu".

Igramo se gluvih telefona, rekao bih.

A za sve je kriv, čini mi se, slab prevodilac.


19.57 - Albanac pita za izjave našeg golmana, selektor pita: A koje izjave?

Pojašnjenje: Da će biti utakmica sa velikim žarom...

19.56 - Sastav i psihološka priprema posle ovoga večeras?

Ćurčić: Nemamm dilemu znam kojih 11 će istrčati, mislim da smo se pripremili za sve da nemamo nijedan razlog da razmišljamo osim fudbalski. Moramo fudbalski, a ne da trošimo energiju na ono što se neće događati na terenu. Tako smo se postavili".


19.54 - Pitanje ko tebe kamenom ti njega golom. Da li je gol najbolji odgovor?

Ivanović: Dobro veče svima, mi kao ekipa znamo šta trebva da uradimo sutra, kako i na koji način da je odigramo, daćemo sve od sebe da je pobedimo, jer atmosfera jeste takva i prevazilazi stari koje su fudbal, ali mi možemo samo da igramo fudbal. Znam koliki je motiv moje ekipe pred ovu utakmicu".

- O svemu je obaveštena UEFA

19.51 - Predsednik Karadžić se obratio javnosti preko RTS, zahvalni smo na razumevanju. U ovom trenutku, kaže Bošković,zaustavljam se s ovom temom, a selektor Ćurčić i kapiten Ivanović neće moći da vam se nađu na raspolaganju na ovu temu. Hvala na razumevanju.

19.51 - Veoma smo neprijatno iznenanđeni ovim incidentom. Po dolasku u hotel došli su vodeći ljudi albanske policije na čemu smo zahvalni. Predsednik Karadžić je na stalnoj vezi sa premijerom Vučićem i ministrom Udlovičićem, kojima se zahvaljujuemo na trudu da nam se iz Beograda nađu na pomoći.

19.50 - Na putu od aerodroma do hotela Šeraton, autobus sa igračima je napadnut. Do napada je došlo posle polovine puta kada smo ušli u gradsko jezgro. Tačno dva stakla iza vozača, upućeno je nekoliko kamenica od kojih je jedna velika. Staklo nije puklo.

Zahvaljujući MUP Srbije u busu, uspostavljen je mir i mi smo na bezbedan način došli do hotela.

19.49 Nažalost, počinjemo usmenim saopštenjem FSS, kaže portparol Bošković.

19.48- Konferencija počinje, tu su portparol FSS, selektor i kapiten.

19.47 -- Uskoro počinje konferencija za štampu naše reprezentacije, koja je trebalo da bude obraćanje selektora Ćurčića o utakmici u četvrtak, ali se pretvorila o obraćanje zvaničnika FSS povodom kamenovanja autobusa naše reprezentacije.

Napad se dogodio na putu od aerodroma ka hotelju „Šeraton“, nezvanično pogođen je prozor iza vozača, ali srećom niko nije povređen. Ovaj napad, novinari iz Beograda koji su doputovali u Tiranu, nisu mogli da vide, jer su autobusi bili u dugoj koloni. Međutim, glasine o incidentu brzo su se raširile, pa je potpredsednik FSS Savo Milošević kratko potvrdio da se napad dogodio i da su svi igrači dobro i u svojim sobama.


Treninga pred utakmicu neće biti.

Ostanite uz MONDO, pratićemo konferenciju UŽIVO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC