• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: E da sam igrao sa Zlatanom...

Autor mondo.ba

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić, koji je aktuelni trener francuskog drugoligaša Evijana, u superlativima je govorio o centarforu Pari sen Žermena Zlatanu Ibrahimoviću.

  Jedan od legendarnih fudbalera pariskih "svetaca" i svakako jedan od najboljih u istoriji kluba sa "Parka prinčeva" je Pape Sušić i kao takav je uvijek zanimljiv sagovornik francuskim medijima.

Ovog puta je za zvanični sajt PSŽ-a govorio o Zlatanu Ibrahimoviću, napadaču Parižana i reprezentativcu Švedske, koji vuče korijene iz Bosne i Hercegovine.

"Ibra je 'čudovište', sigurno među tri najbolja igrača svijeta u posljednjih nekoliko godina sa Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom", rekao je Pape o "Ibrakadabri".

"Zlatan može da dribla, da uputi završni pas, da postigne gol ili asistira. Možete da ga markirate, ali nikad ne možete da znate za šta je sve sposoban. Njegove borilačke vještine (tekvondo) su mu pomogle u pogledu fleksibilnosti i eksplozivnosti. S takvim fizičkim predispozicijama i snagom, uz nesporno umijeće...Takva mješavina je eksplozivna", slikovit je bio nekadašnji selektor "zmajeva".

A kad bi mogao da otputuje kroz vrijeme i da se vrati u osamdesete kad je nosio dres Parižana, dobro bi mu došao jedan Ibrahimović.

"Da sam igrao s njim ... Mnogo puta bih mu poslao upotrebljivu loptu. Ne samo njemu jer PSŽ već dugo godina ima impresivan tim. U moje vrijeme, kad sam igrao za 'svece', a došao sam 1982. godine, tadašnja politika je bila da se prodaju inostrani fudbaleri...Srećom, vremena su se promijenila", zaključio je Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC