• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žiru rasplakao Pirej, Čelsi siguran, Roma jedva!

Autor mondo.rs

Arsenal het-trikom francuskog napadača deklasirao Olimpijakosa i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.

Zavesa na grupnu fazu Lige šampiona 2015/16 spušta se utakmicama 6. kola, grupe E-F, sa početkom u sredu od 20.45 časova.

Tri tima su bezbrižna jer već imaju obezbeđeno prvo mesto u grupi (Barselona, Bajern, Zenit), a još tri zato što ne mogu da se pomere sa dna tabele (Dinamo Zagreb, Makabi Tel Aviv, Lion).

Svi ostali se bore ili za plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona, među 16 najboljih na kontinentu, ili u Ligu Evrope, kao utehu za one koji su bili blizu, ali ipak nedovoljno dobri i srećni.

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Pireju i Londonu, gde Olimpijakos i Arsenal, odnosno Čelsi i Porto, vode direktne okršaje za prolaz.

Pratimo događaje na osam stadiona, iz minuta u minut!

REZULTATI 6. KOLA

Grupa E

Roma - BATE Borisov 0:0

Bajer Leverkuzen - Barselona 1:1 (1:1)
/Ćićarito 24 - Mesi 20/

TABELA: Barselona 14, Roma 6, Bajer 6, BATE 5.

Mogući "taj-brejkeri"(ako završe sa istim brojem bodova):

Bajer - Roma 4:4, Roma - Bajer 3:2
Bajer - BATE 4:1, BATE - Bajer 1:1

Grupa F

Olimpijakos - Arsenal 0:3 (0:1)
/Žiru 29, 49, 67p/

Dinamo Zagreb - Bajern 0:2 (0:0)
/Levandovski 61, 64/

TABELA: Bajern 15, Arsenal 9, Olimpijakos 9, Dinamo 3.

Mogući "taj-brejkeri":

Arsenal - Olimpijakos 2:3, Olimpijakos - Arsenal ?:?
Olimpijakos - Bajern 0:3, Bajern - Olimpijakos 4:0
Dinamo - Arsenal 2:1, Arsenal - Dinamo 3:0

Grupa G

Čelsi - Porto 2:0 (1:0)
/Markano 12ag, Vilijan 52/

Dinamo Kijev - Makabi Tel Aviv 1:0 (1:0)
/Garmaš 16/

TABELA: Čelsi 13, Dinamo 11, Porto 10, Makabi 0.

Mogući "taj-brejkeri":

Dinamo - Porto 2:2, Porto - Dinamo 0:2
Porto - Čelsi 2:1, Čelsi - Porto ?:?
Dinamo - Čelsi 0:0, Čelsi - Dinamo 2:1

Mini-tabela:

Dinamo 1 2 1 (5:4) 5
Čelsi 1 1 1 (3:3) 4
Porto 1 1 1 (4:5) 4

Grupa H

Gent - Zenit 2:1 (1:0)
/Depoatr 19, Milićević 79 - Dzjuba 65/

Valensija - Lion 0:2 (0:1)
/Korne 37, Lakazet 76/

TABELA: Zenit 15, Gent 10, Valensija 6, Lion 4.

Mogući "taj-brejker":

Valensija - Gent 2:1, Gent - Valensija 1:0.

Iz grupa A, B, C i D u osminu finala plasirali su se Real Madrid, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester siti (pobednici grupa), Pari sen Žermen, PSV Ajndhoven, Benfika i Juventus (drugoplasirani).

Među 32 najbolja u Ligi Evrope, kao trećeplasirani u grupama Lige šampiona, naći će se Šahtjor, Mančester junajted, Galatasaraj i Sevilja, koja brani trofej.

IZ MINUTA U MINUT

22.29 Tomas Miler nije iskoristio penal za Bajern. Pogodio je stativu nakon prekršaja nad Vidalom.


22.24 BATE Borisov sa dve šanse u jednom napadu, mogao je da povede i nađe se na pragu senzacionalnog plasmana u osminu finala.

22.23 GOL! Gent - Zenit 2:1! Danijel Milićević "overava" prolaz šampiona Belgije.

22.21 Na Stamford Bridžu pogađa stativu Eden Azar. Ređaju se šanse za Čelsi, pošto Porto želi da makar smanji na 2:1 i time ostavlja mnogo prostora za kontranapade.

22.19 GOL! Valensija - Lion 0:2! Aleksandr Lakazet iz kontre matira Domeneka i ovaj gol je zapečatio sudbinu "slepih miševa". Gent je 99 odsto u drugoj fazi Lige šampiona.


22.12 Dinamo nema sreće da bar jednom zatrese mrežu Bajerna. Pivarić pogađa prečku.

22.11 GOL! Gent - Zenit 1:1! Uzastopne greške uže odbrane Genta, Dzjuba prihvata poklon i donosi Zenitu izjednačenje. Prvak Belgije i dalje sigurno drži drugo mesto u grupi, s obzirom na to da Valensija gubi od Liona.

22.07 GOL! Olimpijakos - Arsenal 0:3! Het-trik Žirua, kompletiran sa "bele tačke". El Abdelaui je igrao rukom... Olimpijakosu sada više nije dovoljan poraz sa golom razlike, mora da IZJEDNAČI!

22.06 GOL! Dinamo Zagreb - Bajern 0:2! Rutinska realizacija Levandovskog, izašao je sam pred golmana i lobovao ga.

22.05 Odlične šanse propuštaju Bajer (Belarabi) i Olimpijakos (Ideje Braun).

22.04 GOL! Dinamo Zagreb - Bajern 0:1! Domaćin se dobro nosio sa kombinovanim sastavom Bajerna, ali ga je Robert Levandovski u saradnji sa Tomasom Milerom kaznio za promašaje. Sa stanovišta tabele, potpuno nebitan gol...

21.55 Dobru šansu za Bajer propušta Čalhanoglu. "Farmaceutima" je neophodna pobeda, da bi pretekli Romu.


21.53 GOL! Čelsi - Porto 2:0! Vilijan je snažno tukao iz punog trka, njegov "projektil" u donji desni ugao nije dao Kasiljasu nikakvu šansu da odbrani. "Plavce" sada samo veliki preokret može da eliminiše iz Lige šampiona.

21.49 GOL! Olimpijakos - Arsenal 0:2! Džoel Kempbel odradio je više od pola posla, Olivije Žiru bio je samo egzekutor. Ovo je rezultat koji vodi Arsenal u dalje takmičenje.

21.40 Iako najavljen u startnoj postavi, Žervinjo ipak nije zaigrao za Romu, niti ga ima na klupi. Njegovo mesto zauzeo je Iturbe. Prema izveštajima sa Olimpika, BATE igra "bunker", a Roma igra prilično bezidejno... Međutim, sve dok parira Bajerovom rezultatu protiv Barselone - nema brige!

- POLUVREME! Samo sedam golova na osam utakmica. Kako trenutno stoje stvari, dalje idu Roma, Olimpijakos, Čelsi, Dinamo i Gent.


21.27 Makabi je mogao da postigne tek drugi gol u grupnoj fazi i izjednači u Kijevu. Zahavi je oštro izveo "slobodnjak" sa levog krila, a iskusni golman Šovkovski (40) ispustio naizgled "sigurnu" loptu. Na njegovu sreću, odskakutala je paralelno sa gol-linijom.

21.25 GOL! Valensija - Lion 0:1! Fenomenalan pogodak Maksvela Kornea, koji je iskosa sa desne strane sam napadao kompletnu odbranu domaćih. "Zalomio" je malo ka sredini i unutrašnjim delom levog stopala poslao loptu u suprotne rašlje! Teško da će večeras biti efektnijeg pogotka...

21.22 Šanse za Dinamo Zagreb protiv Bajerna (Sudani) i Romu protiv BATE-a (Pjanić).

21.20 Pako Alkaser umalo je glavom doneo vođstvo Valensiji. Sjajna parada Lopeza.

21.15 Lion nema naročitog takmičarskog motiva, ali su njegovi igrači tri puta u poslednjih desetak minuta primorali golmana Valensije Domeneka da bravurozno interveniše.

21.14 GOL! Olimpijakos - Arsenal 0:1! "Tobdžije" preko Olivijea Žirua stižu do vođstva, ali da bi pretekle crveno-bele na tabeli, moraće da daju bar još jedan gol.



21.13 Umalo 2:0 za Čelsi. Oskar i Vilijan razmenili su dupli pas, lopta je posle šuta sa 18 metara zakačila igrača Porta i prozujala kraj stative i savladanog Kasiljasa.

21.09 GOL! Bajer - Barselona 1:1! Nije dugo potrajalo vođstvo gostiju. Ćićarito Ernandez prihvatio je dodavanje sa krila na 10 metara od gola i Ter Štegen nije imao šanse da odbrani.

21.06 GOL! Gent - Zenit 1:0! Depoatr je glavom vešto lobovao Lodigina i Belgijanci su na najboljem putu ka osmini finala.

21.05 GOL! Bajer - Barselona 0:1! Lionel Mesi izbegao je ofsajd zamku (da li je zaista?!) i na dodavanje Rakitića lako rešio situaciju "1 na 1" sa golmanom Lenom.



21.01 GOL! Dinamo Kijev - Makabi Tel Aviv 1:0! Predrag Rajković odlično je intervenisao prilikom šuta Moraeša pod prečku, ali je kapitulirao iz prvog sledećeg udarca. Jedan od igrača Makabija uklizao je na centaršut, Rajković je sprečio autogol, ali je Denis Garmaš lako sproveo odbitak u mrežu.

20.57 GOL! Čelsi - Porto 1:0! Dijego Kosta je izbio sam pred golmana, Kasiljas je odbranio, ali se lopta odbila u nogu igrača Porta i otišla u neželjenom pravcu... Majkon je uklizao i izbio loptu, ali tek pošto je ona prešla gol-liniju.

20.56 Nemac albanskog porekla Škodran Mustafi glavom pogađa stativu, Valensija je umalo povela.

20.55 U Pireju, naravno, potpuno drugačija slika...



20.53 Na utakmici Roma - BATE malo gledalaca, kao da se "vučica" ne bori za plasman u osminu finala.



20.51 Uvodne šanse za Dinamo Zagreb (dve), Gent (Stefan Mitrović), Porto...

20.43 Golman Porta Iker Kasiljas 158. nastupom u Ligi šampiona postaje apsolutni rekorder elitnog takmičenja.



20.35 Na klupi "slepih miševa", pred svojim navijačima na Mestalji, debituje Geri Nevil!



20.32 U grupi H je situacija jednostavna. Da bi se probila na drugo mesto, Valensija mora da pobedi Lion i nada se da Gent kao domaćin neće osvojiti više od boda protiv Zenita.

20.30 Ako Dinamo, prema očekivanju, pobedi Makabi, sigurno prolazi u osminu finala. Čelsiju će u tom slučaju remi protiv Porta doneti prvo mesto u grupi, dok će "zmajevi" morati da osvoje sva tri boda da bi se i na proleće takmičili u Ligi šampiona.

20.26 Žoze Murinjo mogao je da izabere najjači sastav i u njemu su se našli Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Dijego Kosta, ali ne i Sesk Fabregas. Ove sezone indisponiranog Španca zameniće Ramireš. Na drugoj strani, dosta oprezna varijanta trenera Lopetegija, sa Abubakarom, Teljom i Varelom na klupi.

20.25 U grupi G je situacija najkomplikovanija. Čelsi i Porto mogu zajedno da prođu sa remijem, ali samo ako Dinamo Kijev kod kuće ne pobedi Makabi, Slaviše Jokanovića, što ipak nije realno.

20.20 Luka Milivojević je "starter" u Olimpijakosu, kome je i poraz od 0:1 ili 1:2 od Arsenala dovoljan za drugo mesto u grupi F. Arsen Venger nema na raspolaganju Sančeza, Kazorlu i Kokelana, tako da će iza isturenog Žirua delovati Ozil, rekonvalescent Volkot i Kembel.

20.15 Da bi ispunio kvotu od sedam igrača na klupi za rezerve, Luis Enrike je u protokol imenovao dvojicu rezervnih golmana!

20.13 Trener Barse Luis Enrike ne može da računa na povređenog Nejmara. Mesi će igrati od prvog minuta, dok su Suarez, Buskets i "roviti" Maskerano na klupi. Kako Inijesta, Alveš i Pike nisu ni krenuli na put, Katalonci će nastupiti u prilično "šarenom" i podmlađenom sastavu. U napadu su El Hadadi i Sandro, a pored Rakitića u "vezi" Samper i Kamerunac Kaptum.

20.10 Filip Mladenović i Luka Milunović su u startnoj postavi prvaka Belorusije. Trener Rome Rudi Garsija uvrstio je u tim oporavljenog Žervinja, ali je Salah samo na klupi.

20.10 BATE Borisov, koji je u poslednjoj rundi kvalifikacija eliminisao Partizan, ima šansu da zauzme drugo mesto u E grupi, iza Barselone. Potrebno mu je da pobedi Romu na Olimpiku, a da Bajer ne savlada Barsu na svom stadionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC