• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin glavni cilj u subotu - rekord!

Autor mondo.rs

Miodrag Božović i Mičel Donald složni u oceni da je najveći motiv za narednu utakmicu prilika da se aktuelna ekipa velikim slovima upiše u istoriju kluba.

 Crvena zvezda pred Radnik Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde prošlog vikenda pobedom protiv Čukaričkog izjednačili su rekord generacije iz sezone 1999/2000, a sada imaju priliku da postave novi.

Crveno-beli su vezali 17 pobeda u nizu i ako savladaju desetoplasirani Radnik iz Surdulice upisaće se velikim slovima u klupsku istoriju.

"Počeli smo 12. juna, već šest meseci traje prvenstvo. Od početka smo odigrali 26 utakmice. Ranije je celo prvenstvo bilo 26 utakmica... Teško je nešto reći svaki put kao. Imamo priliku da oborimo rekord i uđemo u istoriju, što je za nas sutra prvi cilj. Kada smo već došli u tu situaciju, trebalo bi to i da uradimo", istakao je trener Miodrag Božović uoči utakmice na stadionu Rajko Mitić u subotu od 18 časova (TV Arena Sport 3).

Sa tom konstatacijom složio se i vezista Mičel Donald.

"Očekujem tešku utakmicu. Teren nije u najboljem stanju u ovo doba godine, ali verujem u pobedu. Svi žele da uđu u istoriju", poručio je Holanđanin novinarima.

Božović, za kojeg je neizvesno da li će sedeti na klupi, potvrdio je da će Aleksandar Katai ponovo konkurisati za mesto u timu, a rekao je i nekoliko rečenica o rivalu, kojeg je Crvena zvezda u gostima savladala 2:0.

"Radnik je pobedio OFK Beograd i pokazao da nije naivna ekipa. Ne smemo da ih potcenimo, a verujem da nećemo i da rezultat neće doći u pitanje. Ali, koga zmija ujede, plaši se i guštera", podsetio je, verovatno, Božović na nedavni poraz od Borca iz Čačka u Kupu Srbije.

"Očekujem, pre svega borbeni Radnik, da iskoriste kontre. Braniće se i koristiti kontre. Ja bih voleo da izađu i da se nadigravaju, ali teško je sa nama nadigravati se", dodao je crnogorski strateg.

Zvezda je u prošlom kolu ubedljivo slavila protiv trećeplasiranog Čukaričkog u gostima (7:2), čime je potvrdila trenutnu superiornost u odnosu na ostale timove u ligi i pokazala da je poraz od Borca u Kupu (1:5) zaista bio "loš dan", kao što su isticali crveno-beli.

Osvrnuo se još jednom Božović na tu utakmicu.

"Ne bih da umanjim pobedu Borca, već sam im čestitao, ali mislim da nas je sudija u toj utakmici drastično oštetio. Bez obzira što to nije smelo da se dogodi i što smo bili nokautirani, ali možda nas je taj nokaut i vratio na kolosek, jer smo možda bili malo uljuljkani i pomislili 'lako ćemo'. Mislili smo da ćemo da pobedimo samo ako se pojavimo na terenu. Možda smo svi malo zaspali i dobro je što smo se probudili", zaključio je Zvezdin trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC