• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop o Ser Aleksu: On je fudbalski Džon Lenon...

Liverpul i Mančester junajted igraju za vikend najveći derbi Engleske, iako to pozicije na tabeli ne govore, a ovo je Jirgen Klop rekao o rivalstvu, svojim igračima, Luju van Galu i Ser Aleksu Fergusonu.

Sasvim sigurno su prve asocijacije na grad Liverpul legendarni Bitlsi i fudbalski klub Liverpul.

Ovog vikenda će fudbal biti u centru pažnje pošto se u nedelju (15.05) igra najveći derbi Engleske između Liverpula i Mančester junajteda, iako to pozicije na tabeli ne govore. "Redsi" će želeti da se revanširaju za poraz od 3:1 sredinom septembra. A, da i Bitlsi ne budu zaboravljeni uoči ovog meča potrudio se Jirgen Klop.

A kako je došlo do toga da se o kutlnom bendu govori uoči ovako važne utakmice?

Jednostavno, Jirgen Klop je pre duela sa Lujom van Galom i njegovim fudbalerima bio upitan i za legendarnog Ser Aleksa Fergusona koji ga je nedavno hvalio kao menadžera, i kazao da je zabrinut zbog njegovo Junajteda jer o Nemca očekuje velike stvari.

"Velika je čast uopšte i razgovarati sa njim, za fudbalskog menadžera nema bolje stvari nego sedeti sa njim i slušati ga kako priča o fudbalu", počeo je Jirgen Klop priču sa novinarima na redovnoj konferenciji za medije.

I sada stižemo do Bitlsa...

"On je možda i najveći menadžer svih vremena... Džon Lenon fudbala, ili nešto tako slično. Zaista je neverovatna stvar razgovarati sa njim. Po mom mišljenju to što je on uradio kao menadžer će biti jako teško za ponoviti, i iz tog razloga je to tako velika stvar", kazao je Klop.

Da li će mu navijači Liverpula zameriti to što je nekadašnjeg menadžera najvećeg rivala nazvao najvećim umetnikom iz ovog grada - verovatno neće, ali hoće verovatno Luj van Gal o kome je malo drugačije govorio.

Pred meč sa njegovim timom.

"To je Mančester junajted, to je specijalna utakmica za sve nas. Za igrače, za klub. Uživao sam u atmosferi protiv Arsenala, a mislim da možemo i bolje. Ne poznajem najbolje Luja... Sastali smo se par puta, igrali zanimljive utakmice. Ne mislim da je vrlo važno što imamo drugačije fudbalske filozofije", zainteresovao je novinare Klop.

Postao je konkretniji

"Imamo različite ideje o fudbalu, ali neću reći da je naša ideja bolja, samo je drugačija. Drugačijeg smo i karaktera, što je normalno. On je iskusniji, ja sam možda malo živahniji kraj aut-linije, što nije uvek dobro i nije lako za promeniti".

I za kraj poručio...

"Na kraju krajeva, dobra vest za sve: to nije duel jedan na jedan, Van Gal protiv Klopa, iako bih ja imao prednost jer sam mlađi!".

Da li će Klop biti taj koji će "presuditi" Luju van Galu na klupi Junajteda, saznaćemo već u nedelju. Za sada je bez poraza protiv "velikih".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC