• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Futsal igraju velemajstori!

Autor mondo.rs

Rekorder po broju nastupa u dresu fudbalske reprezentacije Srbije izvešće početni udarac na Evropskom prvenstvu u Futsalu, koje će se održati u Beogradu.

 Dejan Stanković izvodi početni udarac na Evropskom prvenstvu u futsalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rekorder po broju utakmica u dresu reprezentacije Srbije, bivši prvotimac Crvene zvezde, Lacija i Intera, Dejan Stanković, izvešće početni udarac u meču Srbija - Slovenija i tako označiti početak Evropskog prvenstva u futsalu, koje će se od 2. do 13. februara održati u Beogradu.

Stanković je jedan od promotera turnira koji će se održavati u Kombank areni
.

"Pozivam sve da dođu na UEFA Futsal EURO 2016. Domaćinstvo ovog šampionata je fantastična stvar za Beograd i veoma značajan događaj za stvaranje naše moderne sportske istorije. Srbija je već bila organizator mnogih evropskih i svetskih šampionata u raznim sportovima, ali nikada u futsalu, koji je veoma popularan kod nas. Tokom sedamdesetih godina prošlog veka dosta poznatih fudbalera završavalo je karijere igrajući futsal, a tribine su uvek bile krcate na mnogobrojnim turnirima. Ljudi, jednostavno, vole ovaj sport. Voleli su ga ranije, kao što ga vole i danas. Zbog toga očekujem veliki broj navijača. Siguran sam da će uživati i igrači i posetioci", izjavio je Stanković.

Fudbaler koji je odigrao 103 utakmice za seniorsku reprezentaciju naše zemlje naglasio je da futsalu duguje mnogo i da je veoma zaslužan za ono što je postigao tokom igračke karijere.

"Sve je počelo od futsala. Doduše, u to vreme se igra svodila na 'pikanje lopte' na ulici ili u školskom dvorištu. Imao sam sreću da kasnije upoznam neke od najboljih futsal igrača u Srbiji i Italiji i mogu da kažem da se radi o pravim majstorima fudbala. Čak bih rekao i da su to velemajstori, jer je potrebna izuzetna veština da biste kontrolisali loptu na ograničenom prostoru, često veoma suženom. Akcija je dinamična, neverovatna, a golovi, neretko, zaista briljantni".


Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se
od 2. do 13. februara u Beogradu. Pored Srbije, u Grupi A se nalaze Portugal, predvođen jednim od najboljih svetskih igrača Rikardinjom, kao i Slovenija. U Grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u Grupi C Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u Grupi D Italija, prvak Evrope, Češka i Azerbejdžan.

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, po cenama 350 i 600 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC