• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Remi Intera, Lacio dobio Romu

Pobeda Lacija nad Romom u rimskom derbiju, po bod Interu i Juventusu na gostovanjima, poraz Milana na san Siru, obeležili su vanredno kolo u Italiji.

 SERIJA A: Remi Intera, Lacio dobio Romu  Izvor: MONDO

Rimski derbi definitivno je obeležio 29. vanredno kolo Serije A. U meču punom preokreta, Lacio je uspio da pobedi 3:2 i to na najslađi mogući način - golom u 92. minutu!

Inter je igrao nerešeno sa Đenovom u gostima 1:1, a milanski tim spasao se poraza pet minuta pre kraja. Juventus je takođe igrao nerešeno u gostima sa Empolijem, a iznenađenje kola, uz rijumf Lacija nad Romom, svakako je pobeda Sampdorije nad Milanom na San Siru 2:1!

Prva prilika u rimskom derbiju viđena je već u 7. minutu, a glavni akter bio je srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov koji je iz "slobodnjaka" uputio veoma nezgodnu loptu, ali je Doni vrhovima prstiju uspio da je skrene tek toliko da od prečke završi u korneru.

Nakon trideset minuta prilično "mrtve"“ igre stiže poklon gol za Romu na prilično bizaran način. Behrami je pokušao da ispuca loptu, ali je na desetak metara od svog gola pogodio ni krivog ni dužnog Tadeija od čijeg ramena se lopta odbila pored same stative Balotinog gola i - 1:0!

Dva minuta prije kraja prvog dela Kolarov je, nakon duplog pasa sa Behramijem, sa desne strane ubacio oštru loptu koju je na drugoj stativi dočekao Makedonac Goran Pandev i sproveo u mrežu za zasluženih 1:1.

Drugo poluvreme donijelo je dosta uzbuđenja. U prvih desetak minuta viđeno je nekoliko šansi na obe strane - prvo je Toti tresao mrežu Lacija ali je zbog ofsajda taj gol poništen, da bi nekoliko minuta kasnije Kolarov još jednom iz slobodnog udarca pogodio okvir gola, ali ovaj put se isprečila stativa.

U 58. minutu nakon opasnog centaršuta srpskog reprezentativca, Brazilac Žuan je oborio Rolanda Bjankija u svom šesnaestercu, a sudija pokazuje prstom na belu tačku. Prednost sa jedanaest metara Laciju donosi Tomazo Roki, ali radost "nebo-plavih" trajala je samo četiri minuta, jer je u 62. minutu Toti proturio loptu do Perote kome nije bilo teško da savlada vremešnog Balotu i poravna na 2:2.

Kada je izgledalo da su se "ljuti neprijatelji" pomirili sa podelom plijena, u 92. minutu stiglo je iznenađenje - konfuzija u šesnaestercu Rome, lopta stiže do Behramija koji je zakucao iza leđa nemoćnog Donija za konačnih 3:2 i opšti delirijum na tribinama "Olimpika", naravno na delu ispunjenim tifozima Lacija.

Lidera italijanskog prvenstva Inter delilo je samo pet minuta od nova tri boda, ali je na kraju ipak došlo do podele bodova u Đenovi. "Nero-azuri" su krenuli silovito i već u 12. minutu preko Suaza dolaze do prednosti od 1:0, ali Manćinijeve planove poremetilo je isključenje Pelea u 40. minutu, koje je do izražaja došlo pet minuta pre kraja meča kada je Borijelo donio Đenovi izjednačenje.

Drugi milanski tim prošao je još gore. Milan je na “San Siru” poražen od Sampdorije 2:1, ali poraz je koliko toliko ublažilo saznanje da je njihov direktni konkurent za četvrto mesto Fiorentina poražena sa 2:0 na gostovanju Napoliju.

Već prežaljeni Kaljari je pokazao da se neće tako lako predati u borbi za opstanak, zabeježivši drugu uzastopnu pobedu na svom terenu, ovog puta nad Atalantom 1:0.

Rezultati 29. kola:

Milan - Sampdorija 1:2
/Paloski 71-Mađo 12, Delvekio 25/

Kaljari - Atalanta 1:0
(Akvafreska 18 pen)

Katanija -Sijena 0:0

Empoli - Juventus 0:0

Đenova - Inter 1:1
/Suazo 12-Borijelo 85/

Livorno - Ređina 1:1
/Bogdani 61-Brienca 33/

Napoli - Fiorentina 2:0
/Laveci 23, 31/

Parma - Palermo 2:1
/Budan 52, 90-Kavani 68/

Torino - Udineze 0:1
/Pepe 25/

Lacio - Roma 3:2
/Pandev 43, Roki 58 pen, Behrami 90+2-Tadei 31, Perota 62/

Tabela: Inter 68, Roma 61, Juventus 55, Fiorentina 50, Milan 46, Sampdorija 45, Udineze 44, Atalanta 37, Lacio 37, Đenova 36, Palermo 36, Napoli 36, Sijena 32, Torino 31, Parma 29, Katanija 28, Livorno 28, Empoli 26, Ređina 26, Kaljari 24

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC