• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektore, ima li ulaznica?

Autor mondo.rs

Ogromno interesovanje vlada za utakmicu futsal reprezentacija Srbije i Portugala, u šta smo se uverili tokom posete selektoru i igračima.

"Halo. E, ćao, kako si? Nemam, nemam. Ni za Portugal, ni za četvrtfinale. Sve je rasprodato!", više puta ponovio je selektor futsal reprezentacije Srbije, Aca Kovačević, tokom neformalnog druženja sa novinarima u petak popodne.

Ne samo njemu, već i ostalim članovima stručnog štaba, kao i igračima, neprestano je zvonio mobilni telefon, ali svi su dobijali odgovor - ulaznica za subotu i drugi meč naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Beogradu više nema! Nezvanično, rasprodate su i one za četvrtfinale, u kojem ćemo se sastati sa Španijom ili Ukrajinom.

"Zaista nisam očekivao toliko interesovanje! Iako su rasprodate sve karte i dalje nas zovu ljudi. Više i ne smemo da gledamo telefone", našalio se kapiten Marko Perić.

Na otvaranju turnira, protiv Slovenije (5:1), bilo je 11.000 gledalaca, ali bi taj rekord mogao da bude i nadmašen, pošto je najavljeno proširenje tribina Arene za četvrtfinalni susret.

"Utakmica je bila neverovatna samim tim što se igrala pred 11.000 ljudi. Zaista je bio spektakl i lepa promocija za Beograd i Srbiju, a posebno za futsal", zadovoljan je Perić, koji je u petak proslavio 32. rođendan.

"Pobeda protiv Slovenije, iako je bila nešto ranije, je fantastičan poklon. To je jedna od najvažnijih pobeda u mom životu", istakao je naš reprezentativac.

I pored velikog interesovanja za utakmice Evropskog prvenstva, futsal nije naročito popularan u našoj zemlji. Utakmice domaćeg šampionata gleda daleko manji broj publike, ali se Perić nada da bi to moglo uskoro da se promeni.

"Nadam se da će ovo Evropsko prvenstvo doprineti povećanju popularnosti futsala u našoj zemlji, kao što je to bio slučaj u Hrvatskoj koja je organizovala turnir 2012. godine. Dosta toga, naravno, zavisi od nas i rezultata koji ćemo napraviti".

Isto razmišlja i dvostruki strelac protiv Slovenije, Mladen Kocić.

REKORDI

15.500: Brazil - Španija (finale Svetskog prvenstvo u Barseloni 1996). 14.300: Hrvatska - Rusija (polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu 2014). 12.400: Hrvatska - Italija (meč za 3. mesto Evropskog prvenstva u Zagrebu 2014). 12.076: Barselona - Sporting (polufinale UEFA Futsal kupa u Lisabonu 2015). 11.558: Italija - Rusija (finale Evropskog prvenstva u Antverpenu 2014). 11.000: Srbija - Slovenija (otvaranje Evropskog prvenstva u Beogradu 2016)...

"Nismo očekivali punu Arenu na otvaranju. Do sada je posećenost utakmicama reprezentacije bila jako skromna. Kada smo prvi put u istoriji otišli na Svetsko prvenstvo (na Tajlandu, 2012) u odlučujućoj utakmici kvalifikacija protiv Mađarske u Pioniru je bilo tek oko 2.000 ljudi. Stvarno su nas navijači prijatno iznenadili. Mislim da smo im se odužili igrom u prvoj utakmici, ali nismo još završili. Imamo da im pokažemo još toga u nastavku prvenstva", izjavio je popularni "Cipi" i dodao:

"Nadam se da će ovaj sport da zaživi u Srbiji, da će se pojaviti novi sponzori, više publike na domaćim utakmicama... Imaćemo u martu baraž za Svetsko prvenstvo i to nam je odlična prilika da se plasiramo na završni turnir u Kolumbiji. Nadamo se da ćemo i tada imati veliku podršku".

Po prikazanoj igri u prvom meču, "orlovi" su zaslužili maksimalnu podršku i protiv Portugala i potom u četvrtfinalu. Nadamo se da će uspeti u nameri da se domognu i polufinala, a onda, sledi spektakl!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC