• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd to ne pamti od Maradone! (VIDEO)

Autor mondo.rs

"Najbolji je igrač sveta, jesi video kakav je gol dao?", pitao je jedan mališan svog drugara posle utakmice Srbija – Portugal. "Jeste, ali je dao jedan, a mi smo pobedili", prkosno je odgovorio drugi.

 Srbija Portugal 3:1 Rikardinjo gol VIDEO Izvor: MN PRESS

Dijego Armando Maradona 20. oktobra 1982, pa Rikardinjo 6. februara 2016. Dvojica majstora sa "bubamarom" fantastičnim golovima naterali su beogradsku publiku da ustane i pozdravi ih aplauzom, iako su ti golovi bili protiv njenih timova.

Čuveni Argentinac učino je to na velikom terenu "Marakane", igrajući za Barselonu protiv Crvene zvezde...

Maradona protiv Zvezde
Izvor: YouTube


... Dok je Portugalac podigao na noge 11.000 gledalaca u beogradskoj Areni jednim od najlepših futsal golova ikada. Postigao ga je u duelu Srbije i Portugala koji je odlučivao o prvom mestu u grupi i lakšem rivalu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Za razliku od Maradone (4:2), Rikardinjo se nije radovao na kraju pošto je njegov tim izgubio, pa će u narednoj fazi morati na Španiju, mnogo težeg protivnika nego što bi bila Ukrajina sa kojom će se u ponedeljak, na veliko iznenađenje mnogih, sastati Srbija.

Pogodak Rikardinja bio je za 1:1, ali dvostruki najbolji igrač sveta u "malom fudbalu" (2010. i 2014. godine) i pored magije koju poseduje u nogama, nije uspeo da u finišu meča donese pobedu ili makar "pozitivan remi" svom timu. "Orlovi" su timskom igrom stigli do jedne od najvećih pobeda u svojoj istoriji - 3:1. Ne toliko ubedljive, koliko važne.

I pored sjajne igre naše reprezentacije, pre svega timske i disciplinovane, mora se priznati da je čuveni Portugalac ostavio podjednako jak utisak kao što je pobeda Srbije. To potvrđuje i razgovor dvojice mališana posle utakmice.

"Jesi li video kako igra? Stvarno je najbolji na svetu", pitao je dečkić svog drugara dok su izlazili iz Arene. "Pa dobro, ali mi smo pobedili", odgovorio je drugi. "Jesmo, ali jesi li video kakav je gol dao?", i dalje je pod utiskom bio prvi. "Jesam, ali samo jedan, a mi tri", prkosio je drugi.

Ovi mališani, zajedno sa još 11.159 gledalaca, zaista su uživo svedočili možda i najatraktivnijem pogotku u istoriji futsala, međutim, Rikardinjova akrobacija ne može da umanji važnost golova koje su postigli Mladen Kocić, Slobodan Rajčević i Miloš Simić. Naročito drugi gol našeg tima ne sme da prođe nezapažen, jer je postignut posle fantastične snalažljivosti kapitena Marka Perića i strelca Slobodana Rajčevića.

Za sve one koji su propustili ove majstorije, a i za one koji nisu vredi da se podsete, ponavljamo vam golove iz meča Srbije i Portugala:

Golovi za pamćenje.
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC