• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simić: Uz božiju pomoć!

Autor mondo.rs

Strelac pobedonosnog gola u četvrtfinalu EP u futsalu smatra da su "orlovi" nagrađeni za rad, trud i jedinstvo. Želi Azerbejdžan u polufinalu.

 Simić: Uz božiju pomoć! Izvor: MN PRESS

Uz zvuk sirene!

Miloš Simić doneo je Srbiji pobedu nad Ukrajinom (2:1) i plasman među četiri najbolje reprezentacije na kontinentu, u momentu kada je preko 11.000 navijača, a verovatno i mnogi akteri utakmice, uveliko razmišljalo o produžecima.

Marko Perić idealno je centrirao sa levog krila, a Simić "levicom" uhvatio volej i postigao prelep, ujedno i neprocenjivo vredan gol za srpski futsal. Prvi put u istoriji smo polufinalisti EP!

"Mislim da smo uz božiju pomoć i pomoć publike stvarno ostvarili istorijski uspeh. Ovo je deo sna, želimo da nastavimo da sanjamo i ako je moguće dođemo do finala. Ovo je nagrada za naš rad, trud i jedinstvo", rekao je Simić novinarima, kada se malo "stišalo" slavlje u Areni.

Radovali smo se što igramo protiv Ukrajine, a ne protiv Španije, ali uopšte niste imali lak posao?

"Na papiru je ovo bila bolja varijanta. Znali smo šta nas očekuje protiv Ukrajine. To je vojska, disciplinovana ekipa, sa 10 istih igrača, koji 40 minuta igraju isto. Znali smo da ćemo teško slomiti njihov otpor, ali u drugom poluvremenu nas je pogurala i publika. Na njenim krilima smo došli do pobede".

U polufinalu, u četvrtak, čekamo pobednika utakmice Rusija - Azerbejdžan.

"Kada bih birao, izabrao bih Azerbejdžan, mada su nijanse u pitanju. Neće biti lako protiv bilo koga, eliminaciona je faza".

Ukrajinci su diktirali tempo posle rano primljenog gola. Da li je "orlove" opustilo vođstvo i potom još nekoliko lako stvorenih šansi?

"Nismo se opustili. Jednostavno, takav je raspored, da smo imali samo dva dana za odmor i malo smo pali sa snagom. Kao što sam rekao, Ukrajinci drže visok tempo igre, posle smo i mi počeli češće da vršimo izmene i rezultat je na kraju došao".


Utakmica je obilovala jakim duelima, oštrim startovima Ukrajinaca, pa i provokacijama...

"Sudije su to omogućile svojim kriterijumom, ali sada to više nije bitno. Mi smo u polufinalu, oni idu kući".

Uprkos dupke punim tribinama i rekordnoj poseti, u prvom poluvremenu navijanje nije bilo impresivno. Da li je "orlovima" u polufinalu potrebna jača podrška?

"Pozvao bih sve da navijaju kao deo publike koji dolazi iz Kragujevca, zajedno sa FK Ekonomac. Oni sve vreme drže atmosferu na visokom nivou. Voleo bih da cela Arena bude takva. Zaista nam mnogo znači njihova podrška", završio je junak trijumfa srpske reprezentacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC