• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija zadesila Nišavu, igraju za Stefana

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Futsal ekipa gluvih i nagluvih Nišava sakupila potreban iznos i igraće Ligu šampiona, ali bez golmana Stefana Milanovića koji je poginuo na dan odlaska u Španiju.

Dok futsal reprezentacija Srbije ispisuje istoriju na EP u Beogradu, još jedna futsal priča iz Srbije trebalo je da ima srećan kraj.

Momci iz Sportskog društva gluvih „Nišava“ poslije osvojene šampionske titule u Srbiji izborili su plasman u Ligu šampiona za gluve i nagluve, a za odlazak na utakmice grupne faze u špansku Uelvu bilo je potrebno 5.000 evra.

U akciji prikupljanja sredstava koju je pokrenuo trener Husein Nazifi uključili su se brojni ljudi širom Srbije, ali i šire. Novac se prikupljao na utakmici Radnički – Crvena zvezda, priču o Nišavi širio je i slavni rukometaš Nikola Karabatić, uključili su se i članovi katarske reprezentacije Danijel Šarić i Boris Vrhovac, Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ i mnogi drugi...

Poslije više od dva mjeseca borbe novac je konačno pronađen i njihov san trebao je da bude ostvaren, ali ih je na dan polaska zadesila tragedija.

Golman Stefan Milanović doživio je saobraćajnu nesreću na putu do mjesta okupljanja i nekoliko časova kasnije preminuo je u bolnici u Čačku od teških povreda.

"Mi smo u nedjelju pošli po njega i trebali smo da se nađemo u Pojate, međutim Bog je tako htio i nismo se našli. On je imao saobraćajnu nesreću i nije preživio. Otišli smo u Čačak da ga pozdravimo posljednji put, ali nisu nam dozvolili da ga vidimo u bolnici. Potom smo mi krenuli ka Španiji. Deset minuta prije polaska saznali smo da je Stefan preminuo", rekao nam je trener Husein Nazifi.

On i igrači Nišave odlučili su da ipak odu u Španiju i da tamo nastupe u čast Stefana. Razloge ovakve odluke Nazifi je objasnio i na društvenoj mreži Facebook, gdje je proteklih nedelja obavještavao javnost kako napreduje prikupljanje sredstava.

"Jedna tužna vijest za sve nas. Moji igrači su imali saobraćajnu nesreću. Naš golman Stefan Milanović je mrtav. Kažu od sudbine se ne može pobjeći. Tačno je. U razgovoru sa roditeljima i prijateljima odlučili smo da odemo posljednji put da se pozdravimo sa Stefanom i da ipak otputujemo za Španiju. Igrači žele da otputuju i daju sve od sebe i da se vrate sa peharom za Steafana. Brate,ti za nas nisi mrtav. Juče sam ti kupio patike. Ponio sam ti. Sve vrijeme ću ih nositi sa sobom. Znaš i sam da si bio prvi golman. Tako će i biti. Tvoje patike će početi utakmicu, a onda ideš sa nama na klupu za rezerve i gdje god mi bili i ti ćeš biti sa nama. IGRAJ ZA STEFANA!!!", napisao je Nazifi.

Jedna tužna vest za sve nas. Moji igrači su imali saobraćajnu nesreću. Naš golman Stefan Milanovic je mrtav. Kažu od...

Posted by Husein Kica Nazifi on Sunday, February 7, 2016

Ekipa Nišave trenutno je u Monpeljeu gdje mora da pravi pauzu zbog pravila putovanja, a tokom ranih jutarnjih časova krenuće dalje za Španiju.

"Nadam se da ćemo stići na vrijeme . Desilo se to što se desilo, nismo imali mnogo vremena da razmišljamo. Svi do jednog smo se odmah složili da ako ostanemo ne možemo ništa da mu pomognemo i odlučili smo da nastavimo dalje i odemo ako Bog da po titulu za našeg Stefana", kaže nam Nazifi.

Ekipu Nišave koja će od 9. do 13. februara nastupiti u Ligi šampiona za gluve i nagluve su Danilo Vučič, Dimitrije Stanković, Đorđe Stanojković, Svetislav, Đorđević, Danijel Nikolić, Aleksandar Alić, Martin Durmišević, Mladen Trajković i Uroš Stojković. Na put nisu otišli Stefan Milanović i njegov brat Nemanja Milanović, koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.

"Stefana niko nije zamijenio, za njega nema zamjene dok sam ja trener. Mnogo mi je krivo što nisam tamo ostao, ali nisam mogao ni igrače da pustim same da odu za Španiju“, rekao nam je Nazifi na kraju razgovora.

Njemu i igračima Nišave želimo da bezbjedno stignu do Uelve i ispune svoju misiju da odigraju Ligu šampiona za Stefana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC