• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pršiću laknulo posle svega: Neverovatni Rikardinjo

Autor mondo.rs

"Kao da sam zaspao na sekund i potom ga video u sledećem trenutku ispred sebe kako prima loptu na grudi i daje gol. Neverovatno", prisetio se reprezentativac Srbije sjajnog gola Portugalca.

 Pršiću laknulo posle svega: Neverovatni Rikardinjo Izvor: MN PRESS

Marko Pršić nema razloga za tugu. Iako ga je Portugalac Rikardinjo pre nekoliko dana stavio na TV špice kada ga je prevario sjajnim driblingom, reprezentativac Srbije je taj koji će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Sigurno da nije bilo lako Pršiću, iako je Srbija savladala Portugal, ali tek posle pobede nad Ukrajinom i istorijskog uspeha futsal tima Srbije, rešio je da priča o Rikardinjovom golu.

"U šoku sam bio šta je čovek uradio! Kao da sam zaspao na sekund i potom ga video u sledećem trenutku ispred sebe kako prima loptu na grudi i daje gol. Neverovatno. Posle mi je prolazilo kroz glavu samo da zbog tog gola ne odemo na Špance u četvrtfinalu, ali je Rajčević, hvala Bogu, zatresao mrežu. Na kraju, Rikardinjo je dao neverovatan gol, ali smo mi slavili", poručio je Pršić.

Svoj šou Rikardinjo je imao i protiv Španije, ali je njegova reprezentacija opet izgubila, čije je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Na veliku žalost publike u Areni.

"Videli smo juče kako mu je skandirano u Areni i da se vraćao na teren posle utakmice, kao i da je bilo i suza. Zaslužio je to. Sinoć smo ga sreli i u hotelu, još je bio pod utiskom toga što je cela dvorana navijala za njega. On je pravi profesionalac i dobar čovek. Poznata je ona priča da kao klinac nije dobio autogram koji je mnogo želeo i da sada, kada je postao velika zvezda, ne želi da drugi dožive tako nešto od njega. Zbog toga je u stanju i da izađe iz autobusa kada ga neko pozove za slikanje i fotografisanje", otkrio je Pršić.

Govorio je reprezentativac Srbije i o napetoj utakmici sa Ukrajinom.

"I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Izborili smo polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne viđa u našem sportu - pogotkom tri stotinke pre kraja... Ne, to je jednostavno nemoguće dočarati rečima. Posebno mi je drago što je baš Simić rešio utakmicu. Zaslužio je to. I protiv Portugala je dao gol u poslednjem minutu, ali to je već stara priča. Ovo što je uradio protiv Ukrajine je mnogo značajnije, koncentracija i volej u poslednjoj sekundi, za sva vremena i televizijske špice", blistao je Pršić od sreće.

Izvor: MN PRESS

Kaže da nijednog trenutka tokom utakmice nije pomislio na negativan rezultat.

"Videlo se da su oba tima želela da pobede do poslednjeg trenutka, da niko nije kalkulisao, nije čekao produžetke. U poslednjem minutu je bilo prilika na obe strane. Samo u poslednjih deset sekundi su bila dva pokušaja ka golu. Ukrajinci nisu pogodili, mi jesmo i izbegli smo produžetke. Mada, i da je došlo do toga siguran sam da bi slomili njihov otpor jer smo delovali za nijansu svežiji".

Protivnik u borbi za finale biće Rusija ili Azerbejdžan.

"Verujem da će Rusi to da dobiju. Činjenica je da igraju loše i da se od njih očekivalo mnogo više, bez obzira na to što su osvojili prvo mesto u Grupi C, ali tek sada slede prave utakmice za njih", smatra Pršić.

Jedan od najiskusnijih futsal reprezentativaca Srbije, Slobodan Rajčević, prvi put je ušao u igru na šampionatima Evrope baš protiv Ukrajine, u Portu 2007. godine (3:2). Teško da je tada mogao i da zamisli da će doživeti ono što se dogodilo u ponedeljak uveče u Beogradu.

"Nisam mogao da pomislim da će se UEFA Futsal EURO ikada igrati u Srbiji, a ne da će se desiti ovo što se desilo poslednjih dana. Još nismo svesni šta smo napravili, bilo je malo euforije, ali je sreća što imamo dva dana odmora do sledeće utakmice, taman da sredimo glave. Protiv Ukrajine smo znali da će biti veoma teško, a imali smo više prilika u prvim minutima da damo još neki gol i učinimo utakmicu manje neizvesnom. Nismo uspeli, ali se nisam plašio. Imali su pet prekršaja i pritisak je bio na njima, pa sam bio uveren da neće izdržati da u deset minuta produžetka ne naprave još neki i tako nam omoguće da šutiramo penal sa deset metara. Ovako, ispalo je još bolje", zadovoljan je Rajčević.

I Vladimir Lazić je izneo svoje utiske posle istorijske pobede.

"Mogli smo u prvom poluvremenu da imamo i bolji rezultat, stvarali smo prilike. To bi nam mnogo olakšalo posao jer smo svi bili svesni snage Ukrajine. Za nas je to dobro poznat protivnik. Utakmica je bila teška i zbog toga što je ulog bio veliki, najveći u našim karijerama, ali nas je nosila puna Arena i pomogla nam da pronađemo put do trijumfa. A, Simićev gol ćemo svi pamtiti. Toliko su nas ponele emocije u tom trenutku... Nismo mogli ni da pretpostavimo da bi mogla da se dogodi ovakva završnica, za pamćenje", istakao je Lazić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC