• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aksentijević: Neću polufinale, hoću medalju!

Autor mondo.rs

Sjajni golman futsal reprezentacije Srbije otvoreno govorio za MONDO o predstojećem duelu sa Rusijom.

 Miodrag Aksentijević za MONDO Neću polufinale, hoću medalju! Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Nije što je naš, ali je stvarno najbolji. Ako na kraju Evropskog prvenstva u Beogradu 32-godšnji Miodrag Aksentijević ne bude proglašen za prvog golmana turnira, biće to velika nepravda.

Čuvar mreže "orlova" jedan je od najzaslužnijih za plasman naše selekcije u istorijsko polufinale. Posebno je briljirao odbranama protiv Portugala i Ukrajine.

Sada mu predstoji ispit protiv Rusije, tačnije, protiv ruskih Brazilaca koje odlično poznaje jer brani boje ruskog Tjumena.

"Znam sve njihove igrače. Rusi, kao i Španci, dosta tempiraju svoju spremu. Imaju dugačku klupu sa igračima koji igraju u izuzetno jakoj ruskoj ligi. U svakom trenutku mogu da se zamene i da dobiju isti kvalitet. Tu je njihova najveća prednost", počeo je Aksentijević svoju analizu za MONDO i podom prešao na pojedinačne kvalitete:

"Najveća opasnost preti od Romula, Robinja i Edera Lime, koji nije na nekom ranijem nivou, a nadam se da neće baš protiv nas da proradi. Robinjo je možda čak i opasniji igrač od Rikardinja. Portugalac je šoumen i čovek poteza, dok je ovaj konkretan i čovek gola, pored toga što ih daje, beleži i asistencije. Romulo mi je dobar prijatelj, dugo se znamo... Pozadi igra fenomenalno, ima dobar šut, kompletan je igrač. Ta brazilska trojka je najopasnija", upozorava Aksentijević.

Izvor: MN PRESS

Ruski golman je jedini na prvenstvu koji nosi rukavice. Zašto je to retkost u svetu futsala?

"Zbog kontrole lopte. Kada ide kontranapad, lakše ti je da baciš loptu bez rukavica. On je verovatno tako navikao. Ja sam počeo bez rukavica, kod nas deca igraju futsal ispred zgrade i u školskom dvorištu. Ko će zbog toga da kupuje rukavice? Možda danas, ja kada sam počinjao nije bilo para za to, tako da sam navikao bez njih".

Da li je utakmica sa Rusijom najteža ili najlakša u dosadašnjem toku turnira, s obzirom da je cilj već ispunjen?

"Uf, baš jutros sam razmišljao o tome. Vidi, sve tri utakmice bile su teške, a biće i ova", nasmejao se Aksentijević.

"Protiv Ukrajine je bilo teško jer se pravila istorija. Protiv Portugala je bilo teško jer smo znali da 99 odsto idemo na Špance ako izgubimo, a protiv Slovenije jer je bila prva na turniru i prvi put smo se sreli sa ovakvom atmosferom. Svaka utakmica je nosila veliku odgovornost, a sad je tu medalja! Nije nebitna utakmica, jer sutra se četvrto mesto ne pamti. Kad te neko pita koji si bio, pa ti kažeš 'eto, igrao sam polufinale...', a ovako imaš medalju da mu pokažeš. Ali, i nije najbitnija jer smo već postigli veliki uspeh", pokušao je da objasni harizmatični golman i ponovo se zamislio.

"Ako dobijemo Ruse... Pa još da podignemo pehar u Areni! E, to je sport, to se čeka i zato je ova utakmica jednako teška kao i sve prethodne".

Srbija je iznenadila mnoge plasmanom među četiri najbolje futsal reprezentacije u Evropi, ali je još veće iznenađenje isti učinak Kazahstana, koji je kao debitant izbacio aktuelnog prvaka Evrope, Italiju (5:2). Da li može da bude finale Srbija – Kazahstan?

"Ako kažem da će Srbija da uđe u finale, onda sam malo nerealan, ali i sve ovo do sada nije bilo očekivano. Kazahstan je tako lako dobio Italijane, koji su imali skor 10-0 i važili za prvog favorita... Ako mi možemo da dobijemo Rusiju, zašto i oni ne bi mogli Španiju?", bez lažne skromnosti upitao je Aksentijević.

Bitno je da svi verujemo da "orlovi" mogu do pobede protiv Rusije, a ko će im potom biti rival u finalu, i nije toliko važno...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC