• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta o futsalu kažu Mesi, Ronaldo, Zidan, Ćavi...?

Autor mondo.rs

Pročitajte izjave nekih od najboljih fudbalera svih vremena o sportu koji je proteklih dana bio glavna tema u Srbiji.

Proteklih dana u centru sportske javnosti u Srbiji, ali i nekim drugim zemljama, bilo je Evropsko prvenstvo u futsalu, koje se održavalo u Beogradu.

Titulu najbolje reprezentacije u Evropi po sedmi put osvojila je Španija. Drugo mesto zauzela je Rusija, treće Kazahstan, a četvrto Srbija.

Bilo je mnogo uzbuđenja, iznenađenja, odličnih poteza i golova u Areni, a futsal je dobio veliki broj novih navijača.

Ovaj sport, u našoj zemlji poznat kao "mali fudbal", nikada nije imao promociju kao tokom prethodnih desetak dana, a nadamo se da će sve to doprineti njegovoj popularizaciji i profesionalizaciji.

Evo šta o futsalu kažu neki od najboljih fudbalera svih vremena, čije su se izjave našle u zvaničnom UEFA programu Evropskog prvenstva održanog u Beogradu.

ĆAVI (Španija): "U futsalu se vidi da li je igrač zaista talentovan. U običnom fudbalu nije baš uvek lako prepoznati talenat, jer je standardni fudbal mnogo više usmeren na fizički kontakt, ali u futsalu primećuju se detalji kad se radi o kvalitetu, klasi i taktičkom razumevanju igre".

RONALDINJO (Brazil): "Futsal je za decu izuzetno važan način da razvijaju veštine i razumevanje igre".

RONALDO (Brazil): "Bila mi je potrebna izuzetna veština, jer se uvek trudite da savladate protivnika na najmanjem mogućem prostoru. Dopadao mi se izazov igranja na tako malom terenu.

ZIDAN (Francuska): "Tehnika igranja futsala je drugačija od varijante sa 11 igrača. Ima prosto neverovatnih stvari koje možete da probate, a koje se ne biste usudili da pokušate u fudbalu. Osim vežbanja discipline, igra postaje još zabavnija".

LIONEL MESI (Argentina): "U Argentini, dok sam bio dečak, igrao sam futsal na ulici i za svoj klub. Bilo je neverovatno zabavno i to iskustvo mi je zaista pomoglo da postanem ono što jesam danas".

KRISTIJANO RONALDO (Portugal): "Tokom mog detinjstva u Portugalu, svi smo igrali futsal. Mali prostor za igru mi je pomogao da poboljšam kontrolu lopte i kad god sam igrao futsal, osećao sam se slobodno. Da nije bilo futsala, ne bih bio ovakav igrač kakav sam danas".

NEJMAR (Brazil): "Za mene je futsal jedna od mojih strasti. Oduvek sam voleo da ga igram. Futsal je od velike pomoći jer morate da razmišljate brzo. Mnogo je dinamičnija igra... A danas, u Evropi, nema mnogo prostora pa je neophodno da mislite brže. Futsal mi je upravo u tome mnogo pomogao".

DANI ALVEŠ (Brazil): "Bio sam u prilici da igram futsal u školi i ova igra vam daje priliku da razvijete inteligenciju i način razmišljanja. Zašto? Zato što ste suočeni sa malim, ograničenim prostorom. Sasvim je uobičajeno striktno pokrivanje protivničkih igrača, dakle, morate biti visperni, morate brzo da mislite i da se krećete. Mislim da je uobičajeno da onaj ko je uspešan u futsalu može, takođe, biti uspešan u fudbalu, jer raspolaže s više prostora, imate više mogućnosti i mozak vam radi bolje, a igrači koji inteligentno igraju fudbal u prednosti su nad ostalima".

HULK (Brazil): "Igrao sam futsal kad sam bio mlad. Mnogo mi se sviđao. Izvesno je da će svako ko je mnogo igrao futsal na kraju prikazati (ono što je naučio u futsalu) i na fudbalskom terenu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC