• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta je uradila nova uprava Borca!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Uprava FK Borac prezentovala rezultate svog rada u proteklih 37 dana. Klub likvidan, ostvareno 300.000 prihoda, saopštio prvi čovjek kluba.

 FK Borac- Predstavljeni rezultati rada nove uprave Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nova uprava Borca koja je preuzela klub prije 37 dana kada je on bio pred gašenjem, u prethodnom periodu imala je pune ruke posla da obezbijedi nastavak takmičenja kluba u Premijer ligi BiH.

Rezultate svog rada u ime uprave u petak je na konferenciji za novinare predstavio predsjednik UO Dejan Kusturić, ističući da su poslije danonoćnog rada riješene brojne ovabeze.

"Mi smo 19. januara zatekli klub pred gašenjem, zatekli smo blokiran račun, dug oko 15 miliona KM, pokidane gotovo sve finansijske tokove, gug prema administraciji, stručnom štabu i igračima, loš igrački kadar i lošu atmosferu. Klub je u međuvremenu obezbijedio tekuću likvidnost i ostvario prihod od 300.000 KM“, rekao je Kusturić.

Predsjednik Borca potom je i pojedinačno saopštio prihode i rashode kluba.

"Prihod od Grada Banjaluka je 50.000 KM, od transfer aSiniše Saničanina oko 50.000 LM, prihodi po osnovu trening kompenzacije oko 40.000 KM, interni prihodi kao što su članarine i zakupi 15.000 KM, a sponzori i uplate članova UO 145.000 KM. Stvorena je i odlična atmosfera oko kluba što će generisati i dobru posjetu pa očekujemo oko 10.000 KM prihoda od ulaznica po utakmici“, rekao je Kusturić.

On se potom osvrnuo na onaj drugi dio, obaveze koje je Borac isplatio.

"Za sporazumne raskide ugovora sa igračima isplaćeno je 100.000 KM, organizovali smo kvalitetne pripreme u Medulinu i to je koštalo 50.000 KM, isplaćeni su prioritetni dobavljači – 40.000 KM, rate za kazne po osnovu ranijih presuda 40.000 KM, a oživljeni su neki od sudskih procesa koji su prijetili da se nepovoljne završe po Borac“, rekao je Kusturić, navodeći da je formiran pravni tim i angažovan drugi knjigovodstveni biro kako bi se kontrolisali rashodi i prihodi.

"U januaru smo isplatili januarsku platu, a danas ćemo isplatiti i februarsku. Nema nijedne fakture koja nije plaćena ili nije u valuti“, istakao je Kusturić.

Prema saznanjima MONDA fudbalski klub Borac ipak nije odustao od prakse uzimanja pozajmica od privatnih lica i firmi. Iako to nije spomenuo u svom obraćanju na konferenciji za novinare, predsjednik Borca je na pitanje MONDA da li je tačno da je bilo i pozajmica odgovorio potvrdno.

"Ima i pozajmica. Nisam sto odsto siguran, mislim da se radi o oko 80.000 KM. To je iz razloga što mi ekonomisti kažemo Cash flowa. Jednostavno neke stvari koje smo morali odraditi nismo pokrili u ovom mjesecu ali je dogovorena dinamika, u martu očekujemo 200.000 KM priliva koji nije pozajmica. Planira se taj dio vraćati i praviti drugi prihodi, kojih nije bilo, poput ulaznica, poput internih stvari kao prihoda omladinske škole itd.“, rekao je Kusturić.

Borac je riješio i jedno od većih stavki kada su u pitanju dogovanja – a to je ono za električnu energiju.

"Napravljen je reprogram sa 'Elektrokrajinom' po kome je otpisan dug oko 1,3 miliona KM. Napravljen je reprogram i sa brojnim manjim povjeriocima u iznosu od oko 90.000 KM. Obezbijeđena podrška grada Banjaluke i sa sigurnošću možemo reći da je gradnja pomoćnih terena 99 odsto izvjesna početkom građevinske sezone“, najavio je prvi čovjek Borca.

Ono što Borac još nije riješio je poreski dug, koji iznosi oko šest miliona KM i predstavlja najveće pojedinačno dugovanje kluba.

"Rekao sam da 37 dana mi radimo i naslijedili smo 15 miliona duga. Riješili smo 80 odsto posla. Nismo spominjali poreski dug jer smo govorili o onom šta je urađeno. Npr. započeli smo priču i sa Vodovodom ali to nismo spomenuli. Taj cilj spada u srednjeročne ciljeve koje ćemo riješiti tokom sezone. Radimo na tome“, istakao je Kusturić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC