• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmekerska odluka Rafe Beniteza...

Autor mondo.rs

Poznati španski trener, nakon što je dobio ogromna ovlašćenja od vlasnika Njukalsa, odlučio je da ne aktivira izlaznu klauzulu iz svog ugovora i pokuša da vrati "svrake" u Premijer ligu u rekordnom roku.

Kao bivši prvak Evrope i osvajač Kupa UEFA, trofejni trener Valensije, Liverpula, Intera, Čelsija, Napolija i Real Madrida, Rafael Benitez, nikada nije dugo čekao poziv sledećeg velikog kluba.

U sred sezone 2015/16, kada je Stiv Meklaren već napravio nepopravljivo, popularni "Rafa" prihvatio se da pokuša da spase Njukasl i nije uspeo. Malo mu je nedostajalo, "svrake" su u dramatičnom finišu Premijer lige ispale u Čempionšip drugi put u šest sezona.

Kada je dolazio na "Sent Džejms park", Španac je uneo u ugovor sa vlasnikom kluba Majklom Ešlijem izlaznu klauzulu u slučaju da njegov pokušaj spašavanja broda koji tone ne uspe.

Ali, danas je odlučio da je ne aktivira, već se dogovori sa crno-belima da saradnju ozvaniče do 2019. godine. Nakon što je dobio uverenje od Ešlija da neće biti diskontne rasprodaje fudbalera ovog leta, štaviše da će dobiti određena pojačanja, Benitez je odlučio da pokuša ekspresno da vrati slavni klub u Premijer ligu i od 2017. godine pridruži se nikad zanimljivijem društvu na Ostrvu, Arsenu Vengeru, Žozeu Murinju, Pepu Gvardioli, Jirgenu Klopu, Antoniju Konteu, Maurisiju Poketinu i ko zna kome još...

Benitez je od Ešlija i izvršnog direktora kluba Lija Čarnlija dobio ovlašćenja da nadgleda i kontroliše stanje budžeta i ima odlučujuću ulogu u svim poslovima vezanim za sportska pitanja, što je takođe bio važan faktor u odluci da ostane na severo-istoku Engleske.

Štaviše, Ešli, koji je dugo na udaru navijača, koji od njega traže da se povuče i pronađe sposobnijeg vlasnika, uspeo je u pregovorima sa Benitezom da se donekle "opere" od neuspeha time što mu je znatno pojačao ovlašćenja u poređenju sa pitanjima kojima se bave njegove kolege na Ostrvu.

Možemo samo da poželimo da se Njukasl što pre vrati u Premijer ligu i ponovo postane "kamen spoticanja" mnogima, ako će već morati da se pričeka na re-izgradnju "onog" Njukasla iz vremena Alana Širera, kada su crno-beli bili glavni takmac Mančester junajtedu u trkama za titule prvaka Engleske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC