• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve vratio Interu

Juventus naneo Interu prvi prvenstveni poraz u sezoni. Roma najviše profitirala.

 SERIJA A: Juve vratio Interu  Izvor: MONDO

Armija navijača Juventusa tokom meča sa Interom bila je veća nego ikada. Za "staru damu" navijali su i oni koji u normalnim okolnostima to nikada ne bi uradili - tifozi Rome, ali i Milana. Razlozi su jasni, niko od njih ne želi da Inter dodje do treće šampionske titule zaredom.

Njihove želje su se ispunile - Juve je na prepunom stadionu "Djuzepe Meaca" nokautirao aktuelnog šampiona i naneo mu prvi prvenstveni poraz u sezoni. Strelci za torinski tim bili su Kamoranezi i Trezege, a oba gola namestio je Del Pijero, koji je u subotu upisao rekordni 552. nastup u dresu najpopularnijeg italijanskog kluba.

Doduše prvi gol "stare dame" postignut je iz očiglednog ofsajda, pa će polemike u vezi sa sudjenjem u Seriji A svakako biti nastavljene i narednih nedelja, s tim što će ovog puta prava na ljutnju imati Inter, koji je ove sezone često optuživan da ima "vetar u ledja".

Sedam minuta pre kraja Inter je smanjio zaostatak golom Maniša, a taj pogodak označio je i početak totalne ofanzive domaćina, koja umalo nije rezultirala izjednačenjem u poslednjim trenucima susreta, kada je Maksvelov udarac zaustavila stativa.

U prvom poluvremenu "neroazuri" imali su samo jednu ozbiljnu šansu, ali je nakon udarca glavom Dejana Stankovića lopta odsela na prečki.

Roma na četiri boda od Intera


Poraz Intera doneo je najviše koristi Romi, koja je smanjila zaostatak za liderom na samo četri boda. U duelu sa Empolijem Rimljani su do prednosti došli u 36. minutu preko Toneta, koji je na pravi način odregaovao nakon fenomenalne asistencije Totija. Gosti su izjednačili golom Djovinka na samom startu drugog dela, da bi sva tri boda rimskom klubu obezbedio veteran Kristijan Panući u 63. minutu.

"Vučica" je poslednjih pola sata igrala sa igračem manje, nakon što je Simone Perota zaradio direktan crveni karton zbog starta nad Bušeom.

Milan je nastavio pohod ka četvrtom mestu na tabeli, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. "Rosoneri" su savladali Torino u gostima golom Pata u 66. minutu. Mladi Brazilac je iskoristio grešku golmana domaćih i sa gol linije poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Značajnu pobedu ostvarila je Fiorentina koja je minimalnim rezultatom savladala Lacio. Jedini gol za ekipu Zdravka Kuzmanovića postigao je Pacini u 78. minutu.

REZULTATI 30. KOLA:
Roma - Empoli 2:1
(Toneto 36, Panuci 63 - Djovinko 47)
Torino - Milan 0:1
(Pato 66)
Palermo - Djenova 2:3
(Amauri 24pen, 90 - Figeroa 29, Milaneto 50, Konko 52)
Atalanta - Katanija 0:0
Udineze - Livorno 2:0
(Kvaljarela 19, Di Natale 47)
Fiorentina - Lacio 1:0
(Pacini 78)
Redjina - Napoli 1:1
(Brienca 90 - Sosa 75)
Sampdorija - Kaljari 1:1
(Franćeskini 90 - Fodja 41)
Sijena - Parma 2:0
(Makarone 87, 90)
Inrer - Juventus 1:2
(Manis 83 - Kamoranezi 49, Trezege 63)

Tabela: Inter 68, Roma 64, Juventus 58, Fiorentina 53, Milan 49, Udineze 47, Sampdorija 46, DJenova 39, Atalanta 38, Napoli 37, Lacio 37, Palermo 36, Sijena 35, Torino 31, Katanija 29, Parma 29, Livorno 28, Redjina 27, Empoli 26, Kaljari 25.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC