• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kigenu se posrećilo

Kevin Kigen konačno je zabeležio prvu pobedu u svom drugom mandatu na klupi Njukasla.

 PREMIJER: Kigenu se posrećilo Izvor: MONDO

U iščekivanju dva velika derbija 31. kola engleske Premijer lige izmedju Mančester junajteda i Liverpula, odnosno Čelsija i Arsenala, pažnju medija u subotu "ukrao" je menadžer Njukasla Kevin Kigen, koji je upisao svoju prvu pobedu otkako je preuzeo popularne "svrake".

Njukasl, koji već 13 utakmica nije okusio slast pobede, savladao je jednog od direktnih konkrenata za opstanak, ekipu pretposlednjeg Fulama (2:0). Australijanac Mark Viduka je na samom startu meča "načeo" goste nakon odličnog proigravanja Džeremija, da bi tri boda osigurao Majkl Oven u 83. minutu.

Ovaj trijumf, osmi u prvenstvu, bio je preko potreban klubu sa "Sent Džejms Parka" da popravi šanse da opstane u eliti, iako je pre početka sezone važio za jednog od kandidata za sam vrh tabele.

Totenhem nije uspeo da održi prosek od više od tri gola po susretu, ali je zabeležio pobedu nad neugodnim Portsmutom (2:0). Do 80. minuta utakmice na "Vajt Hart Lejnu" rezultat je bio nepromenjen, ali su za dva minuta rezervisti Daren Bent i Dzejmi O'Hara srušili "pompije", koji su upisali osmi gostujući, a ukupno deseti poraz .

Bolton i Mančester siti su podelili bodove (0:0), sto nikako ne odgovora timu sa "Ribok" stadiona, koji je ostao u opasnoj zoni, dok su "gradjani" učvrtili poziciju koja vodi u Kup UEFA.

Za iznenadjenje dana, pobrinuo se Sanderlend slavivši minimalan trijumf na gostovanju kod Aston Vile - 0:1. Ekipa Roja Kina, na Vila Parku je golom Čopre u 83. minutu produžila nadu da može osigurati nastupe u Premijer igi i naredne sezone, istovremeno zagorčavši život domaćinu, koji ima pretenzije čak i za kvalifikacije Lige šampiona.

Najefikasnija utakmicu odigrana je u Londonu, prvenstveno zahvaljujući napadaču Blekburna i reprezentacije Paragvaja Rokeu Santa Kruzu, koji je bio dvostruki strelac u dvoboju sa Viganom (3:1).

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Everton i Vest Hem podelili su bodove. Domaćin je poveo u osmom minutu, kada je Viktor Aničebe proigrao napadača Ajegbenija Jakubua, koji je prevario dva protivnička igrača i poslao loptu iza ledja Roberta Grina. Vest Hem je do izjednačenja došao u 68. minutu, kada je Lukas Nil dugom loptom pronašao Dina Eštona, koji je glavom savladao golmana Tima Hauarda.

REZULTATI 31. KOLA:
Subota:
Totenhem - Portsmut 2:0
(Bent 80, O' Hara 82)
Aston Vila - Sanderlend 0:1
(Čopra 83)
Blekburn - Vigan 3:1
(Santa Kruz 11, 63, Roberts 45 - King 17)
Bolton - Mančester Siti 0:0
Midlsbro - Derbi 1:0
(Tunčaj 32)
Njukasl - Fulam 2:0
(Viduka 6, Oven 83)
Reding - Birmingem 2:1
(Bajki 31, 79 - Zarate)
Everton - Vest Hem 1:1
(Jakubu 8 - Nil 68)

Nedelja:
Mančester Junajted - Liverpul (14.30)
Čelsi - Arsenal (17)

Tabela: Mančester Junajted 70 (-1), Arsenal 67 (-1), Čelsi 65 (-1), Liverpul 59 (-1), Everton 57, Portsmut 50...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC