• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske ne zna ko je prvi golman...

Autor mondo.rs

Ni fantastične odbrane Davida de Hee nisu ubedile Del Boskea da on sa sigurnošću bude prvi čuvar mreže Španije. Ko će imati prednost, on ili Kasiljas?

Šest dana pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a selektor Španije ne zna ko je prvi golman.

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske izjavio je da još uvek nije odlučio ko će biti prvi golman na prvenstvu Evrope - Iker Kasiljas ili David De Hea. Španci prvu utakmicu igraju već u ponedeljak protiv Češke, a ni prijateljske utakmice nisu pomogle iskusnog stručnjaku da reši ovu dilemu. 

Kasiljas čuva mrežu Španaca još od Evropskog prvenstva 2004. godine, ukupno na osam velikih takmičenja, racunajući i Kup konfederacija, ali mnogi smatraju da je zbog njegove slabije forme u Portu došlo vreme da De Hea i zvanično postane prva opcija.

Del Boske je tokom kvalifikacija birao "bezbolno rešenje" po kojem su branili obojica, ali teško da će menjati čuvara mreže i tokom EP.

"Ne žuri mi se s tom odlukom, još ne moram da odlučim, uradiću to kasnije. Više razmišljam o 20 igraca u polju jer tu želim pronaći idealnu kombinaciju", izjavio je Del Boske.

David de Hea je bio najbolji fudbaler Mančester junajteda prošle sezone, iako je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka zamalo potpisao za Real Madrid, a ni 15 utakmica u 34 meča na kojima nije primio gol nisu bili dovoljni da ubede Del Boskea.

Stara slava kapitena Ikera Kasiljasa mogla bi da ga "sačuva" da i na ovom Evropskom prvenstvu bude golman, uprkos tome što je u poslednjoj sezoni sa Portom bio vrlo loš, pa je čak bio i pod velikim napadima navijača.

Na vecerašnoj prijateljskoj utakmici protiv Gruzije, koja je generalna proba, braniće De Hea, pošto je Kasiljas prethodno čuvao mrežu protiv Južne Koreje. De Hea je u karijeri tek osam puta nosio dres "furije" dok je Iker Kasiljas to učinio čak 166 puta.

Treći golman je Serđo Riko iz Sevilje, koji je debitovao nedavno na utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC