• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rivaldo: Plače mi se jer nemamo "desetku"!

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac Brazila nastavlja da kritikuje selektora Dungu, ali i mlađe kategorije brazilskih klubova koje su prestale da "proizvode" kreativne fudbalere. "Desetke".

Markos - Kafu, Lusio, Roke Žunior, Karlos - Edmilson, Žilberto, Kleberson, Ronaldinjo, Rivaldo - Ronaldo.

Alison - Alves, Markinjos, Žil, Luis - Kazemiro, Augusto, Elijas, Vilijan, Koutinjo - Žonas.

Prvi sastav se odnosi na tim koji je u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine na teren izveo selektor Luiz Felipe Skolari, a drugi se odnosi na tim Brazila koji je Dunga odredio za utakmicu protiv Ekvadora na otvaranju Kopa Amerike za 2016. godinu.

Prvi tim je "razbio" Nemce 2:0, dok je drugi odigrao samo 0:0 sa Ekvadorcima. Ne samo da nisu postigli pogodak, već nisu stvorili ni mnogo šansi za to. Imali su i sreće jer je njihovom rivalu poništen čist gol.

Kako to obično biva, posle takvih rezultata Brazila od kog su svi navikli samo da pobeđuje, obično se jave neke od legendi "karioka" kako bi pričali o problemima reprezentacije.

Sada se javio legendarni Rivaldo koji je imao bitan uticaj na reprezentaciju Brazila od 1993. do 2003. godine. Ono što se njemu nikako nije dopalo je manjak kreativnosti u igri petostrukog šampiona sveta.

"Osetio sam veliku tugu dok sam gledao utakmicu Brazila i onda video da je naša 'desetka' na klupi za rezerve. Taj broj je nekada nešto značio za ovu reprezentacije. Iako naša trenutna desetka, Nejmar, ne nastupa na Kopa Amerika, taj dres nosi Lukas Lima, sjajni igrač koji je dobio samo 40 minuta u drugom poluvremenu. On i Ganso zaslužuju šansu od selektora", napisao je legendarni Rivaldo na svom Instagram profilu.

Uz "post" je okačio fotografije legendarnih 'desetki' u dresu Brazila: Pelea, Rivelina, Zika, Ronaldinja, Kake i - sebe. Upozorio je selektora da ukoliko nema 'desetku' na terenu može da zaboravi na golove.

"Ako nemaš takvog igrača uvek ćeš prvo žrtvovati napadača Žonasa koji ne može da uđe u šansu jer nema ko da ga pronađe na terenu", napisao je on, pa Dunga ima vremena do srede da se ispravi za utakmicu sa Peruom

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? Da li je Brazil u poslednje vreme počeo da "pravi" i previše defanzivnih veznih, a zaboravio na kreativce na kakve su nas navikli svih ovih godina?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC