• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Partizana odbio Turke!

Autor mondo.rs

Nemanja Miletić je potpisao četvogorodišnji ugovor sa Partizanom. Igra na poziciji levog beka, a može i da "pokrije" štopersku poziciju. Posle njega predstavljen i vezista Saša Marjanović. "On je all around igrač, pravi razliku".


Nemanja Miletić i Saša Marjanović su dvojicanovih igrača u Humskoj u ovom prelaznom roku.

"Slažemo polako slagalicu koju smo zamislili", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev predstavljajući dvojicu novih igrača.

Miletić je potpisao je ugovor na četiri godine, a Iliev je naglasio je da će imati dovoljno vremena da pravi rezultate sa crno-belima, da osvaja titule i pomogne da se čuvena "mušema" Lige šampiona ponovo zavijori na centru stadiona na Topčiderskom brdu.

Iliev je dodao i da je Miletić imao drugu "unosnu ponudu" turske Burse, ali da je ipak izabrao Partizan.

Može se dogoditi da Miletić, koji igra na poziciji levog beka, bude u odbrani sa još jednim bivšim igračem Javora - Miroslavom Vulićevićem, koji je svojevremeno nosio dres ivanjičkog kluba (potom je prešao u Vojvodinu, a iz Vojvodine u Partizan 2014. godine).

"Velika mi je čast što sam došao u Partizan. Hvala ljudima u klubu i novom šefu. Pokušaću da opravdam očekivanja", rekao je Miletić uobičajene fraze kada neki igrač dođe u novi klub.

On može da igra na dve pozicije u odbrani - levog beka i štopera.

"Celu karijeru sam igrao na poziciji levog beka, ali sam u poslednjih godinu dana igrao i na piziciji štopera. Ipak sam levi bek", kaže on.

Zanimljivo, može se dogoditi da na levoj strani tima Partizana istovremeno igraju dvojica Nemanje. I isti su im inicijali - Nemanja Miletić i Nemanja Mihajlović.

"Zna se kakav je Neca igrač i radujem se saradnji sa njim. Nadam se da ćemo biti dobar tandem", kaže Miletić na ovo zapažanje novinara.

O konkurenciji na levom boku, a tu su Miroslav Bogosavac i Aleksandar Subić (koji će, možda, otići).

"Bogosavac je dobar i mlad igrač, a na meni je da pokažem šta znam", odgovara Miletić, koji će u Partizanu nositi dres sa brojem 26.

Odmah nakon Miletića, predstavljen je i četvrti novi igrač u ovom prelaznom roku - Saša Marjanović, dosadašnji fudbaler niškog Radničkog. Treći vezista, a drugi, uz Petra Đuričkovića, koji je došao iz redova niškog superligaša!

Marjanović je potpisao dvogodišnji ugovor.

Za njega je Iliev rekao da je "all around igrač, neko ko u sredini pravi ozbiljnu razliku".

"On ima kvalitet više a to je realizacija, on nas je u to uverio u minuloj sezoni. Agresivan je, školovan, a to ni ne čudi, jer je potomak Partizanove škole", rekao je uz osmeh Iliev.



Marjanović je naglasio da se vratio u svoj klub, jer je fudbal učio upravo u Partizanu.

"Izgled da sam gradio obilaznicu, ali nikad nije kasno za Partizan", rekao je uz osmeh Marjanović i nastavio:

"Hvala ljudima iz kluba na poverenju. Video sam njihovu želju da hoće da me dovedu. Mogu samo da iskažem radost, ponos i sreću zbog povratka u moj klub. Ovo je veliki dan za mene. Trudiću se da podignem nivo svoje igre jer to Partizan traži. Srećan sam što ću se boriti za trofeje, za što bolje predstavljanje kluba u Ligi Evrope. Nema veće sreće za igrača od te", rekao je 28-godišnji Marjanović, bivši igrač Čukaričkog, Jagodine, Radničkog.

Marjanović je igrao u Partizanovoj klasi fudbalera 1987. godište, ali je tada odlučio da ode.

"Nije mi se sviđala ideja da iz omladinskog pogona odem najpre u Teleoptik. Bio sam nestrpljiv, odmah sam hteo u prvi tim. Otišao sam u Čukarički. Možda je to bila pogrešna odluka, ali ne kajem se. Nikad nije kasno za Partizan", rekao je on.

U minuloj sezoni Marjanović je dao 13 golova (u prvenstvu i u kupu). Iliev je rekao da ga krasi i realizacija, pa su novinari pitali novog vezistu crno-belog tima sa koliko bi golova bio zadovoljan u predstojećoj sezoni.

"Nadam se da ću dati isto, ako ne i više. Poznato je da Partizan igra napadački, stvara šanse...", odgovorio je Marjanović, koji će nositi dres sa brojem 17.

Partizan je, za sada, doveo: veziste Petra Đuričkovića, Milana Radina, Miletića i još jednog vezistu Marjanovića.

Otišao je golman Živko Živković, kao i štoper Marko Jovanović, na koga stručni štab ne računa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC