• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brašanac i Božinov: Uvek tri cilja

Autor mondo.rs

Prvotimci Partizana na početku priprema govorili o ambicijama u predstojećoj sezoni. Bugarin želi da se oduži na "pomoći u teškom trenutku karijere".

 Brašanac i Božinov na početku priprema FK Partizan za sezonu 2016/17 Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana, čiji sastav će u narednom periodu doživeti još promena, usled dolazaka i odlazaka igrača, okupila se u sportskom centru "Zemunelo" na startu priprema.

Kao i obično, prva je na redu Evropa, preciznije, kvalifikacije za Ligu Evrope, u kojima Partizan 14. jula igra prvi meč drugog kola. Ubrzo nakon toga krenuće i Superliga Srbije...

"Pred nama je više ciljeva koje svakog leta postavljamo ispred sebe, pošto imamo ambicije u sva tri takmičenja. Došli su novi igrači, a to što u Evropi startujemo od drugog pretkola, omogućiće nam 15 dana više da se spremimo i upoznamo. Ne sumnjam da ćemo spremni dočekati prvu utakmicu", rekao je novinarima Darko Brašanac.

Zamenik kapitena nije isključio mogućnost da u ovom prelaznom roku ode iz kluba.

"
Uvek postoji opcija. Na raspolaganju sam, imam ugovor i kod mene se ništa ne ne menja. Imam i dalje veliki motiv da igram za Partizan i tako mora da razmišlja svaki igrač. Ne znam šta nosi budućnost, ali trudim se da budem fokusiran na obaveze", naveo je Brašanac.

Napadač Valeri Božinov istakao je da crno-beli svake godine imaju visoka očekivanja, shodno renomeu i istoriji kluba.

"Očekivanja su da budemo još bolji i još jači. Naravno imamo tri cilja, što su ulazak u Ligu Evrope, borba za titulu i osv
ajanje Kupa. Na to obavezuje Partizanova istorija. Nadam se ćemo imati sreće da uđemo u Ligu Evrope i naravno, da se borimo sa Zvezdom za titulu", rekao je Božinov.


Bugarski internacionalac je izjavio da očekuje tešku i neizvesnu sezonu, ali da svi igrači Parizana moraju da budu svesni velike odgovornosti.

"Kada nosiš grb Partizana to daje dodatnu obavezu. Znaš da moraš da daš maksimum na svakom treningu i meču. Ja kao iskusan treba da pomognem mlađima".


Božinov ima i individualni cilj, koji se ogleda u zadatom broju postignutih pogodaka.

"Kada smo
(protiv Vojvodine 23. maja) odigrali poslednju utakmicu, trener Tomić mi je rekao da naredne sezone moram da dam duplo više od 18 golova, koliko sam dao. Uz to mi je rekao da imam kvalitet i da moram da ga pokažem, sa čime se slažem. Ipak, igra Partizana ne zavisi samo od mene. Nemamo Mesija i Ronalda u timu, već kolektiv".

Nekadašnji centarfor Parme i Mančester sitija kaže da ima veliku želju da ostane, ali i da postoji plan da ode, ukoliko stigne ponuda koja bi zadovoljila klub.

"
Ako odem, onda će to biti samo u slučaju dobre ponude, koja će zadovoljiti klub. Partizan me je vratio u fudbal, pomogao mi je, dao ruku i moram da mu vratim. Zavoleo sam Partizan jer mi je pomogao u teškom trenutku karijere", završio je Valeri Božinov.

Crno-beli će trenirati u Beogradu do 21. juna, a onda odlaze na pripreme u Poljsku, gde će ostati do 7. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC