• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vels debitovao pobedom uz golčinu Bejla!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Velsa i Slovačke po prvi put su nastupili na evropskim prvenstvima, a Velšani su nakon velike borbe slavili u Bordou. Robson-Kanu rešio pitanje pobednika.

I jedni i drugi ovaj meč su čekali predugo!

U duelu debitanata na evropskim prvenstvima - Velsa i Slovačke, bolje se snašao sastav koji u svojim redovima ima zvezdu Real Madrida.

Golčinom Gereta Bejla u 10. minutu Velšani su poveli na ovom meču, ali ih je gol rezerviste Ondreja Dude šokirao na zalasku sat vremena igre. Ipak, i selektor Kolman je "pogodio" sa izmenom, pa je Robson-Kanu uz dosta sreće postigao gol za pobedu Velsa.

VELS - SLOVAČKA 2:1 (1:0)

Kada je posle nepunih 180 sekundi fudbala u Bordou Marek Hamšik napravio slalom u odbrani Velsa, prošao trojicu-četvoricu igrača, a potom Vilijams uz zadnje napore izblokirao njegov pokušaj delovalo je da će to biti utakmica u kojoj će se Slovaci pitati.

Međutim, na svoj naredni kakav-takav pokušaj čekali su čitavo poluvreme...

U tom periodu Vels je bio bolji za jedan gol. Geret Bejl je namestio loptu na 30-ak metara od gola i sjajno pogodio iz slobodnog udarca, a deo krivice snosi i golman Kozačik koji nije bio dobro postavljen. Zanimljivo, baš protiv Slovačke Geret Bejl je postigao i svoj prvi gol u dresu Velsa.

I to iz slobodnjaka!

Nismo videli mnogo "fudbala" do isteka sat vremena igre, a tada je selektor Slovačke pogodio sa izmenom. Ušao je Ondrej Duda i u svom prvom kontaktu sa loptom postigao gol. Mak je izdržao Remzija na leđima, zavrnuo loptu, a Duda postao prvi fudbaler još od Pelea 1958. godine koji je dao gol Velšanima!


Objašnjenje je jednostavno: od tada nisu igrali velika takmičenja.

Slovaci su pretili sa udaljenosti u dva navrata, golman Vord je dobro branio, a najslabiji deo tima Slovačke je bila odbrana. Martin Škrtel je bio nervozan od početka utakmice, pravio je mnogo faulova, neki mu nisu ni svirani, a pred njegovim nosom desio se i pobednički gol.

Aron Remzi je "petljao" pred šesnaestercom, bio na milimetar od toga da završi na travi usled gubitka ravnoteže, ali je uspeo da "ćušne" loptu do Robsona-Kanua, a još jedan rezervista je uspeo da pogodi.

Koliko je ova utakmica bila važna za jedne i druge govori i to da je Vels možda već ostvario plasman u narednu fazu. Tri boda bi u idealnom scenariju po njih mogla da budu dovoljna.

VELS: Vord - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Alen, Remzi (Ričards), Edvards (Ledli), Tejlor - Vilijams (Robson Kanu) i Bejl.
SLOVAČKA: Kozačik - Pekarik, Škrtel, Djurica, Švento - Kucka, Hrošovski (Duda), Hamšik - Mak, Vajs (Stoh) i Djuriš (Nemec).

N A J A V A

Možda na prvu loptu ne deluje kao naročito interesantan duel, ali bi trebalo uzeti u obzir da je ovo debitantski nastup na evropskim prvenstvima za Slovačku i Vels, pa je onda sasvim jasno sa koliko žara i želje će se ova utakmica pratiti u pomenutim zemljama.

Slovaci su pre šest godina u Južnoj Africi osetili kako je to igrati na velikom takmičenju, ali su zato malobrojni navijači Velsa koji se sećaju poslednjeg nastupa njihove reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

Prvo i poslednje imali su 1958. godine...

Mnoge generacije dobrih fudbalera iz Velsa nisu ostvarile plasman na veliko takmičenje, ali jeste generacija Gereta Bejla koji predvodi ovu reprezentaciju. Sa druge strane, svakako da će Marek Hamšik imati najveći uticaj na igru reprezentacije Slovačke.

Dve reprezentacije su se do sada sastale dva puta, a na oba susreta je viđen veliki broj golova. Slovačka je 2006. godine "tukla" Vels 5:1 u gostima, dok su oni uzvratili godinu dana kasnije - 5:2

Utakmica se igra u Bordou, a sudi Sven Odvar Moen iz Norveške.

TOK MEČA (2:1): 

90' - Ričards menja Remzija. Još četiri minuta.

86' - Nemec glavom, stativa!

83' - Slabog Vladimira Valjsa menja Miroslav Stoh.

81' - GOOOOOOOOOL! ROBSON-KANU!

Kakav čudan pogodak priča Slovačka... Aron Remzi je bio na ivici šesnaesterca, vukao je loptu i delovalo je da će pasti pred Martinom Škrtelom, ali se lopta čudno odbila do rezerviste Robsona-Kanua koji ekspresno reaguje i postiže gol za Vels!


80' - Pisali smo o tome da je 17-godišnji Geret Bejl svoj prvi gol u dresu reprezentacije Velsa postigao još 2006. godine protiv Velsa, danas je to ponovio još jednom, a sada je pošteno namučio Kozačika sa 30-ak metara.

74' -Vels je i dalje najopasniji po levom krilu, a rezervista Robson-Kanu je u šesnaestercu pronašao Arona Remzija, ali fudbaler Arsenala šutira glavom preko gola. Ovo je bila prilika...

70' - Slovaci tuku sa veće udaljenosti, a selektor Velsa pravi dve izmene. Džo Ledli ulazi umesto Edvardsa, a Robson Kanu menja Vilijamsa

60' - Kakva izmena, odmah pogađa Duda! 1:1!

Mak je povukao sa desne strane, sve vreme ga je pratio Aron Remzi, ali je posustao u odsudnom trenutku. Mak je dodao loptu do rezerviste Dude, a ovaj je u svom prvom kontaktu sa loptom uspeo da uputi udarac po zemlji i da izjednači rezultat.


59' - Dve promene. Nemec umesto Djuriša, a Duda umesto Hrošovskog.

58' - Bejl proba glavom! Brani Kozačik!

53' - Ništa bolji tempo ni na početku drugog dela. Malo fudbala za sada, a najbolju šansu imali su Slovaci preko Maka koji se ubacio sa krila u sredinu i uspeo da stigne do lopte pre Vilijamsa, ali šutira jako loše.

45' - Škrtel! Kakav sjajan centaršut Mareka Hamšika, ali ne uspeva Martin Škrtel da "pogodi" loptu koju mu je namenio saigrač. Bio je kratak za dlaku. Probao je i Bejl u nastavku, a sudija je odmah pokazao na svlačionicu. Kraj prvog poluvremena.

41' - Konačno su se Slovaci "stabilizovali", po prvi put od trećeg minuta (!), i pretili su posle napada Vladimira Vajsa po levoj strani. Neprimetni veznjak je loptu poslao na ivicu šesnaesterca, ali ne uspeva Kucka da je uputi ka golu Vorda pošto se isprečio Ešli Vilijams.

33' - Prva sumnjiva situacija na meču.

U duelu su bili Vilijams i Martin Škrtel, a Slovak je "odneo" svog rivala u borbi za loptu, pomoću lakta, ali sudija Odvar Moen ne pokazuje da je u pitanju ni faul, a ni korner, već je lopta za golmana Kozačika.


Tempo nije na visokom nivou.

20' - Remzi! Stali su Slovaci, potpuno ih je presekao gol Bejla.

10' - GOOOOOOOOOOOL! BEJL!

Kakva golčina fudbalera Real Madrida. Neoprezan faul na tridesetak metara od gola i "specijalitet" za Gereta Bejla. Namestio je loptu, tukao jako i po sredini (!), a Kozačik se vrlo loše postavio i nije uspeo da odbrani.

3' - KAKVA ŠANSA! 

Videlo se da će Slovaci imati inicijativu, ali slalom Mareka Hamšika niko nije očekivao već posle 180 sekundi igre. Oteo je loptu Geretu Bejlu, pa dva puta lomio igrače Velsa, a potom je njegov udarac izblokirao Dejvis.

1' - Utakmica je počela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC