• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utakmica u Francuskoj meč visokog rizika u Mostaru

Autor mondo.ba

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Turske u nedjelju će na EURO 2016 u Francuskoj odigrati utakmicu koja će se s posebnom pažnjom pratiti i u pojedinim gradovima Bosne i Hercegovine.

 Hrvatska - Turska meč visokog rizika u Mostaru Izvor: MONDO/Samir Cacan

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je da će navijači će s posebnom pažnjom ovu utakmicu pratiti u Mostaru i da je policija uradila bezbjedonosnu procjenu za najveći hercegovački grad, kao i osiguranja do kraja Evropskog prvenstva.



"Ovo je utakmica visokog rizika gdje može doći do narušavanja javnog reda i mira. Apelujemo navijačima da navijaju fer i korektno, uz što manje konzumiranja alkohola i drugih opojnih sredstava", izjavio je Marić za N1.

Na ulicama grada Mostara, ali i ostalih gradova u kantonu, biće raspoređen dovoljan broj policajaca kako bi se spriječili eventualni pokušaji narušavanja javnog reda i mira.

Turska i Hrvatska će susresti na "Parku prinčeva" u Parizu. Biće ovo repriza jedne od najdramatičnijih utakmica u istoriji evropskih prvenstava.

U Austriji i Švajcarskoj na EURO 2008, Hrvatska i Turska su odigrale fenomenalnu utakmicu četvrtfinala. Hrvati su u 119. minuti golom Ivana Klasnića došli do vodstva 1:0 i već proslavili plasman u polufinale, ali tako nisu mislili Turci. Rezervista Semih Senturk je u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka rastužio „kockaste“ i pobjednika su odlučivali penali. U „penal lutriji“ uspješnija je bila Turska, koja je otišla u polufinale.

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC