• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina solidna, Nemci popravili utisak u 93!

Autor mondo.rs

Šampion sveta pobedio Ukrajinu, ali nije briljirao. Manuel Nojer i Andrej Pjatov odlično branili. Utakmicu obeležio potez Džeroma Boatenga. Bastjan Švajnštajger u 93. minutu potvrdio pobedu Nemačke.

Prvak sveta i jedan od favorita za osvajanje EURO2016 - Nemačka nije briljirala u meču protiv Ukrajine, ali je uspela da "proturi" dve lopte iza leđa Andreja Pjatova i nastavi tradiciju pobeda na startu evropskih šampionata.

Pogoci Škodrana Mustafija u 19. i Bastjana Švajnštajgera u 93. minutu bili su dovoljni da "panceri" upišu prva tri boda na ovogodišnjem EP, a njihovi navijači sigurno da se nadaju da će kako teče prvenstvo oni samo "dizati formu".

Na kraju...

NEMAČKA - UKRAJINA 2:0 (1:0)

Da je na kraju utakmice na semaforu pisalo "mršavih" 1:0, verovatno bi odmah počeli prigovori na pristup igre tima Joakima Leva. Još bi "gore" to po njega i njegov sastav bilo da je neka od lopti koju su uputili Ukrajinci - a bilo ih je četiri ili pet opasnih - završila iza Manuela Nojera.

Ukrajinci su ostavili odličan utisak.

Ofanzivna igra, sjajna probojnost po bokovima, ali im je falila rutina koja je bila najveći adut Nemaca u ovom meču. Manuel Nojer je u prvih pola sata zaustavio dve odlične šanse Konopljanke i Kačeridija, a najbolju "odbranu" imao je Džerom Boateng koji je sa gol-linije izbacio loptu Andreja Jarmolenka.

Nemci su držali loptu u nogama, stvorili nekoliko šansi iz igre, ali je gol "pao" posle prekida. Toni Kros je sjajno izveo prekid sa desne strane, a Škodran Mustafi je bio najviši. U nastavku Ukrajinci su ređe pretili, ali su bili blizu gola. Rakicki je probao iz slobodnog udarca, Ozil i Širle su na drugoj strani pretili posle kontri, ali gola nije bilo...

Sve do 93. minuta!

Mesut Ozil je iskoristio odličan pas Jonasa Hektora po levoj strani, uočio je slobodnog rezervistu Bastjana Švajnštajgera, a ovaj je neometan na desnoj stativi loptu "zakucao" u mrežu i duplirao prednost svog tima.

Odbrana Nemačke pokazala je svoje slabosti, ali nije kapitulirala. U narednom meču "testiraće" je Poljaci, koji su ranije danas pobedili Severnu Irsku, dok, očigledno, Ukrajina igra za prve bodove protiv ove ostrvske države.

NEMAČKA: Nojer - Hektor, Boateng, Mustafi, Hevedes - Kedira, Kros, Draksler (Širle), Ozil, Miler - Gece (Švajnštajger).

UKRAJINA: Pjatov - Ševčuk, Kačeridi, Rakicki, Fedecki - Stepanenko, Sidorčuk, Konopljanka, Kovalenko (Zinčenko), Jarmolenko - Zozulja (Seleznjov).

N A J A V A

Šampion sveta protiv reprezentacije koja tek drugi put igra na Evropskim prvenstvima!

Jasno je svima ko je favorit u meču prvog kola grupe "C" u kojem Nemačka "dočekuje" Ukrajinu. Utakmici koja se igra na "Alijanc rivijeri" prethodili su manji incidenti u gradu, pošto su navijači Nemačke napali Ukrajince koji su bili u kafićima.

Nadamo se da toga neće biti i na stadionu...

Joakim Lev je sa Nemačkom postao šampion sveta, ali je sa njima na evropskim prvenstvima bio "samo" drugi i treći. Zbog povrede ne može da računa na Matsa Humelsa i Antonija Ridigera, a zanimljivo je da se i ovoga puta odlučio za postavu bez klasičnog napadača, pa će "navalu" predvoditi Mario Gece.

Kada je u pitanju Ukrajina, njih je selektor Fomenko odlično vodio kroz kvalifikacije u kojima su kao trećeplasirani uspeli da izbore prolazak na EP kroz baraž gde su izbacili Sloveniju. U sastavu ima veliki broj iskusnih igrača, ali i fudbalera koji imaju "fudbal" u nogama poput Konopljanke ili Jarmolenka koji su najveći aduti Ukrajine.

Ove dve ekipe odigrale su pet mečeva. Dva puta je pobedila Nemačka, tri puta je bilo nerešeno, a Ukrajinci još nemaju pobedu.

Meč sudi Englez Martin Etkinson.

TOK MEČA (1:0):

93' - ŠVAJNŠTAJGER! GOOOOOOOOOOOOL!

Mesut Ozil sa leve strane sjajno centrira i pogađa Bastjana Švajnštajgera na desnoj stativi. Sjajna završnica rezerviste.

88' - Dve šanse u jednom minutu!

Prvo je Mesut Ozil išao na Pjatova i imao šansu da reši meč, ali je golman Ukrajine sjajno odbranio, dok je na drugoj strani umalo Škodran Mustafi u duelu sa Seleznjovim postigao autogol. Umesto toga, ostaje 1:0!

84' - Nemci su napali sa Širleom na terenu. Prvo je probao udarac sa ivice kaznenog, a potom je imao dobar "trk", ali Pjatov u poslednjem trenutku stiže prvi. Ukrajinci kao da su malo "klonuli" duhom.

78' - Širle u igri umesto Drakslera.

74' - Pao je tempo. Po prvi put na meču!

66' - Nije Zozulja bio naročito dobar večeras, pa ga menja Seleznjov.

61' - KEDIRA! 

Videli smo veliki broj udaraca sa veće udaljenosti, a čini se da je svaki išao u okvir gola. Pokušaj Samija Kedire je dobro namučio Andreja Pjatova.

57' - RAKICKI!

Novi zadatak za Manuela Nojera, sada se istakao posle slobodnog udarca štopera Rakickog. Ovaj snažni defanzivac je jako šutirao sa tridesetak metara, a kapiten Nemačke se na vreme bacio na loptu, iako je bio pokriven.

52' - KROS!

Najbolji fudbaler Nemačke do sada, ako ne računamo Manuela Nojera koji se ističe odbranama, pokušao je sa ivice kaznenog prostora, ali je "tukao" za malo preko prečke. Odlučio se na udarac iako su u šesnaestercu bila bar četvorica Nemaca!

48' - Evo i prvog pokušaja u nastavku!

Kakvu je loptu "iz dubine" poslao Džerom Boateng za Julijana Drakslera! Napadač Volfsburga ju je idealno primio, sačekao, namestio se, a onda "odapeo strelu" ka golu Andreja Pjatova, ali se ukrajinski golman sjajno bacio na loptu i uspeo da je izbije u korner.

45' - Kraj prvog poluvremena koje je bilo veoma sadržajno. Nemci vode, stvorili su neke šanse, ali može se reći i da su Ukrajinci i te kako pretili Manuelu Nojeru.

39' - GOL! OFSAJD!

Ukrajinci napadaju, a Jarmolenko posle "zbrke" postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Na ponovljenom snimku vidi se da je pomoćni sudija dobro procenio ovu situaciju.

37' - BOATENG! SPASIO JE SVOM TIM!

Ukrajinci uopšte ne igraju tako loše, a to potvrđuje i poslednji napad. Jarmolenko je dobro probio po desnom boku, prebacio čitavu odbranu Nemačke i na levoj stativi pronašao Konopljanku, ali je loptu "iz gola" izvadio Džerom Boateng.

Svi su već videli loptu u golu, ali je Boateng u padu uspeo da je izbije.

Kakav potez!


35' - Pogledajte gde je bio Manuel Nojer nekoliko trenutaka pre pogotka Nemaca.

33' - Nemci su samo dva puta u istoriji izgubili meč u kojem su prvi postizali gol. To je bilo u polufinalu 1988. protiv Holandije i pre 12 godina u grupnoj fazi protiv Češke. Dvadeset puta su pobedili, a jednom je bilo nerešeno.

30' - PJATOV!

Sada dominira golman na drugoj strani terena. Odlična lopta Tonija Krosa "iz dubine", a u šansi se našao Kedira. Iskusni golman je izašao na vreme, odbranio, a onda se lopta srećno odbila do igrača Ukrajine koji su je izbacili.

27' - KAČERIDI! NOJEEEEER!

Golman Nemačke je imao sjajno Svetsko prvenstvo, a sudeći po prvom meču na Evropskom, i ovde će dominirati. Dobar kroner Konopljanke iskoristio je Kačeridi, koji je skočio pored Boatenga, ali je Nojer briljantnim refleksom uspeo da zaustavi pokušaj sa svega pet metara.

23' - Kros!

Doobar udarac fudbalera Real Madrida, ali je Sidorčuk loptu "okrznuo" kolenom i skrenuo u korner.

19' - PREKID I GOL! MUSTAFI!

Ne može se reći da su Nemci dominirali u dosadašnjem toku meča, ali posle prvog dobrog prekida dolaze do gola. Toni Kros je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Škodran Mustafi je iskoristio "blokove" i nadvisio Sidorčuka u skoku.

Lopta je završila u gornjem levom uglu, čini se da Pjatov stvarno ništa više nije mogao.

Ovo je prvi gol za Škodrana Mustafija u dresu Nemačke.


12' - Gužva!

Julijan Draksler je dobro probio po levoj strani, Miler je vratio "na pet", ali levi bek Jonas Hektor nije dobro zahvatio loptu. U nastavku je Miler probao da ponovo dođe do lopte, ali propala je ova akcija "panera".

10' - Ukrajinci imaju "jaku podršku" sa tribina. Vitalij Kličko!

5' - Nojer!

Prvo su zapretili Nemci preko Gecea i Drakslera, ali odmah na drugoj strani velika odbrana Manuela Nojera. Dobro je po desnoj strani prošao jedan fudbaler Ukrajine, odlično zavrnuo na ivici šesnaesteraca, a Konopljanka izbegao blok Hevedesa i sjajno tukao. Ali, kakva parada Nojera...

Kapiten se odmah istakao.

1' - Meč je počeo!

- Joakim Lev postao je prvi trener koji je svoje ekipe vodio na 12 mečeva na evropskim prvenstvima. Pretekao je još jednog Nemca - Bertija Vogtsa (11), dok nešto manje imaju Luis Felipe Skolari  i Lars Lagerbak (10) koji na ovom EP vodi Island.

- Evo i podatka koji će obradovati i navijače Nemačke: njihova reprezentacija nikad nije izgubila prvu utakmicu na 11 evropskih prvenstvana na koliko je do sada učestvovala. Da li će i sada nastaviti tu tradiciju?

- Navijače Ukrajine sigurno da je obradovalo to što Sergej Sidorčuk počinje meč, pošto reprezentacija ove zemlje nije niti jednom izgubila kada bi on bio u postavi. Od 12 nastupa - deset puta je njegova ekipa pobedila, a dva puta je bilo nerešeno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC