• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razbijen češki zid, razbijen i maler!

Autor mondo.rs

Španci tek iz šestog pokušaja uspeli da pobede na 13. jun, a iz 17. da matiraju Petra Čeha.

Aktuelni evropski šampion pobedom je startovao na turniru u Francuskoj:

Španija - Češka 1:0 (0:0).

Prilično su se namučili Španci da bi probili bedem pred golom fantastičnog Petra Čeha, a uspeli su tek u finišu, tri minuta pre kraja.

Andres Inijesta je centrirao sa desne strane, a Đerar Pike umakao defanzivcima Češke i udarcem glavom sa ivice peterca zatresao mrežu...

gol
Izvor: YouTube


Meč sa Česima imaao je poseban značaj za Davida Silvu, pošto mu je bio jubilarni 100. u dresu nacionalnog tima, ali je španskoj javnosti zanimljiviji bio zbog činjenice da fudbalska reprezentacija do ovog ponedeljka nikada nije pobedila kada je igrala 13. juna (5 utakmica, 1 remi i 4 poraza, uključujući 1:5 od Holandije u Brazilu).


Selektor Del Boske odlučio je da u startnu postavu stavi dvojicu klasičnih napadača - Nolita i Moratu - i krilo, "slavljenika" Silvu. Najveća dilema bila je da li će se posle seks skandala među stativama naći čuvar mreže Mančester junajteda, David De Hea, ali je on zauzeo svoju poziciju.

ŠPANIJA: De Hea - Alba, Ramos, Pike, Huanfran - Inijesta, Buskets, Fabregas (70. Alkantara) - Nolito (82. Pedro), Morata (62. Aduric), Silva.

ČEŠKA: Čeh - Limberski, Hubnik, Sivok, Kaderabek - Plašil, Darida - Krejči, Rosicki, Gebre Selasije (86. Šural) - Necid (75. Lafata).

Koliko je Španija bila bolji rival najbolje pokazuje statistika. Reprezentativci "Crvene furije" uputili su čak 17 šuteva ka golu rivala, naspram sedam pokušaja Čeha, a loptu su u svom posedu imali čak 67 odsto utakmice.

Ekipa sa Pirineja će, ipak, morati značajno da poboljša efikasnost ukoliko želi da dogura daleko na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i iskupi se kod svojih navijača za debakl na Mundijalu u Brazilu, kada je ispala već u grupnoj fazi takmičenja.

Što se tiče Čeha, pokazali su se kao čvrst tim koji se odlično brani, ali protiv Turske i Hrvatske moraće i da napadnu...

TABELA grupe D: Španija 3, Hrvatska 3, Turska 0, Češka 0.

PAROVI 2. kola, 17. juna: Češka - Hrvatska (18.00), Španija - Turska (21.00).

TOK UTAKMICE:


Kraj!

- Umalo da Darida donese izjednačenje Česima u drugom minutu nadoknade. Snažno je šutirao, ali je De Hea sjajno intervenisao.

GOOOL! Španija je konačno uspela da probije bedem pred češkim golom. U 87. minutu Đerar Puje je najbolje reagovao na centaršut Inijeste i udarcem glavom iz peterca savladao Petra Čeha.


- Zaista je neverovatno koliko prilika nisu iskoristili Španci u ovoj utakmici! Čak 15 puta šutirali su ka golu Čeha, ali bezuspešno. Videćemo da li će se nešto promeniti u poslednjih petnaestak minuta.

- Pritisak Španaca nastavljen je i po povratku sa odmora...

Poluvreme.

- Zaređali su Španci sa šansama u finišu prvog poluvremena, ali Petr Čeh sjajno brani.

- Igra se uglavnom na polovini Češke, međutim, Špancima nedostaje završno dodavanje koje bi stvorilo još neku priliku za pogodak.

- Prva gol-šansa viđena je u 16. minutu pred golom Češke. Alvaro Morata je šutirao iz peterca, posle ubačene lopte sa desne strane, ali je Petr Čeh sjajno intervenisao.

- Meč sudi Simon Marcinijak iz Poljske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC