• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stam za stameni Reding

Autor mondo.rs

Iako se Milinko Pantić spominjao kao kandidat za novog menadžera Redinga - taj posao pripao je nekadašnjem holandskom defanzivcu Japu Stamu.

 Jap Stam trening Redinga Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva

Krajem prošlog meseca engleski drugoligaš Reding je otpustio Brajana Mekdermota i krenuo u potragu za novim menadžerom. Britanski javni servis (BBC) spekulisao je da bi na klupu mogao da sedne i nekadašnji fudbaler Partizana i Aletiko Madrida - Milinko Pantić, ali se to ipak neće desiti.

Njemu je posao "ispred nosa" ukrao nekadašnji reprezentativac Holandije.

U narednoj sezoni klub iz Čempionšipa vodiće Jap Stam (43) i pokušati da u svom prvom samostalnom poslu menadžera ovaj tim "progura" u Premijer ligu posle razočaravajuće sezone u kojoj se Reding jedva spasao ispadanja u treći rang engleskog fudbala.

Potez vlasnika deluje kluba sa stadiona "Madejski" deluje pomalo neočekivano jer su mnogi očekivali da će sudbinu Redinga "poveriti" nekom iskusnijem, ali je Jap Stam od penzionisanja 2007. godine "radio na sebi".

Počeo je prvo kao skaut u Mančester junajtedu, a potom "asistirao" u Zvoleu i mlađem i seniorskom timu Ajaksa, odakle će u Englesku povesti i saradnike.

U toku sjajne igračke karijere najbolje dane imao je u Mančester junajtedu sa kojim je osvojio tri titule u Premijer ligi i Ligu šampiona, da bi u "tridesetim" nastupao za Lacio, Milan i na kraju za Ajaks, iako je baš iz ljutog rivala PSV-a prešao na "Old Traford" za tada rekordnih 10 miliona funti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC