• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan izvukao bod za Švedsku, Mažić bez greške!

Autor mondo.rs

Tek drugi remi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Republika Irska odigrala bolji meč, ali je jedna oštra lopta Zlatana Ibrahimovića donela bod Šveđanima. Milorad Mažić i njegovi pomoćnici bez mnogo posla, ali i bez grešaka.

Dobar meč u "Sen Deniju", borben, ne preterano lep - i bez pobednika!

Fudbaleri Irske su odigrali bolji meč, često sa distance pretili iskusnom Andreasu Isaksonu i prvi došli do vođstva preko Vesa Hulahana u 48. minutu, ali je sjajan prodor Zlatana Ibrahimovića po levoj strani u 71. minutu njegov čuvar Kiran Klark, koji je odigrao sjajan meč, pretvorio u autogol.

Švedska se tako "izvukla" u meču u kojem nije uputila nijedan udarac u okvir gola i pokazala mnogo slabosti, ali fudbaleri Martina O'Nila to nisu uspeli u potpunosti da iskoriste, pa će biti nezadovoljniji rezultatom iz ovog meča.

REPUBLIKA IRSKA - ŠVEDSKA 1:1 (0:0)

Motivisana ekipa Republike Irske odigrala je izuzetno prvo poluvreme i na sve načine pokušavala da ugrozi iskusnog Andreasa Isaksona. Blizu gola bio je O'Šej posle kornera kada je propustio da zakači loptu i pošalje je u praznu mrežu, a Hendrik i Hulahan su često "tukli" sa distance. Jedna takva lopta završila je i na prečki...

Irci ipak dolaze do gola, sasvim zasluženo.

"Jako" su ušli u nastavak meča, a lep centaršut sa leve strane koji je uputio Kolman u gol je pretvorio Ves Hulahan. Prelep "drop-kik" fudbalera Noriča kojim je svom tim doveo u zasluženo vođstvo.

Kao da se tada probudila neprimetna "navala" Šveđana. 

U prva dva minuta posle gola imali su dve šanse. Prvo je Forsberg bio u šansi i tukao je preko gola, a potom i Zlatan Ibrahimović koji je čitav meč vodio bitku sa štoperima koji su se čitavu prethodnu sezonu sa svojim timovima borili za opstanak. Klark, koji je ispao u Čempionšip, je češće bio uz njega.

Tek na trenutke Zlatan je imao svoje momente, a jedan takav je u 61. minutu pretvorio u gol.

Sada je on prošao po levoj strani, oštro je "zavrnuo" loptu na pet metara, a Kiran Klark je nespretno reagovao ispred Džona Gvidetija i loptu zakucao u mrežu besposlenog Rendolfa.

Iako je meč protekao u velikoj borbi na sredini terena, srpske sudije na čelu sa Miloradom Mažićem nisu imale mnogo posla, a sudeći i po usporenim snimcima nekih od sumnjivijih situacija - ni u čemu nisu pogrešili na današnjem meču.

Sve golove sa ovog meča možete pronaći ispod u delu "TOK MEČA".

IRSKA: Rendolf - Brejdi, Klark, O'Šej, Kolman - Hendrik, Vilan, Mekarti (Megidi), Hulahan (Kin) - Long i Vejters (Meklin).

selektor: Martin O'Nil

ŠVEDSKA: Isakson - Olson, Grankvist, Lindelef, Lustig (Johanson) - Forsberg, Kalstrom, Levicki (Ekdal), Larson - Berg (Gvideti) i Ibrahimović.

selektor: Erik Hamren

N A J A V A

Vreme je za sudare i u poslednjoj grupi EURO2016!

Republika Irska i reprezentacija Švedske pokušaće da "jure" pobedu u prvom meču u grupi "F", pošto će idući zadaci za njih - Italija i Belgija - biti znatno teži. Moguće je da se reprezentacija plasira u drugu fazu sa samo tri boda, pa ćemo videti kakav će pristup u meču koji sudi Milorad Mažić imati ove dve ekipe.

Ovo je treće učešće za Republiku Irsku na Evropskim prvenstvima. Pre toga oni su igrali 1988. godine, a onda tek 2012. kada su izgubili sve tri utakmice u grupnoj fazi.

Kada je u pitanju Švedska, njih nije bilo do 1992. godine kada su bili domaćini. Propustili su sledeće EP, ali su od 2000. godine redovni učesnici, ali su samo jednom u tim pokušajima prolazili grupu. Sada će imati veću šansu kada je moguće da i kao trećeplasirani prođu dalje.

Ove dve reprezentacije su se do sada sastale deset puta. Šveđani su bolji u međusobnim duelima i imaju pet pobeda, a Irci su slavili na tri meča. U dva navrata bilo je i nerešeno.

Poslednji put su se sastali u okviru kvalifikacija za prethjodno SP, a Švedska je bila bolja u Dablinu golovima Elmandera i Svensona.

Zlatan Ibrahimović će očekivano predvoditi napad Šveđana, dok je Martin O'Nil na klupi ostavio Robija Kina, najboljeg strelca ove reprezentacije, koji je u veteranskim godinama. Doduše, nije ni Ibrahimović mnogo mlađi.

Meč sudi srpski sudija Milorad Mažić. Njemu će pomagati Ristić, Đurđević, Grujić i Đokić.

TOK MEČA (1:1):

90+3' - Irska opasnija na kraju, ali bez pobedničkog gola. KRAJ!

87' - Grankvist pada u šesnaestercu posle duela sa O'Šejom, ali čini se da je simulirao.

82' - Olson opet šalje oštru sa levog krila, ali i Ibrahimović i njego čuvar Kiran Klar je nisu dotakli.

77' - Malo posla i za Mažića!

Užasan start Glena Vilana koji je jako "ušao" u duel sa Larsonom i za to dobio žuti karton. Malo gužve posle toga, ali ništa više od toga. Robi Kin ulazi u igru umesto strelca Vesa Hulahana.

71' - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! ZLATAN IBRAHIMOVIĆ! AUTOGOL!

Delovalo je da Irci u potpunosti kontrolišu ovaj meč, ali je Zlatan Ibrahimović preuzeo stvar u svoje ruke. Prošao je po levoj strani, oštro "zavrnuo" u sredinu, a Kiran Klark želevši da izbaci loptu ispred Gvidetija "zakucava" loptu u sopstvenu mrežu.


60' - ZLATAN! JAOOOOOOO!

Kakva je ovo šansa bila za Zlatana Ibrahimovića, a samo je on mogao iz ovakve pozicije da uputi šut. Jeste Olson lepo poslao loptu sa krila, ali akrobatski potez Ibrahimovića koji je uspeo da "odbije" Klarka od sebe i zahvati loptu je za divljenje.

Lopta prolazi pored leve stative.

59' - Hamren menja. Ulazi Džon Gvideti umesto Berga.

50' - Evo i Švedska igra. Konačno!

Već dve dobre prilike za Šveđane preko Forsberga i Ibrahimovića samo dva minuta po primanju gola. Kao da im je ovo bilo potrebno da bi se trgnuli od loše igre.

48' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! HULAHAAN!

Kako je Irska počela drugo poluvreme... Prvo je Hendrik šutirao sa ivice kaznenog, a Isakson odbio loptu, ali Švedska nije uspela da dođe do kontrole lopte. Potom se po levom boku sjajno ubacio Kolman i prelepo prebacio na desnu stativu. Vesu Hulahanu je lopta "pala" od zemlje na nogu, uhvatio je "drop-kik" i sjajno pogodio za zasluženo vođstvo Irske.

Sjajan gol!


45+1' - Kraj prvog poluvremena. Irska je bila bolja, ali bez golova.

43 - Prvi žuti karton na meču. Džejms Mekarti dobija karton zbog zaustavljanja Forsberga. Mikael Lustig ne može da nastavi meč, pa ga menja Johanson. 

41' - LONG!

Republika Irska igra jako dobro. Sad je sa leve strane usledio dobar centaršut Hendrik, a redom su Vejters i Long "padali" pred loptom, ali je nisu stigli. Tražili su Irci i jedanaesterac zbog povlačenja Olsona, ali čini se da nije bilo materijala za to.

32' - PREČKA!

I oooooooopet udarac sa distance. Hendrik je na početku meča namučio Isaksona, a sada mu nije dao šansu da odbrani, ali je umesto toga lopta stala na prečki. Hendrik je prelepo šutirao sa dvadesetak metara, ali...


30' - Ako je nešto dobro u dosadašnjem toku meča onda je suđenje. Nadamo se da će do kraja utakmice Mažić i njegovi pomoćnici ostati na tom nivou, a da će se kvalitet fudbala Švedske i Irske popraviti.

Jedan zanimljiv podatak: Ibrahimović je postigao gol protiv čak 28 različitih reprezentacija, ali ne i protiv Republike Irske.

29' - Brejdi!

Još jedan dobar pokušaj sa distance. Brejdi se lepo namestio, snažno šutirao, ali lopta ide malo preko prečke. Iz malo fudbala - dve prilike za Irsku, Šveđani su nevidljivi.

21' - Zlatan Ibrahimović pokušava iz slobodnjaka, ali pogađa samo živi zid. Nije za sada toliko primetan u napadu, beležimo samo da je "izneo" jednu loptu iz kaznenog prostora svog tima i otklonio opasnost.

17' - UF!!!

Šveđani za sada imaju problema sa prekidima. Kiran Klark je sjajno skočio posle kornera, a lopta je "klizila" ka Džonu O'Šeju koji je na drugoj stativi bio zaboravljen, ali nije uspeo da stigne do nje. Tek je "zakačio" kramponima. Imao je prazan gol i teško da bi to Isakson spasao...

12' - Berg odmah preti na drugoj strani, ali Rendolf hvata loptu pre nego što je on zahvatio.

10' - Prva šansa!

Šveđani su bili ti koji su duže držali loptu u nogama i "pritiskali" Irsku, ali je Hendrik uputio prvi ozbiljniji udarac ka golu. Do njega je lopta došla na ivici šesnaesterca, snažno je šutirao, a ona je od zemlje čudno odskočila i namučila dvometraša Andreasa Isaksona. Lepa šansa!

1' - Meč je počeo!

- Tribine su potpuno "žute" i "zelene". Nadamo se da će se ta atmosfera prenet i na igru!

- Umesto tuča između navijača dve reprezentacije, nešto potpuno drugo. Irci i Šveđani koji čekaju meč njihovih reprezentacija u Sen Deniju zabavljali su se na ulicama ovog grada. Kako? Zajedno su pevali hitove ABBA.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC