• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje? Italija pobedila Belgiju!

Autor mondo.rs

Azuri golovima Đakerinija i Pelea trijumfalno počeli učešće na Evropskom prvenstvu - 2:0!

Na papiru slabiji i unapred "otpisani", Italijani su u svom prvom meču na Evropskom prvenstvu još jednom dokazali da fudbal nije matematika!

Iako su naspram sebe imali pojedinačno skuplje rivale, od kojih se na ovom takmičenju očekuje mnogo (više), izabranici Antonija Kontea još jednom su dokazali da Azure nikad ne bi trebalo otpisivati.

Emanuele Đakerini (Bolonja) i Gracijano Pele (Sautempton) postigli su po gol u sjajnoj utakmici, za konačnih:

BELGIJA - ITALIJA 0:2 (0:1)

Najstariji sastav u istoriji evropskih prvenstava, prosečno stariji od 31 godine i 100 dana, perfektno je znao i primenio recept da neutrališe najbolje igrače protivnika i da Azara i De Brujnea praktično "isključi" iz utakmice.

Već na početku utakmice, Belgijanci su naišli na problem sa "otključavanjem" italijanske odbrane, pa je Naingolan pretio Bufonu dva puta sa više od 20 metara. Na drugoj strani, momci u belim dresovima pogodili su iz prve prave prilike.

Igrao se 32. minut, kada je Đakerini zatresao mrežu posle sjajne asistencije Bonućija sa sredine terena i "duge" lopte koja je preletela Alderveilda, za zicer situaciju i rezultat 1:0, kojim se i otišlo na odmor.

Kompletan drugi deo igre protekao je u stihijskim, ali i uglavnom nekonkretnim napadima Belgijanaca. "Đavoli" su u takvim situacijama ostavljali za sobom mnogo prostora, koji je Kurtoa odbranio u 85. minutu (šut Imobilea), ali ne u nadoknadi vremena, kada je postavljen konačan rezultat.

Rezervista Imobile je u tim trenucima ponovo dobio loptu, proigrao na desnoj strani Antonija Kandrevu, koji je oklevao na ivici kaznenog prostora, video i pronašao Gracijana Pelea, a on snažnim udarcem zatresao mrežu za kraj i za veliku radost Italijana.

Tim golom, pale su u vodu prognoze da će zvezdani sastav Belgije preslišati (ili bar pobediti) jednu od najtrofejnijih selekcija Evrope - devetostruke učesnike kontinentalnih turnira i šampione Evrope iz 1968.

Ovaj trijumf daće snažan vetar u leđa Konteovoj ekipi, koja jeste zaradila veliki broj žutih kartona (Bonući, Kjelini, Martins, Mota), ali i stekla jako važnu dozu samopouzdanja. Sledeći meč Azuri će igrati petak, od 15.00 časova, protiv Švedske.

Belgijanci, poraženi u večerašnjem duelu, na teren će ponovo u subotu, od 15.00 časova, kada će protiv Irske pokušati da poprave utisak i da trijumfom uhvate voz za drugi krug.

Belgija: Kurtoa - Siman (od 75' Karasko), Alderveild, Vermalen, Fertongen - Vitsel, Naingolan (od 62' Mertens) - De Brujne, Felaini, Azar - Lukaku (od 73' Origi)

Italija: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Kandreva, Parolo, De Rosi (od 78' Mota), Đakerini, Darmijan (od 59' De Šiljo) - Pele, Martins (od 75' Imobile)

IZ MINUTA U MINUT:

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU:

KRAJ UTAKMICE! POBEDA ITALIJE 2:0!

91' PELE STAVLJA TAČKUUU! ITALIJA VODI 2:0!!!

Napadač Sautemptona otklanja dilemu oko imena pobednika! Imobile je u kontri proigrao Kandrevu, on na desnoj strani kaznenog prostora oklevao, pa asistirao strelcu, za odlučujućih 2:0!

89' Ni Origi, ni Felaini, već Bufon! Šestorica igrača u petercu Italijana, akcija bez završnog udarca i lopta u rukama čuvara mreže Azura.

85' Belgijanci sve konkretniji, ali im Kurtoa još jednom spasava glavu! Imobile je sjajno istrčao kontru, šutirao sa ivice kaznenog prostora, a sjajni golman izbacio loptu u korner! Uh, kakva prilika - i to u jeku napada tima koji gubi!

82' Velika šansa za Belgiju! Origi je posle prekida ostao sam na "prvoj" stativi, ali nije kaznio loš skok Barzaljija. Italijani su imali sreće!

77' Dok se utakmica bliži kraju, Belgijanci očekivano igraju sve rizičnije. Još jedan žuti karton za Italiju (Bonući). Svaki je "zarađen" smišljenim prekršajima. Teren napušta De Rosi, ulazi Tijago Mota, "desetka" Azura,

75' Opasna kontra u nastajanju i žuti karton za Edera, koji odmah napušta igru. Prošao je odlično, jer je faulom na polovini sprečio sigurno veliku priliku protivnika. Belgijanci izuzetno opasni.

65' Belgijanci u ovim trenucima traže rupu u italijanskoj odbrani. Mertens i Azar kombinuju daleko od gola, pokušavaju centaršutevima na Lukakua i Felainija, ali su igrači u belom uvek na mestu.

55' Nižu se prilike! Kandreva ka Peleu i odbrana Kurtoe! Odličan fudbal u ovim momentima!

54' Kakva prilika za Belgiju! De Brujne je stvorio Lukakuu fenomenalnu šansu, a snažni centarfor šutirao sa 16 metara pored Bufona, ali i pored gola! Najbolja prilika za "đavole" na utakmici.

52' Odlična intervencija Vertongena ispred Kandreve. Viče čvrsti defanzivac na saigrače...

45' Kraj prvog dela!

40' Belgija se oporavila od šoka, krenula u napad, još ne uspeva da ponovo ugrozi Bufona. Ipak, sve češće su na polovini rivala.

35' Opet prete Italijani! I te kako!

Kandreva je šutirao sa oko 20 metara, a Kurtoa izbiio loptu u korner. Posle uzastopnih prekida, lopta je došla do Pelea, koji je šutirao glavom sa ivice peterca, već savladao golmana, ali i za malo promašio... Ogromna prilika za Azure...

- Belgijanci su napadali, a Italijani prvi pogodili. Napadom iz tri kontakta... Sjajna asistencija Bonućija, često šalje takve lopte i u Juventusu.

32' 1:0 ZA ITALIJU! ĐAKERINI!!!

"Azuri" su poveli iz prve prave prilike. Bonući je poslao "duboku" loptu sa sredine terena, Đakerini je iskoristio lošu procenu Alderveilda i zatresao mrežu!

29' Tek drugi šut Italijana ka golu Belgije. Gracijano Pele pokušao je sa oko dvadesetak metara sa desne strane i promašio sebi dalju stativu.

22' Ponovo preti Naingolan! I ponovo udarcem van kaznenog prostora! Ovog puta, promašio je ceo gol.

21.18 Đanluiđi Bufon večeras je upisao svoj 14 nastup na evropskim prvenstvima, što je novi rekord italijanske reprezentacije.

21.12 Italijani su samo jedan od četiri tima koji nisu izgubili u kvalifikacijama za ovaj turnir. Uz njih, to su i Austrija, Engleska i Rumunija. Podsetimo da su se plasirali kao prvi u Grupi H, ispred Hrvatske, Norveške, Bugarske, Azerbejdžana i Malte.

10' Prvi udarac i odbrana Bufona! Šutirao je Naingolan sa više od 20 metara, a čuveni golman se basnio u desno i odbranio.

Startne postave:

Belgija: Kurtoa - Siman, Alderveild, Vermalen, Fertongen - Vitsel, Naingolan - De Brujne, Felaini, Azar - Lukaku


Italija: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Kandreva, Parolo, De Rosi, Đakerini, Darmijan - Pele, Martins

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC