• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurtoa: Razbili su nas...

Autor mondo.rs

Sa jedne strane golman Čelsija, a sa druge novi menadžer ovog kluba. Tibo Kurtoa se u dobrom svetlu predstavio Antoniju Konteu, ali dve lopte nije mogao da zaustavi na putu do mreže.

Pred Evropsko prvenstvo svi su govorili da Italija ima "nikad slabiju ekipu", ali su svojom timskom igrom u meču sa Belgijom pokazali da "imena" ne igraju fudbal. Sjajnom postavkom igre Antonija Kontea "razbili su" Belgijance u kontrama i pritom uspeli da se odbrane.

Golman fudbalske reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa rekao je posle poraza od Italije (2:0) na Evropskom prvenstvu da je njegov tim nadigran u svim elementima igre.

"Bili su bolji i nadigrali su nas na svim frontovima. Taktički, tehnički i organizaciono smo bili lošiji", rekao je golman Čelsija posle meča.

Belgija je pre početka turnira važila za jednog od favorita, ali se to nije videlo protiv iskusne Italije.

"Pravili smo iste greške kao u prijateljskim mečevima. Prvi put nismo pratili svog čoveka. Ovo je veliko razočarenje, jer je prvi meč jako važan. Mogli smo da postignemo velike stvari posle remija u drugom meču u grupi. Moramo da pobedimo u sledeće dve utakmice, moramo da igramo bolje", rekao je Kurtoa.

Belgijski golman se međutim u dobrom svetlu pokazao svom novom menadžeru.

Antonio Konte će posle Evrospkog prvenstva preuzeti Čelsi, a mnogi su spekulisali da bi mogao da proda Tiboa Kurtou i dovede nekog golmana u koga ima poverenja. On je pružio odličnu partiju protiv Italijana, ali dva šuta nije uspeo da zaustavi.

"Utakmica je bila dobra, igrali smo dobro i dobro smo se pripremili. Momci znaju kako da podnesu pritisak. Igrali smo protiv jake ekipe, koja je među favoritima za osvajanje turnira. Ali, kada imamo ovakvo jedinstvo u ekipi, možemo da ostvarimo velike ciljeve", rekao je Konte za Rai sport.

Smanjuje očekivanja pre nego što nastane euforija.

"Još ništa nismo postigli, ali nadamo se ćemo ostvariti ono što ova ekipa zaslužuje. Brinem samo oko toga da li smo tim i ništa više. Imam 23 talentovana igrača koji su zadovoljni jedni drugima", rekao je on.

Konte je rasekao gornju usnu kada je proslavljao gol Emanuelea Đakerinija.

"Žrtvovaću se i fizički za tim", naveo je Konte.

Belgija sledeću utakmicu u Grupi E igra u subotu protiv Irske, koja je odigrala 1:1 sa Švedskom, dok, logično, Italijanima sledi meč sa "momcima" Zlatana Ibrahimovića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC