• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruske navijače izbacuju iz Francuske!

Autor mondo.rs

Grupa ruskih navijača "biće ispraćena" iz Francuske, saopštile su vlasti te zemlje, a prenosi AFP.

Ova odluka je usledila nakon incidenata koje su ruski navijači izazvali na EURO 2016.

Pripadnici francuskih specijalnih snaga zaustavili su danas i saslušali organizovane grupe ruskih navijača na ulazu u Lil, gde će se 15. juna održati fudbalski meč Evropskog prvenstva 2016. Rusija - Slovačka, izjavio je za agenciju "F-Sport" predsednik ruskog udruženja navijača Aleksandar Šprigin.

"Nakon što je autobus izašao iz Kana okružili su ga pripadnici specijalne policije, stotinak automata i ogradili. Sada zahtevaju da izađu sa stvarima i da se negde idu. Prvo su rekli da vrše pretres zbog droge i oružja, a sada kažu da je neka provera i naredba tužioca Republike Francuske", rekao je Šprigin, a prenosi Sputnjik.

On je rekao da je već obavestio o onome što se desilo osoblje generalnog konzulata Rusije u Francuskoj, predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Fudbalski savez Rusije. Navijači su odbili da izađu iz autobusa i zahtevaju prevodioca.

„Evo već sat vremena sedimo u autobusu i čekamo šta će se desiti. Ovo je haos. Zašto u Marseju nisu ovako radili?“, dodao je Aleksandar Šprigin.

On je kasnije dodao da su policajci priveli jednog navijača i rekli mu da će ga deportovati.

RUSKI POLITIČAR BRANI HULIGANE!? "Bravo, momci!"

Zbog nasilja tokom vikenda na ulicama Marseja uhapšeno je 20 ljudi, od kojih 10 Rusa, šest Britanaca, troje Francuza i jedan Austrijanac.

Tokom nereda u Marseju povređeno je oko 35 ljudi, od kojih četvoro teže.

Francuska policija je u Marseju morala je da upotrebi vodene topove da bi rasterala huligane koji su se tukli na ulicama ovog francuskog grada.

Na dan utakmice Evropskog prvenstva između Engleske i Rusije, kao i veče pre, došlo je do masovnih obračuna navijača dve reprezentacije međusobno, ali i sa policijom i lokalnim stanovništvom.

Policijske snage upale su juče u jedan hotel gde su stacionirani ruski navijači u potrazi za huliganima koji su izazivali nerede u Marseju. Tužilac je tom prilikom izjavio:  "Oni su gerila, došli su ovde samo da prave haos".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC