• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio Gvardiolu zbog Bilbaa!

Autor mondo.rs

Emerik Laport doneo je krajnje neuobičajenu odluku za današnji vrhunski fudbal...

Perspektivni francuski štoper Emerik Laport (22) potpisao je novi ugovor sa Atletik Bilbaom i tako stavio tačku na spekulacije vezane za selidbu u bogatiji klub.

Laport se mesecima nalazio na meti klubova iz evropskog vrha, pre svih Mančester sitija, ali Pep Gvardiola i njegovi saradnici očigledno nisu bili dovoljno ubedljivi tokom pregovora.

"Imao sam veoma atraktivne ponude, ali odlučio sam da ostanem u Atletiku i nadam se da će sve biti u redu. Hvala klubovima koji su bili zainteresovani za mene. To znači da sam neke stvari radio dobro", rekao je Laport.

Pošto preko pradede vodi poreklo iz Baskije, Laport je iz Francuske stigao u Bilbao leta 2010, kada je imao samo 16 godina. Prvotimac Atletika postao je krajem 2012, a ovo mu je drugo produženje ugovora u poslednjih 12 meseci.

Prošlog leta produžio je ugovor do 2019, uz klauzulu po kojoj može da ide iz kluba za 50 miliona evra. Sada ta klauzula iznosi 65 miliona evra, a ugovor ističe u julu 2020.


Treba reći i da je Laport postao najbolje plaćeni fudbaler u istoriji Atletika, ali da mu je Siti svakako nudio mnogo više novca.

"U Bilbau sam bio srećan od prvog dana. Zahvalan sam klubu i u sportskom i u ličnom smislu. Nadam se da ću nastaviti da uživam igrajući za Atletiko najbolje što mogu", dodao je Laport, koji zbog preloma noge u martu ove godine nije bio u konkurenciji za nastup na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC