• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester slavi poraze Liverpula i Arsenala

Ništa novo. Mančester junajted nastavio je da teroriše Liverpul - 3:0. Ova pobeda dobila je na značaju kada je Čelsi nadigrao Arsenal - 2:1.

 Mančester slavi poraze Liverpula i Arsenala Izvor: MONDO

U nedelju popodne, u 150. prvenstvenom derbiju dva džina, Liverpul je opet bio ponižen - 3:0 (1:0).

Slavlje je upotpunjeno dva sata kasnije kada je sudija na "Stamford Bridžu" odsvirao kraj, pri rezultatu: Čelsi - Arsenal 2:1.

Na "Teatru snova" postojao je samo jedan tim, koji je najveći problem imao da savlada jednog čoveka, golmana Pepea Rejnu. Međutim, ni magija Španca nije trajala večno.

Do 79. minuta bilo je "samo", ali bukvalno "samo" 1:0 za lidera Premijeršipa (Ves Braun 39. minut). A, onda je Kristijano Ronaldo glavom uradio ono što u nekoliko navrata nogom nije uspeo. Skrenuo je loptu iz kornera u mrežu Rejne - 2:0.

Dva minuta kasnije, bilo je 3:0. Rezervista Nani postigao je lep gol, što je bio znak navijačima Mančestera da krenu sa "hej, hej" na svako uspešno dodavanje protiv desetorice najomraženiji fudbalera u tom gradu.

Liverpul je od 44. minuta igrao bez Argentinca Maskerana, kojeg je arbitar Stiv Benet kaznio sa dva žuta kartona, prvo zbog starta sa dve noge nad Polom Skolsom, a nedugo posle i zbog nepotrebne i prežustre verbalne rasprave.

Već tada mogao je da se nasluti isti ishod, kao na poslednjih pet prvenstvenih mečeva ova dva rivala. Pet poraza, pet puta "0" na kontu Liverpula.

Surova tradicija tima sa "Enfilda" traje već četiri sezone. Od kada se Rafael Benitez prvi put suočio sa Ser Aleksom Fergusonom, na osam prvenstvenih duela nije zabeležio nijednu pobedu, a jedini gol za njegov tim postigao je igrač Mančestera, Džon O`Šej.

Zadovoljstvo medju navijačima Mančester junajteda bilo je još veće dva sata kasnije, kada je Didije Drogba u 81. minutu drugog derbija dana, izmedju četiri najveća engleska tima trenutno, postigao svoj drugi gol i potpuno preokrenuo meč izmedju Čelsija i Arsenala - 2:1.

Arsenal je poveo golom beka Sanje u 59. minutu. On je odlično odreagovao na centaršut iz kornera na prvu stativu, trzajem glavom promenio pravac lopti, koju Kudićini nije uspeo da zaustavi na prvoj stativi - 0:1.

U tom trenutku, Arsenal se vratio na "minus 3" u odnosu na Mančester, ali ono što je usledilo do kraja meča verovatno je odlučilo prvenstvenu trku. Didije Drogba je, doduše iz ofsajd pozicije, dobio jedan "otpadak" od odbrane Arsenala, što on bez pardona pretvara u golove već godinama unazad - 1:1 u 72. minutu.

Samo koji minut pre toga na teren su ušli Anelka i Beleti, a izašli izrazito ljuti Balak i Makelele. Epilog meča je takav da nijedan od njih dvojice neće smeti da "zucne" treneru Grantu. Beleti je u 81. minutu centrirao loptu, Anelka je glavom spustio na nogu Drogbi, koji ju je iz neposredne blizine gola prvo primirio, a potom poslao iza Almunijinih ledja - 2:1 i erupcija na "Stamford Bridžu".

Ovim porazom, "tobdžije" ne samo da su ostale šest bodova iza Mančestera, nego će do neke nove prilike gledati u ledja i Čelsiju koji ih je pretekao na tabeli Premijer lige.

REZULTATI 31. KOLA:

Mančester junajted - Liverpul 3:0
/Braun 39, Ronaldo 79, Nani 81/

Čelsi - Arsenal 2:1

/Drogba 72, 81 - Sanja 59/

U subotu:

Totenhem - Portsmut 2:0
/Bent 80, O' Hara 82/

Aston Vila - Sanderlend 0:1
/Čopra 83/

Blekburn - Vigan 3:1
/Santa Kruz 11, 63, Roberts 45 - King 17/

Bolton - Mančester siti 0:0

Midlsbro - Derbi 1:0
/Tunčaj 32/

Njukasl - Fulam 2:0
/Viduka 6, Oven 83/

Reding - Birmingem 2:1
/Bajki 31, 79 - Zarate/

Everton - Vest Hem 1:1
/Jakubu 8 - Nil 68/

Tabela: Mančester junajted 73, Čelsi 65, Arsenal 67,  Liverpul 59, Everton 57, Portsmut 50...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC