• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović za MONDO: Da je bilo 1:1…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Radnik iz Bijeljine u četvrtak od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci igra revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv bugarske ekipe Beroe. Popričali smo sa šefom stručnog štaba Bijeljinaca Slavkom Petrovićem.

 Radnik Bero najava za MONDO trener Slavko Petrović Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjaluka će naredna dva dana biti dom fudbalera, stručnog štaba i navijača Radnika, koji će u četvrtak od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostiti ekipu Beroe iz Bugarske, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekspedicija iz Semberije već je u najvećem gradu Srpske. Trener Slavko Petrović sa saradnicima obišao je teren Gradskog stadiona, gdje će ekipa danas odraditi trening i na najbolji način pokušati da se upozna sa ambijentom koji je očekuje u četvrtak, kada će biti domaćin Bugarima u borbi za prolazak u drugo kolo kvalifikacija drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Radnik je iz Bugarske donio aktivan rezultat 0:0, koji, prema Petrovićevim riječima, daje podjednake šanse objema ekipama.

"Još nakon prve utakmice, rekao sam da je rezultat 0:0 aktivan za obje ekipe. Mada, ako je već moralo biti neriješeno, bilo bi mi draže da je bilo 1:1. Jer, u revanšu, jedan njihov gol nas prisiljava da postignemo dva", rekao je na Petrović početku razgovora za MONDO.

Ipak, ostaje žal za prvom utakmicom, u kojoj su bijeljinski fudbaleri, prije svih napadač Marko Obradović, propustili par izuzetno dobrih prilika.

"Dvije šanse koje je Marko promašio, na treningu nikada ne promašuje. Naročito prvu, kada je bukvalno sa četiri metra šutirao 'nebu pod oblake'. Nadam se da smo kredit promašenih šansi iskoristili i da ćemo ih u revanšu bolje realizovati, jer nam protivnik neće dozvoliti mnogo prilika. Svaka šansa koju na vrijeme iskoristimo i eventualno povedemo 1:0, vodi nas korak ka drugom kolu."

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strateg Bijeljinaca još jednom je naglasio da je Beroe izuzetno kvalitetna ekipa, ali da njegov tim krasi izuzetna fizička pripremljenost.

"Beroe je jedna ozbiljna ekipa, koja se u prvom meču prezentovala dosta dobro. Međutim, uspjeli smo da ih neutrališemo i nadam se da će nam to i u Banjaluci poći za rukom. Radi se o ekipi koja je 30-40 procenata kvalitetnija od nas i treba to zaustaviti. Ali, vjerujem da imamo prednost u fizičkom smislu, što smo pokazali i u Staroj Zagori. Naš ritam koji smo nametnuli od samog početka, Bugari nisu mogli izdržati. Nadam se, pošto igramo od 18 časova, da će temperatura biti visoka, gdje se igrači strahovito brzo crpe, a to nama odgovara", naglasio je srpski stručnjak na klupi Radnika.

Revanš susret biće odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci, s obzirom da istoimeno zdanje u Bijeljini ne zadovoljava stroge UEFA kriterijume. Svakako da će ta činjenica uticati i na posjetu na revanš utakmici. Ipak, Bijeljinci su najavili dolazak u grad na Vrbasu, a očekuje se i da brojni Banjalučani podrže Radnik u meču sa Bugarima.

"Igramo u najvećem gradu Republike Srpske, koji ima najveću fudbalsku tradiciju od svih gradova u Srpskoj i bilo bi lijepo pozdraviti i podržati ekipu Radnika, koja je prošle sezone na tri fronta pokazala izuzetno mnogo i kao jedina ekipa iz RS ostala u Premijer ligi BiH. Svaka podrška nam je dobrodošla, jer će nam biti teško, s obzirom da igramo 250 kilometara od kuće i pitanje je koliko će naših navijača uspjeti da dođe iz Bijeljine", nada se Petrović da će tribine banjalučkog zdanja biti dobro popunjene.

Radnik i dalje kuburi sa povredama dvojice standardnih prvotimaca. Ivan Jakovljević i Nenad Srećković nisu uspjeli da zaliječe povrede, tako da neće biti u konkurenciji ni za revanš meč.

EURO 2016

U konkurenciji za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ostali su Portugal, Vels, Francuska i Njemačka. Ko je vaš favorit?

"Kod svih reprezentacija primjetna je oscilacija u igri. Njemačka se nikad ne smije zanemariti. Oni su tipična turnirska ekipa, koja to dokazuje već niz godina. Sigurno da ne igraju neki atraktivan fudbal, ali drže svoj tempo i 'kad moraju, oni mogu'. Francuska je posljednju utakmicu odigrala fenomenalno, a kao domaćin, oni su tu svakako  favorit. Francuzi su naredni rival Nijemcima i sigurno da će jedna od te dvije selekcije imati veliku šansu za prvo mjesto. Uvijek se dogodi da se neko 'provlači' kroz EP. Godinama su to radili Italijani, a evo sada to radi Portugal. Sve što su do sada pokazali, u suštini nije ništa. Jedva su se kvalifikovali, ali moguće da bljesnu sada kada je najpotrebnije. Vjerujem da će neko od ove tri reprezentacije biti evropski prvak", poručio je Petrović svjesno iz svih kombinacija za zlatnu medalju isključivši debitanta Vels.

"Problemi koje smo imali su ostali, tako da se ništa nije promijenilo na pozitivno. Jakovljević je u ponedjeljak počeo sa treninzima, ali ćemo u narednim danima vidjeti da li će njegov organizam moći da podnese napore ili će morati na operaciju. Srećković je radio par dana, ali je obnovio povredu i moraće pauzirati. U suštini, najvjerovatnije da ćemo na revanš izaći sa istim igračkim kadrom koji je nastupio u Bugarskoj", zaključio je Petrović.

Upitan da prokomentariše nastupe ostala dva bh. predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Slobode i Širokog Brijega, koji je eliminisan od malteške Birkirkare, Petrović kaže:

"Danas nigdje nema lakih protivnika. Iz godine u godinu sve ekipe prave iskorak, približavaju se velikanima, što se pokazalo i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Onaj ko je na papiru favorit, nikada ne mora da znači da će to potvrditi na terenu. Svakako bih najviše volio kada bi sve tri naše ekipe prošle dalje, jer bi to bio veliki plus za kompletan bh. fudbal, s obzirom da bi imali bolji koeficijent, a samim tim i lakše protivnike. Mi i ako prođemo, dobijamo još težu ekipu Helsinikija. Naravno da je lakše biti u grupi povlaštenih ekipa, ali da se dođe do toga treba mnogo truda", zaključio je Petrović.

Arbitraža na revanš meču između Radnika i Beroe povjerena je sudijskoj trojci sa Kipra. Glavni arbitar biće Dimitrios Masijas, a pomagaće mu Stelios Nikita i Pavlos Georgiu.

Anketa

Može li Radnik proći u drugo kolo kvalifikacija?

  • Da

    91.84% (45)

  • Ne

    8.16% (4)

Može li Radnik proći u drugo kolo kvalifikacija?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Čim tebi trener govori da je bilo .... Bolje da se predaju bez borbe po riječima trenera.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC