• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maltežani prejaki, KRAJ za Široki Brijeg!

Autor mondo.ba

Široki Brijeg eliminisan je već na prvoj stepenici kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon "mršavih" 1:1 na domaćem terenu, Birkirkara je slavila u revanšu na Malti 2:0 i ukupnim rezultatom 3:1 izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Drugu godinu zaredom Birkirkara sa Malte igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Nakon što su Maltežani prošle godine pošteno namučili Vest Hem, a eliminisani tek nakon penala, ove godine u dvomeču bili su bolji od Širokog Brijega i sasvim zasluženo iborili plasman u narednu rundu.

BIRKIRKARA - ŠIROKI BRIJEG 2:0 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Dimitrov 29, Marković 76 autogol/

Prvi duel ova dva rivala odigran na "Pecari" završen je bez pobjednika, 1:1, a svi su se tada nadali da je to bio samo loš dan Širokobriježana. Ipak, bh. predstavnik i u revanšu pružio je skromnu partiju, lošiju i od prvog meča, pa su Maltežani sasvim zasluženo stigli do sigurnog trijumfa 2:0, odnosno 3:1 ukupnim rezultatom.

Od početka susreta domaćin je nametnuo svoj ritam igre, redale su se prilike pred golom Antonija Solde i bilo je samo pitanje vremena kada će se gostujuća mreža zatresti.

To se desilo u 29. minutu. Birkirkara je izvela odličan napad, ponajbolji igrač u redovima domaćih Vito Plut sjajno je petom asistirao Srđanu Dimitrovu za 1:0.

U nastavku je Široki Brijeg odigrao nešto konkretnije, ali osim šuta Vagnera u 54. minutu, tim Slavena Muse skoro da nije zaprijetio. Indolentnu igru bh. predstavnika domaći su kaznili drugim golom u 76. minutu i riješili meč.

Bio je to brz kontranapad domaćih, "rezervista" Metju Gviljame prošao je po lijevoj strani, a nespretni Stipo Marković savladao je svog saigrača na golu Širokobriježana i postavio konačnih 2:0.

Bosna i Hercegovina tako je ostala bez jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u četvrtak će svoje revanš mečeve odigrati Radnik i Sloboda, koji su u prvim utakmicama remizirali bez golova protiv bugarske ekipe Beroe, odnosno Beitar iz Jerusalima (Izrael).

TOK UTAKMICE:

90 - KRAJ!

85 - Pet minuta do kraja utakmice. Široki Brijeg nema rješenja.

78 - Musa vrši posljednju izmjenu. Luka Menalo zamijenio je Barabana.

76 - GOOOL!!! Birkirkara je udvostručila prednost!

Stripo Marković nespretno je reagova i zatresao sopstvenu mrežu za 2:0. Široki Brijeg u bezizlaznoj situaciji!

...
Izvor: YouTube

73 - Nova opomena, treća za goste. Ovaj put za Ivana Barabana.

71 - Udarci u okvir gola - 5:1 za domaće, van okvira - 3:2, takođe za Birkirkaru.

70 - Dvadesetak minuta do kraja meča, Široki Brijeg i dalje juri gol zaostatka.

65 - Žuti karton i za Dinu Ćorića. Period igre bez prilika, ali sa nešto grubljim startovima na sredini terena. Nedugo zatim, "revanširao" mu se Džozef Zerafa na drugoj strani i našao se u zapisniku arbitra iz Azerbejdžana.

59 - Predrag Jović u redovima domaćih je "požutio".

57 - Širokobriježani su krenuli odlučnije ka golu rivala. I Krstanović je sada bio u dobroj situaciji, ali nema promjene rezultata. Ipak, vidi se napredak u igri gostiju.

54 - Konačno prilika za Široki Brijeg! Brazilac Vagner uhvatio je sjajno volej, ali Birkirkaru spašava golman Koprić.

49 - Plut nastavlja da "teroriše" odbranu bh. tima. Ponovo je Slovenac bio u prilici, ali se sada istakao Soldo. Ostaje 1:0 za domaćina.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme i odmah izmjene u redovima Širokobriježana. Trener Musa odlučio je da u svlačionici ostavi Zorana Plazonića i Borisa Pandžu, a umjesto njih na terenu su iskusni Jure Ivanković i .

- kraj prvog poluvremena -

Izuzetno loša igra Širokog Brijega u revanš meču na Malti. Birkirkara ima vođstvo, ali i igru, za razliku od tima Slavena Muse koji nije ozbiljnije zaprijetio u prvih 45 minuta. Bh. predstavniku pod hitno je potreban pogodak, bar za produžetke i nastavak nade. Ipak, sa igrom iz prvog poluvremena, Hercegovci teško da mogu stići do pozitivnog rezultata.

45 - Slavko Brekalo prvi je igrač sa javnom opomenom na meču.

42 - Nova šansa za Maltežane! Sjajni Plut izigrao je odbranu gostiju, šutirao, ali je njegov udarac završio pored desne stative. Izuzetno raspoloženi Slovenac zadaje dosta muka defanzivcima Širokog Brijega.

42 - Ulazimo u finiš prvog dijela igre, domaći i dalje vode 1:0.

36 - Ivan Crnov zaprijetio je sa 25 metara iz slobodnog udarca, ali je u dva navrata izblokiran. Blijeda igra gostiju, koji i dalje ne uspijevaju da ozbiljnije ugroze gol Miroslava Koprića, hrvatskog čuvara mreže na golu Birkirkare.

29 - GOOOL!!! Birkirkara vodi 1:0!

Tečna akcija domaćih, Plut je petom asistirao Srđanu Dimitrovu, a srpski internacionalac u redovima Maltežana lijepim udarcem "vanjskim" dijelom kopačke savladao je Soldu.

...
Izvor: YouTube

27 - Sudijski tajm-aut. Zbog visoke temperature, arbitar Hasanov dopustio je igračima kratkotrajni predah i osvježenje.

25 - Polovina prvog poluvremena je prošla, ali i dalje bez pravih prilika. Maltežani imaju rezultat koji ih vodi u drugo kolo kvalifikacija. Širokom Brijegu je potreban gol.

14 - Široki Brijeg uspostavio je ravnotežu na sredini terena. Biće prvi korner za bh. tim.

7 - Prva šansa na utakmici. Vito Plut dobro je šutirao iz voleja sa petnaestak metara iskosa sa lijeve strane, ali Antonio Soldo šalje loptu u korner.

5 - Početni pritisak domaćih. Igra se uglavnom odvija na polovini Širokog Brijega, ali bez ozbiljnijih prilika za Birkirkaru.

1 - Počela je utakmica! Srećno, Širokobriježani!

NAJAVA UTAKMICE:

- U slučaju eliminacije Birkirkare i prolaska u drugo kolo kvalifikacija, Široki Brijeg će za protivnika imati boljeg iz duela škotskog Hartsa i Infoneta iz Talina (Estonija). U prvom meču Škoti su slavili 2:1.

- Duel na stadionu Hiberniansa u Paoli sudiće Azerbejdžanac Rahim Hasanov, a pomagaće mu sunarodnici Namik Husejnov i Vagif Musajev.

- U prvom meču na "Pecari" bilo je 1:1. Kejn Atard pogodio je za Maltežane, a remi Širokobriježanima donio je Ivan Baraban.

- Poznati su sastavi obje ekipe.

BIRKIRKARA - ŠIROKI BRIJEG 2:0 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Dimitrov 29, Marković 76 autogol/

Stadion: Hiberniansa u Paoli.
Sudija: Rahim Hasanov (Azerbejdžan).

BIRKIRKARA: Koprić, Atard, Jović (od 79. Kamenzuli), Bubalovič, Zerafa, Emerson, Dimitrov (od 75. Bilbao), Bajada, Skiberas, Skikluna (od 65. Gviljame), Plut. Trener: Dražen Besek.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Brekalo, Pandža (od 46. Barišić), Marković, Sesar, Plazonić (od 46. Ivanković), Baraban (od 78. Menalo), Vagner, Crnov, Krstanović. Trener: Slaven Musa.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goca

Hahahaha joj boze fudbala

Дјуро

Ha ha bravo l

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC