• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krčmarević traži ubedljivu pobedu u San Marinu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije putuje u San Marino po ubedljivu pobedu, poručuje selektor Slobodan Krčmarević.

 Krčmarević traži ubedljivu pobedu u San Marinu Izvor: MONDO

"Sigurno je da nećemo da srljamo od samog početka, jer danas više nikome ne možete da date mnogo golova. Moramo da se koncentrišemo na svoju igru, a iz nje će doći i golovi", rekao je Krčmarević na okupljanju mlade reprezentacije u Beogradu.

Selektor "orlića" rekao je da njegov tim ima dobre šanse da se kvalifikuje za EP, iako konačna tabela zavisi i od rezultata drugih timova u grupi.

"Mislim da se nalazimo u dobroj poziciji, sa realnim šansama za odlazak na EP. Posle San Marina, dočekujemo Madjarsku, ali nam je važno i da Belorusija trijumfuje na gostovanju Letoniji. Sada, ipak, ne želimo da razmišljamo o tome, već samo o duelu sa San Marinom", istakao je Krčmarević.

Krčmarević za utakmicu sa San Marinom u sredu neće moći da računa na igrača Partizana Marka Jovanovića koji se još nije oporavio od povrede. Selektor Srbije neće nikoga zvati kao zamenu, jer nema dovoljno vremena za vadjenje vize nekom novom fudbaleru.

Fudbaler turskog Genčlerbirligija Nikola Petković rekao je da Srbija mora da opravda ulogu favorita i da ostvari ubedljivu pobedu nad San Marinom.

"Znam da nam neće biti lako, iako smo favoriti. Tu ulogu moramo da opravdamo na terenu i postignemo što više golova, pošto to na kraju može da bude odlučujuće. Želimo da osvojimo prvo mesto u grupi", izjavio je Petković.

Igrač francuskog drugoligaša Nanta Stefan Babović, koji je pre mesec dana nastupao za seniorski tim Srbije, rekao je da mu ne smeta što je vraćen u mladu reprezentaciju.

"Ja sam deo ove generacije i ne smeta mi što sam dobio poziv za meč sa San Marinom. Uvek rado igram za reprezentaciju, a važno je samo da srpski fudbal napreduje. U meču sa San Marinom očekujem pobedu, ali ne smemo da se opuštamo, već moramo da odigramo sa sto posto snage", naveo je Babović.

Štoper PSV Ajndhovena Slobodan Rajković rekao je da se oporavio od povrede i dodao da Srbija mora da postigne što više golova protiv San Marina.

"Nije dobro to što ne odlučujemo u potpunosti sami o svojoj sudbini. Jesmo favoriti, ali neće biti lako postići mnogo golova. Ipak, ako na vrema damo prvi, posle će sve biti lakše. Drago mi je što sam u reprezentaciju došao spreman, povreda je iza mene i daću svoj maksimum na terenu", rekao je Rajković.

Napadač Nanta Filip Djordjević rekao je da je meč sa San Marinom veoma bitan za Srbiju, jer njegova ekipa mora do kraja kvalifikacija da ostvari maksimalan učinak.

"Moramo maksimalno koncentrisano da udjemo u meč, jer je ovo veoma važna utakmica za nas. Cilj nam je da ostvarimo ubedljivu pobedu, jer baš gol-razlika može da odluči o putnicima na EP", izjavio je Djordjević.

Utakmica u San Marinu igra se na stadionu Olimpiko u 20.30.

Reprezentacija Belorusije vodi na tabeli Grupe 8 sa 16 bodova, pet više od Srbije koja ima i utakmicu manje. Plasman u baraž za EP ostvariće deset pobednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Evropsko prvenstvo za mlade igra se 2009. godine u Švedskoj, čija reprezentacija se automatski kvalifikovala za takmičenje.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC