• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Skorupski sa stotinu ruku!

Autor mondo.ba

Poljski čuvar mreže, inače igrač Rome na pozajmici u Empoliju, sjajnim intervencijama sačuvao svoj gol protiv "vučice". Senad Lulić strijelac za Lacio.

Roma je na stadionu "Karlo Kastelani" u Empoliju imala priliku za petu pobjedu u nizu, kojom bi se ponovo približila vodećem Juventusu na dva boda zaostatka. Ipak, stigla je samo do boda.

EMPOLI - ROMA 0:0

Sjajnim odbranama Lukaš Skorupski, inače igrač Rome na pozajmici u Empoliju, sačuvao je svoju mrežu i tako, čini se, poručio čelnicima "vučice" da su pogriješili što nisu ozbiljnije računali na njegove usluge.

U nekoliko navrata fenomenalno je intervenisao, odbranivši udarce Muhameda Salaha, Edina Džeke, Leandra Paredesa i Stefana El Šaravija, koji je u nadoknadi dva puta odlično šutirao, ali "jedinica" Empolija bila je nesavladiva.

Igrači Empolija sedam utakmica zaredom nisu zatresli protivničku mrežu. I na današnjem meču uglavnom su bili u podređenom položaju, gledali kako da sačuvaju svoj gol, u čemu su na kraju i uspjeli. Ipak, opasno su zaprijetili u finišu preko veterana Masima Makaronea, ali ostalo je 0:0.

Tim Lučana Spaletija sada ima četiri boda zaostatka za "starom damom", koja je sinoć u derbiju kola savladala Napoli 2:1.

U duelu Lacija i Sasuola u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda se otvorilo u nastavku. Za samo osam minuta publika na "Olimpiku" vidjela je tri pogotka, od kojih je prvi djelo bh. reprezentativca Senada Lulića. Drugi gol za "nebeskoplave" postigao je Ćiro Imobile i tako nastavio strašnu seriju. Povremeni reprezentativac Italije upisao je već devet golova u sezoni, a peti meč u nizu bio je strijelac.

Nedostaje mu sada samo jedan da stigne prvog strijelca lige Edina Džeku, koji danas nije uspio da iskoristi nekoliko prilika protiv Empolija.

...
Izvor: YouTube

Teškom mukom Milan je slomio otpor Peskare. "Rosoneri" su se mučili u prvom poluvremenu, a početkom drugog dijela jedini gol postigao je Đakomo Bonaventura.

Do prve ovosezonske pobjede došao je Krotone, i to golom iz penala. Pobjedonosnom golu prethodila je svađa domaćih igrača Marčela Trote i Dijega Falćinelija kod izvođenja najstrože kazne. Na kraju se sve ipak dobro završilo po domaće. Na kraju je "nepravda" ispravljena. Falćineli je u drugom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 2:0.

SERIJA A - 11. KOLO:

Atalanta - Đenova 3:0 (2:0)
/Kurtić 36, 45, Gomez 85/

Milan - Peskara 1:0 (0:0)
/Bonaventura 49/

Krotone - Kjevo 2:0 (1:0)
/Trota 45+3 pen, Falćineli 90+2/

Empoli - Roma 0:0

Lacio - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Lulić 50, Imobile 55 - Defrel 58/

Sampdorija - Inter (20:45)

U ponedjeljak:

Udineze - Torino (19:00)
Kaljari - Palermo (21:00)

Odigrano u subotu:

Bolonja - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Kalinić 31 pen/

Juventus - Napoli 2:1 (0:0)
/Bonući 50, Iguain 71 - Kaljehon 54/

TABELA: Juventus 27, Roma 23, Milan 22, Lacio 21, Napoli 20, Fiorentina 16, Atalanta 16, Đenova 15, Torino (-1) 15, Kjevo 15, Inter (-1) 14, Udineze (-1) 13, Sasuolo 13, Kaljari (-1) 13, Bolonja 13, Sampdorija (-1) 11, Peskara 7, Empoli 7, Palermo (-1) 6, Krotone 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC