• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kolika je Bejlova plata: Mesi i CR7 su ispred

Autor mondo.rs

Menadžer velškog fudbalera poručio je da će on završiti karijeru u Realu.

Garet Bejl, prema nezvaničnim informacijama, ipak nije postao najbolje plaćeni fudbaler sveta produžetkom saradnje sa Real Madridom do 2022. godine.

Njegov menadžer Džonatan Barnet, koji se i sam "opario" od ovog mega ugovora, nije želeo da otkrije koliko tačno njegov klijent zarađuje od pre nekoliko dana, ali nekoliko engleskih i španski medija – pozivajući se na proverene izvore – objavili su da levonogi napadač nije pretekao klupskog kolegu Kristijana Ronalda i asa Barselone Lionela Mesija.

Ali, opasno im se približio.

Naime, prema novom ugovoru, Bejl bi trebalo da zarađuje neto 415.000 evra nedeljno, odnosno 21,6 miliona godišnje, što znači da će mu u narednih šest godina pripasti oko 130.000.000 evra od Reala!

Prema prošle sezone produženom ugovoru sa madridskim klubom, 31-godišnji Ronaldo zarađuje 440.000 evra nedeljno, odnosno 22,8 miliona godišnje, a tek nešto manje (u desetinama hiljada evra) ima Mesi prema poslednjem ugovoru koji je produžio sa Barselonom.

Kada se na ove zarade dodaju i španski porezi, Real za Ronalda i Bejla nedeljno odvaja 755, odnosno 800 hiljada evra. Drugim rečima, Real i Barsa za svoju dvojicu najboljih igrača godišnje iz budžeta izdvoje 41,5 miliona evra.

Premijer liga važi za najbolju i najbogatiju, ali to ne znači i da su fudbaleri u Engleskoj najplaćeniji. Jedini koji prema primanjima prati trio iz Primere je Pol Pogba, koji je letos potpisao ugovor prema kom mu nedeljno pripada 350.000 evra, odnosno 18 miliona godišnje. Takva primanja prema sveže potpisanom ugovoru dobija i Nejmar u Barseloni, peti najplaćeniji igrač sveta, a iza njih je...

...Hulk, koji u Kini igra za 317.000 evra nedeljno odnosno 16,5 miliona godišnje. Tek neštoo manje, 100.000 evra godišnje, prima Gracijano Pele takođe u kineskoj ligi.

U toku su pregovori između Barselone i Luisa Suareza, posle kojih bi urugvajski napadač trebalo da stigne Bejla po visini zarade...

Videćemo do kada će Ronaldo, Mesi, Bejl, Suarez i Nejmar igrati u Primeri. Ako je suditi prema Barnetovoj izjavi, a i platama koje bi teško dobili na drugom mestu, "ostariće" u belim i plavo-crvenim dresovima...

"Nikada nismo obraćali pažnju na ponude za Gereta, jer smo imali ideju da igra samo za Real. Bejl je član najboljeg tima na svetu i veoma je srećam. Mislim da je bio jasan kada je rekao da za njega postoji samo Real i ne mogu da zamislim da ga napusti do kraja karijere", rekao je Barnet za špansku "Marku".

Bejl tri godine igra za Real Madrid posle tada rekordnog transfera iz Totenhema za 100 miliona evra, odigrao je 134 utakmice i dao 62 gola. Sa timom sa Santijago Bernabeua osvojio je dve Lige šampiona, Superkup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC