• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loša vijest za Argentinu - kažnjena Bolivija!

Autor mondo.ba

FIFA oduzela bodove reprezentaciji Bolivije zbog nastupa Nelsona Kabrere. Argentina trenutno na mjestu koje ne vodi na Mundijal.

Svjetska kuća fudbala saopštila je u utorak da je kaznila reprezentaciju Bolivije i njene mečeve kvalifikacija za SP protiv Čilea (remi 0:0) i Perua (pobjeda 2:0) registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika.

Bolivija je i novčano kažnjena sa 12.000 švajcarskih franaka, a razlog je nastup Nelsona Kabrere, koji je ranije nastupao za Paragvaj.

On je u međuvremenu promijenio sportsko državljanstvo i zaigrao za Boliviju, ali nije ispunio uslov FIFA po kojem prije nastupa za novu selekciju mora da boravi pet godina u toj zemlji.

Da stvar bude gora, Kabrera je za Paragvaj upisao samo jedan nastup.

Vijest iz FIFA obradovala je Čileance, koji sada umjesto remija sada imaju pobjedu nad Bolivijom i sada su na petom mjestu na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 16 osvojenih bodova.

Na drugoj strani, ovo je loša vijest za Argentince koji takođe imaju 16 bodova ali se zbog lošije gol-razlike od Čilea nalaze odmah ispod „crte“.

„Gaučosi“ međutim imaju još dosta vremena da obezbijede plasman na Mundijal pošto je do kraja kvalifikacija u Južnoj Americi ostalo još osam kola. Što se tiče Bolivije, za njih su kvalifikacije praktično završene pošto imaju samo četiri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC