• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad, juriš na Primeru!

Autor mondo.rs

Ronaldo ima sve i može skoro sve u fudbalu. Ali i jednu veliku manu. Barseloninih pet titula naspram "njegove" jedne.

Novac je tu.

Podrška je tu.

Dugoročan ugovor je od danas tu.

Nekolicina važnih saigrača je zadržana, a uskoro će i ostatak.

Pojačanja će doći kada FIFA skine zabranu registrovanja novih igrača za godinu dana.

Rekordi su oboreni.

Sva moguća takmičenja su osvojena.

E, sada...

Kristijano Ronaldo bi morao hitno u juriš na bar dve-tri titule prvaka Španije, kako se ne bi dogodilo da 2021, kada kao 36-godišnjak bude napuštao slavni Real Madrid i odlazio negde da završi karijeru (oprostiće se sa 41 godinom, reče letos) navijači Barselone ne bi mahali najporaznijim podatkom u veličanstvenoj karijeri portugalskog ultimativnog napadača.

Brojem titula prvaka Španije od kada je 2009. za 94 miliona evra došao iz Mančester junajteda u Real, Madrid, La Ligu i "El Klasiko" rivalstvo.

U danu kada je Ronaldo za platu od 450 do 500 hiljada evra neto nedeljno, u zavisnosti od toga ko je izvor, produžio ugovor koji je isticao 2018. godine, mnogi će vas podsetiti da se radi o najboljem strelcu u istoriji najtrofejnijeg evropskog kluba sa 371 golom na 360 utakmica, igraču koji je učestvovao u osvajanju svakog takmičenja u kojem je učestvovao sa Realom, ali i igraču za čije je vreme u prestonici Barselona osvojila pet, a Real i Atletiko po jednu titulu prvaka Španije.

CR7
Izvor: YouTube



To što novac nije mogao da bude potrošen na skupa pojačanja, možda i nije loša stvar za Real, jer se klub skoncentrisao na ono što ima, a ima mnogo toga nedodirljivog za konkurenciju. Ugovore su do sada produžili Ronaldo, Bejl, Toni Kros i Luka Modrić, a u redu ispred Perezove kancelarije su Isko, Serhio Ramos, Pepe i Marselo.

"Galaktiko" predsednik Reala, Florentino Perez i Ronaldov zaštitnik na tržištu, mega agent Žorže Mendeš dogovorili su se oko toga da CR7 nosi beli dres još pet godina i prema mnogim izveštajima zadrži platu od 440.000 evra nedeljno (kada se odbiju porezi), mada "The Sun" piše i da je dogovorena povišica i da će on postati prvi igrač u istoriji sa platom od pola miliona evra nedeljno. Neto.

U tih pet godina, u perfektnom i teško mogućem slučaju, Ronaldo bi mogao da pretekne Barsu i "večitog rivala" Lionela Mesija po broju titula u La Ligi, ali je teško poverovati da će Madriđani osvojiti svaku, a Barselona i ostali nijednu titulu do tada.

Nema dileme oko toga da će 31-godišnji napadač u poznim igračkim godinama napustiti Real kao strelac 500 golova, a trenutno mu nedostaje šest da sakupi toliko u karijeri kao igrač Sportinga (5), Junatjeda (118) i Reala (371).



Ali, ne zaboravimo da i 66 golova na 135 utakmica za nacionalni tim sa kojim je letos otišao do krova Evrope u Francuskoj i obogatio trofejnu salu na polju na kom Mesi, kog smo već pomenuli, nema prednost u odnosu na Portugalca.

"Želim da zahvalim predsedniku Reala, klubu, saigračima, svima koji su mi pomogli da stignem do ovoga. Ovo je veoma važan dan. U više navrata sam rekao da ovaj klub nosim u srcu, da je deo mene. Ovo je poseban trenutak u mom životu, ostaću ovde još pet godina, a da se zna, ovo neće biti moj poslednji ugovor", rekao je Ronaldo.

"Želim da nosim ovaj dres sa ponosom i siguran sam da ću na isti način golovima i titulama, nastaviti da doprinosim i u narednih pet godina", dodao je on.



Portugalac je naveo da još ne zna kada će završiti karijeru.

"Ko zna šta budućnost nosi. Naravno, želeo bih da završim karijeru u ovom klubu. Ovo nije moj poslednji ugovor. Želim da ostanem ovde mnogo godina. Oduševljen sam", rekao je on.

Ronaldo je u belom dresu osvojio šampionsku titulu, dva Kupa kralja, dve Lige šampiona, Superkup Španije, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo.

On je jedan od najvećih favorita za osvajanje Zlatne lopte, kategorije u kojoj i dalje malo zaostaje za dve i po godine mlađim Mesijem, koji bi i sam uskoro trebalo da produži svoj ugovor sa Barselonom koji je po visini primanja bio u rangu Ronaldovog. Do sada.

Predsednik Reala Florentino Perez rekao je da je Ronaldo živa legenda kluba i uporedio ga sa Alfredom Di Stefanom.

"Ti si najbolji strelac u klupskoj istoriji. Ti si jedinstven. Postigao si više od 50 golova u svakoj od prethodnih šest sezona. Gledajući uspehe iz prošle godine, zaslužioi si da osvojiš Zlatnu loptu. Ovo je poseban dan za Real Madrid. Ti uvek želiš više i bićeš deo kluba još mnogo godina. Kristijano, mi delimo iste ambicije, iste želje. Želimo da nastavimo da gradimo ovu legendu", rekao je Perez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC