• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD ne dobija organizaciju Mundijala zbog Trampa?

Autor mondo.rs

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin upozorio je "favorite" za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine, Sjedinjene Američke Države, da im uredba o imigraciji koju je donela administracija Donalda Trampa ne ide u korist.


Administracija novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa je krajem januara donela uredbu kojom se u ovu zemlju privremeno zabranjuje ulazak državljanima sedam većinski muslimanskih zemalja, a iako ju je Federalni sud "blokirao" – u kabinetu Trampa rade na novoj, "poboljšanoj" uredbi koja ne bi mogla da se "obori".

Posledice bi mogle biti dalekosežne…

Osim očiglednih, Sjedinjene Američke države bi mogle da izgube i u trci za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine u fudbalu, može se zaključiti iz intervjua predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.

Slovenac, koji je na čelu evropskog fudbala od prošle godine, ističe da ukoliko zabrana ulaska za pojedine državljane bude "na punoj snazi" to "neće pomoći" SAD u kandidaturi za Mundijal.

"To će svakako biti deo evaluacije kandidature i siguran sam da to neće pomoći SAD da dobije organizaciju Svetskog prvenstva. Ako igrači ne mogu da dođu zbog političkih odluka, ili populističkih odluka, onda se ovde ne može igrati Mundijal. To važi za SAD, ali i za sve druge zemlje koje žele organizaciju", objasnio je Čeferin.

SAD još nije zvanično podnela kandidaturu za organizaciju Mundijala, a za sada nije poznato da li će to učiniti samostalno, ili će "vezati" i Kanadu ili Meksiko. Kandidatura mora da se preda do decembra 2018. godine.

Jasno je da nije samo problem zbog dolaska fudbalera, nego i zbog mnogobrojnih turista.

"Isto je i sa navijačima, novinarima, podrazumeva se. To je SVETSKO prvenstvo. Svi moraju biti slobodni da dođu na takav događaj, bez obzira koje su nacionalnosti. Nadam se da se to ipak neće dogoditi".




U opširnom intervjuu govorio je i o novom sistemu Svetskih prvenstava na kojima će učestvovati 48 reprezentacija i istakao je da će tražiti mesto za 16 evropskih reprezentacija, i to da svaka bude u posebnoj grupi.

Govoreći o politici, istakao je i da bi Bregzit mogao da utiče na to da se ubuduće finala važnih sportskih takmičenja, poput Lige šampiona ili Lige Evrope, ne igraju na tlu Ujednjenog Kraljevstva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC