• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin, Murinjo i SMS

Autor mondo.rs

U ovom trenutku, as Lacija nije po ukusu našeg selektora, Muslina, ali jeste u planovima menadžera Junajteda, Murinja.

 Sergej Milinković savić ide u Mančester junajted ili Juventus Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin, nije pozvao mladog vezistu Lacija, Sergeja Milinkovića-Savića, za predstojeći susret "orlova" sa Gruzijom u gostima.

Prednost u veznom redu u odnosu na 22 godinu starog i 191 centimetara visokog fudbalera rimskog kluba dobili su Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Radoja i Nemanja Matić, uz još trojicu ofanzivnijih igrača, Dušana Tadića, Filipa Kostića i Zorana Tošića.

Debata o tome da li je naš selektor trebalo da pruži šansu strelcu šest golova za Lacijale, uz šest asistencija ove sezone, počela je samim objavljivanjem spiska, mada je činjenica da je popularni SMS mlad igrač i da je pred njim budućnost u kojoj će svakako dobiti priliku da se nametne možda i kao lider našeg nacionalnog tima.

Međutim, za razliku od Muslina, kojeg igre bivšeg igača Vojvodine za sada nisu preterano impresionirale, Žoze Murinjo misli drugačije - nekoliko engleskih medija objavilo je da će Mančester junajted narednog leta pokušati da dovede Sergeja, nakon što eksperiment s njegovim dve godine mlađim bratom Vanjom Milinkovićem-Savićem nije uspeo.

Junajted će navodno za oko 30 miliona evra pokušati narednog leta da pobedi Juventus u trci za potpis igrača koji je ove sezone odigrao nekoliko sjajnih utakmica za tim koji s klupe vodi Simone Inzagi. Svestan te opasnosti, sportski direktor Lacija, Igli Tare, rekao je…

"Sergej je pokazao i kvalitet i karakter. Moramo da ga pustimo da raste kao igrač. I, takođe, moramo da ga ostavimo na miru čak i kada greši", izjavio je Tare, dodajući da klub nije zainteresovan da ga proda u skorije vreme.

Ipak, gigantima koji se interesuju za njega u ovom trenutku teško je reći ne, naročito kada su desetine miliona evra u pitanju, a to što Murinjo vidi Sergeja na "Old Trafordu" ne bi trebalo da čudi utoliko što je ukus slavnog portugalskog trenera, kada su vezisti u pitanju, itekako poznat evropskoj javnosti.

Gde god je radio, Murinjo je imao snažne, visoke i okretne igrače, a sa svojih 191 centimetrom, SMS je među najvišim vezistima u najjačim evropskim ligama već drugu sezonu.

Moglo je da se dogodi da Sergeja brat Vanja dočeka u Mančesteru, ali to neće biti slučaj, jer je nekadašnjem golmanu Vojvodine odbijen zahtev za radnom dozvolom u Engleskoj više puta, pa je Junajted morao da raskine ugovor s njim i omogući mu da u svojstvu slobodnog igrača potpiše za poljsku Lehiju iz Gdanjska.

VMS se tamo neće još dugo zadržati, jer je njegov transfer u Torino našeg trenera Siniše Mihajlovića već dogovoren i on će narednog jula za 4,2 miliona evra preći među "bikove", koje će sasvim izvesno napustiti poznati engleski golman Džo Hart.

Spletom okolnosti, može da se dogodi da Vanja i Sergej zaigraju u istom gradu, Torinu, ali za različite klubove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC