• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Burzanović spasio Zvezdu bruke

Golom Igora Burzanovića u 85. minutu, fudbaleri Crvene zvezde izbegli su bruku na "Marakani" i prvi poraz u Meridian Superligi.

 MSL: Burzanović spasio Zvezdu bruke  Izvor: MONDO

U subotu se umalo smrklo i pre mraka u Ljutice Bogdana, jer je Mladost iz Lučana vodila do finiša pred 3.000 gledalaca na stadionu šampiona. Ipak, bod crveno-belima doneo je crnogorski reprezentativac, koji je vešto proturio loptu ispod golmana Lučanaca Mišića.

Pre toga, Mladost je dva puta vodila, oba puta golovima Prtenjaka (13, 47), ali nije uspela da postane prvi srpski tim koji je ove sezone savladao Crvenu zvezdu u ligi. Medjutim i dva izgubljena za tim Aleksandra Jankovića, ostavljaju mogućnost večitom rivalu da pobedom u Čačku u nedelju pobegne na "plus 7" uoči starta poslednjeg, trećeg kruga takmičenja.

Podsetimo, Partizan ima u rukama i derbi u Humskoj 29. aprila.

Prvi muk na "Marakani" usledio je u 13. minutu, kada je jednu odbijenu loptu posle kornera sačekao Nebojša Prtenjak na 30 metara od gola, primirio je a onda sa 25 poslao pravu bombu, koja je "lelujavom" putanjom hipnotisala Ivana Ranđelovića - 0:1.

Pet minuta kasnije, iskosa sa desne strane, kapiten Zvezde Dejan Milovanović, opalio je po lopti, koju je dijagonalom poslao u donji desni ugao golmana Mišića za izjednačenje - 1:1. To je vezisti peti gol, od kako je na čelo tima u decembru 2007. godine došao mladi trener Janković, odnosno od kada se Milovanović ustalio u startnih 11.

Novo vođstvo gostima doneo je opet Prtenjak, ovog puta sa bele tačke u 47. minutu. Najstrožoj kazni prethodila je kontra Lučanaca 2 na 1, u kojoj je Useni prevario Anđelkovića u šesnaestercu, a start levog beka domaćeg tima sasvim je zasluženo sankncionisan.

Sankcionisan je i taktički propust šampiona - 1:2.

Nedugo zatim moglo je da bude i 1:3, uz het-trik Prtenjaka, koji se nije najbolje snašao suočen sa Ranđelovićem.

I, kada je nervoza na Autokomandi dostigla vrhunac, kakvu-takvu utehu favoritu doneo je Burzanović za ukupno deseti remi svog tima u 22 kola MSL.

Trener Zvezde Aleksandar Janković nije bio zadovoljan zalaganjem svojih igračana duelu protiv Lučanaca.

"Nedopustivo je da na našem stadionu bilo koji protivnik ima više motiva, igra agresivnije od Zvezde. Bili smo nesigurni u odbrani, propustili šanse u napadu, ali idemo dalje", rekao je Janković.
On je dodao da će detaljni snimak u nedelju, pokazati koliko je ozbiljna povreda mišića Nenada Jestrovića, zbog koje je morao u prvom poluvremenu da napusti igru.

Trener Mladosti Nenad Milovanović istakao je žal što je njegov tim, uprkos činjenici da je zbog povreda i kartona igrao bez čak osam standardnih prvotimaca, u finišu izgubio dva boda.

"Primili smo izjednačujući gol u samom finišu, tako da mogu da kažem da smo izgubili dva boda. Ipak, šta je tu je, i ovaj jedan nod je za nas vrlo veliki", rekao je Milovanović i dodao da je za njegovu ekipu jedanesterac dosuđen prvi put posle završetka jesenjeg dela prošle sezone.

Poniranju OFK Beograda nema kraja. "Romantičari" nisu pobedili i na trećoj utakmici od kako je tim preuzeo Ljupko Petrović, tako da serija bez osvojena tri boda u MSL ligi traje i dalje. A počela je 3. novembra 2007. godine.

Poslednji u nizu poraza, koji OFK Beograd ostavlja samo bod iznad plej-aut utakmice za opstanak, stigao je u Kuli, gde je Hajduk uhvatio priključak u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa - 1:0 (0:0). Jedini gol postigao je Radivojević.

Najugroženiji, tačnije već otpisani tim u borbi za opstanak, Bežanija, lošu sezonu pamtiće i po "šestici" u mreži Zrenjaninaca. Na stadionu u Železniku dogodila se prava goleada - 6:2 (3:0)!

Na Banovom brdu je pala i Vojvodina, koja očigledno nije isti tim posle odlaska Kačara, Despotovića Kahrimana i Pekarića. Čukarički je bio bolji za gol - 1:0 (1:0), tako da Novosađani nisu uspeli da profitiraju iz kiksa drugoplasirane Zvezde.

Rezultati 22. kola Meridian Superlige:

Bežanija - Banat 6:2 (3:0)

/Some 5, 21, Radnjelović 16, Kolaković 62, 74, Putičanin 89 - Baljak 60, Vujović 65 penal/

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:2 (1:1)
/Milovanović 19, Burzanović 86 - Prtenjak 13, 47/

Čukarički - Vojvodina 1:0 (1:0)
/Popović 45/

Smederevo - Napredak 1:1 (0:0)
/Mudrinić 60 - Đorđević 90/

Hajduk Kula - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Radivojević 49/

U nedelju:

Borac Čačak - Partizan (13.30)

1. Partizan (-1) 50
---------------------
2. Crvena zvezda 46
3. Vojvodina 40
---------------------
4. Borac (-1) 31
5. Čukarički 30
6. Mladost 26
7. Smederevo 25
8. Banat 24
9. OFK Beograd 23
---------------------
10. Hajduk 22
---------------------
11. Napredak 21
12. Bežanija 14

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC