• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac Banjalukom vlada - deveti Kup Grada (FOTO)

Autor mondo.ba

Prvoligaš Borac nakon penala savladao premijerligaša Krupu 4:3 u finalu Kupa Grada Banjaluka, nakon 1:1 u regularnih 90 minuta. Junak čuvar mreže "crveno-plavih" Asmir Avdukić, koji je odbranio tri penala!

 Finale Kupa Grada Banjaluka Borac Krupa FOTO Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Asmir Avdukić junak je banjalučkog Borca!

U finalnom meču 21. Kupa Grada Banjaluke između Borca i Krupe na Gradskom stadionu, iskusni čuvar mreže tokom izvođenja jedanaesteraca zaustavio je tri šuta fudbalera iz Krupe na Vrbasu i tako donio Borcu deveti trofej u ovom takmičenju.

BORAC - KRUPA 1:1 (1:1) penali 4:3
/Raspudić 13 - Koljić 10/

Susret je počeo vrlo ofanzivno s obje strane, pa su gledaoci u prvih 15 minuta vidjeli dva pogotka i nekoliko izuzetno dobrih prilika na obje strane.

Povela je Krupa nakon deset minuta igre. Miljan Ljubenović izveo je korner, a najviši u skoku bio je Elvir Koljić i pogodio mrežu svog bivšeg kluba. Nemoćan je bio Asmir Avdukić.

Ipak, slavlje gostiju kratko je trajalo. Kapiten "crveno-plavih" Boris Raspudić tri minuta kasnije našao se usamljen na drugoj stativi, šutirao i pogodio za 1:1.

Ni u nastavku uzbuđenja nije nedostajalo i publika je mogla da uživa. Golu gostiju dva puta je zaprijetio Ivan Delić, a drugi pokušaj podigao je na noge banjalučku publiku. Najbolji Borčev strijelac pokušao je "makazicama", ali je lopta otišla preko gola Krupe.

Krupljani su prijetili preko Ljubenovića, čiji odličan udarac je zaustavio Avdukić. Ipak, do pauze rezultat se nije promijenio.

Na početku drugog poluvremena velika prilika za Borac. Miloš Đorđević je šutirao, ali nije imao sreće - lopta je pogodila prečku.

Ipak, u nastavku je ritam splasnuo, a za razliku od prvog poluvremena nisu viđene ozbiljnije prilike, sve do samog finiša. Ali, Petar Kunić, a zatim ni Delić nisu uspjeli da pogode cilj, pa su penali odlučili pobjednika.

Fudbaleri Krupe prvi su šutirali, a precizni su bili Zoran Milutinović, Nikola Dujaković i Aleksandar Vukotić, dok je udarce Elvira Koljića, Radosava Aleksića i Slobodana Milanovića odbranio Avdukić.

Za Borac su pogađali Boris Raspudić, Aleksandar Radulović, Bojan Puzigaća i Miloš Đorđević, Petar Kunić šutirao je visoko preko gola, dok je Ivan Delić šutirao pravo u Mladena Ilića.

Gradonačelnik Banjaluke igor Radojilič uručio je pehar kapitenu Borca Borisu Raspudiću.

Finale Kupa Grada igra se povodom krsne slave Banjaluke - Spasovdana.

Podsjetimo, Borac je najtrofejniji klub u ovom takmičenju sa devet trofeja, dok Krupa ima tri pehara. Osim njih, najbolji u gradu na Vrbasu bili su još BSK i Krila Krajine po tri puta, te Omladinac, Željezničar i Naprijed po jednom.

Takmičenje se održava od 1997. godine, a posljednje dvije godine najbolji je bio tim iz Krupe na Vrbasu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lešinar

Seljaci u Krupu , prevelik je ovo zalogaj za vas !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC