• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi napadaju titulu prvaka Evrope

Četiri engleska kluba i po jedan španski, nemački, italijanski i turski odlučiće o novom prvaku Evrope.

 Englezi napadaju titulu prvaka Evrope  Izvor: MONDO

Mančester junajted, Arsenal, Liverpul i Čelsija pokušaće da u naredna dva dana, kada će se igrati utakmice četvrtfinala Lige šampiona, potvrde dominaciju engleskih klubova na kontinentu.


Izvesno je, ipak, da će jedan engleski predstavnik završiti takmičenja u četvrtfinalu, pošto je žreb odlučio da se u toj fazi sastanu Arsenal i Liverpul. Prva utakmica dva rivala iz Premijer lige zakazana je za sredu u Londonu.

Čelsi će, takodje u sredu, gostovati Fenerbahčeu u Istanbulu, dok će se dve preostale utakmice igrati u utorak. Mančester putuje na megdan Romi, dok će jedini meč bez engleskih timova biti onaj izmedju Šalkea i Barselone u kome će prvi domaćin biti nemački tim.

Najozbiljniji kandidat za titulu šampiona trenutno je, po mišljenju mnogih stručnjaka, Mančester junajted, koji stiže u Rim ohrabren serijom od šest uzastopnih pobeda u Premijer ligi.

Najbolji igrač "crvenih djavola" Kristijano Ronaldo u subotnjoj pobedi nad Aston Vilom od 4:0 postigao je svoj 35. gol sezone.

Roma će, sa druge strane, igrati bez kapitena Frančeska Totija, koji se povredio na utakmici sa Kaljarijem, u kojoj je postigao izjednačujući gol za svoj tim.

Mančester bi mogao da zaigra bez prvog golmana Edvina van der Sara, koga bi trebalo da zameni Tomaš Kuščak.

Duel Mančestera i Rome biće njihov peti u Ligi šampiona u poslednjih godinu dana. Najduže će se svakako pamtiti onaj iz prošle sezone, kada je engleski šampiona na "Old Trafordu" deklasirao Italijane sa 7:1.

Liverpul će u dvomeču sa Arsenalom, koji je u prošloj rundi eliminisao aktuelnog prvaka Milan, pokušati da nastavi put ka drugom uzastopnom finalu Lige šampiona.

Arsenal i Liverpul će tako u šest dana odigrati ukupno tri utakmice, pošto će se, pored dva duela u Ligi šampiona, sastati i u subotu u Premijer ligi.

Liverpul je u poslednjem kolu Premijer lige savladao velikog gradskog rivala Everton 1:0, ali je i Arsenal u dobroj formi što je dokazao i kada je na gostovanju Boltonu nadoknadio dva gola zaostatka i igrača manje i duel dobio sa 3:2.

Čelsi će, barem na papiru, imati najlakši posao, pošto će gostovati Fenerbahčeu. Tim iz Istanbula je, ipak, u dobroj formi i u subotu je u derbiju turskog prvenstva u gostima savladao Bešiktaš sa 2:1 čime se učvrstio na liderskoj poziciji na tabeli šampionata.

Fenerbahče će verovatno igrati bez povredjenog Roberta Karlosa, svog najiskusnijeg fudbalera u Ligi šampiona, a verovatno i desnog beka Gokhana Gonula, koji će meč propustiti zbog žutih kartona.

Barselona će u duel sa Šalkeom ući posle neočekivanog poraza na utakmici sa Betisom, na kojoj je ispustila vodjstvo od 2:0 i na kraju izgubila sa 2:3.

Šalke je, posle kriznog perioda na sredini sezone, počeo da podiže formu, a koliku važnost čelnici ekipe daju duelu sa Barsom dokazuje i izjava menadžera Andreasa Melera, koji je rekao da je utakmica sa katalonskim timom "apsolutno najveća u 100-godišnjoj istoriji kluba".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC