• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Janković: Liga Evrope leči rane

Autor mondo.rs

Najbolji fudbaler Partizana u 180 minuta borbe sa Olimpijakosom, a naročito u revanš meču, sa optimizmom gleda u budućnost crno-belih

 Marko Janković: Liga Evrope leči rane Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Možda oči navijača nisu primarno bile uperene u njega, ali Marko Janković je u duelima sa Olimpijakosom pokazao da je igrač visoke klase, od koga se može očekivati da u nastavku sezone bude jedan od lidera u pohodu na Ligu Evrope i oba domaća trofeja.

Dvadesetdvogodišnji Cetinjanin u sredu je u Pireju bio umešan u gotovo svaku opasnu akciju pred golom domaćih.

Iz brojnih njegovih uspešnih poteza izdvajaju se šut iz daljine posle kog je Suma izjednačio na 1:1, asistencija Đurđeviću za 2:2 posle proigravanja Kosovića, a sjajan je bio i centaršut Đurđeviću u 14. minutu, posle kog je golman Kapino na čudesan način sprečio 0:1.

Umesto vođstva, Partizan je posle slobodnog udarca Karsele Gonzalesa i kiksa Kljajića u 22. minutu zapao u još veći deficit (ukupno 1:4). Tada mu je ostalo da igra prvenstveno za čast i dobar utisak, jer su i najveći optimisti pri takvom rezultatu morali da odustanu od maštanja o plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

I Partizan je bar u tom nastojanju - uspeo.

"Mislim da smo primili jako jeftin gol, kao što su bila jeftina sva tri u Beogradu. To je previše da bi očekivao da nešto više uradiš u ovakvim utakmicama. I pored velike želje, dobre igre i dosta stvorenih šansi nismo došli do željenog rezultata, ali u krajnjem slučaju možemo da budemo zadovoljni. Vidimo da uz neke korekcije može da se igra i protiv ovakvih ekipa", rekao je Janković posle utakmice na stadionu "Jorgos Karaiskakis".

"Nadali smo se boljem rezultatu, ali ako ovo posmatramo kao test i pripremu za ono što predstoji, a to je borba za ulazak u Ligu Evrope, onda možemo reći da je test bio uspešan".

U revanšu ste stvorili još više šansi nego na svom stadionu?

"Takve situacije moraju da se koriste. Oni iz polušanse povedu 1:0, nakon što smo mi njima zapretili dva-tri puta, a oni nama nijednom. Ali, idemo dalje, ne treba ni Kljaja da brine. Spasio nas je mnogo puta i ne sme da bude nervoze, svi smo zajedno u ovome. Mislim da smo pružili dobru partiju i nadam se da niko ništa ne može da nam zameri".

Izvor: MN PRESS

Propustio si sjajnu priliku za 2:3 u 86. minutu?

"Lopta je iznenada došla do mene... I umor me je već stigao, dosta sam se trošio i u defanzivi. U prvom redu mi je žao što nismo pobedili, ni otišli dalje. Svojom partijom sam zadovoljan, još da sam postigao gol, to bi bilo ono pravo, ali ne opterećujem se time. Verujem da će biti bolje u Ligi Evrope i u domaćem prvenstvu".

Da li si, kao bivši igrač Olimpijakosa, imao poseban motiv da se pokažeš u najboljem svetlu?

"Svaku utakmicu za Partizan igram sa istim žarom, bez obzira u kojem takmičenju. U ovakvim utakmicama, pred punim tribinama, inspiracija dolazi sama po sebi. Daleko od toga da sam ljut ili ogorčen na nekoga u Olimpijakosu, štaviše, zahvalan sam na svemu što su uradili za mene. Jednostavno, igram za svoj klub, u kome sam odrastao i koji mi je dao sve. Trudim se da to bude što je bolje moguće, ko god da je protivnik".

Gde je, po tvom mišljenju, ekipa Partizana posle dva okršaja sa prvakom Grčke?

"Treba da radimo i na smanjivanju grešaka i na realizaciji... Jer, mi stvaramo prilike, igramo dobro, fizički možemo da pariramo jakoj ekipi poput Olimpijakosa. Ako ovako nastavimo, a uz to popravimo neke stvari i budemo imali malo sreće, Liga Evrope nam je zagarantovana", optimista je Marko Janković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC