• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Pragu Evrope: Sjajna Zvezda u plej-ofu!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali još jedan odličan meč protiv Sparte i hrabrom igrom stigli do konačnoh trijumfa nad češkim predstavnikom (3:0). Tim Vladana Milojevića u plej-ofu za Ligu Evrope!

 Na Pragu Evrope: Sjajna Zvezda u plej-ofu! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Još dva ovakva meča i Zvezda ima Ligu Evrope!

Sem pada u poslednjih deset minuta meča u Pragu, kad je utakmica već bila rešena, Crvena zvezda je, zbirno gledajući oba susreta, u svih preostalih 170 minuta fudbala bila bolja, hrabrija i konkretnija što im je donelo plasman u plej-of ovog takmičenja.

U petak u Nionu od 13 časova biće održan žreb za ulazak u grupnu fazu masovnijeg evropskog takmičenja, a uprkos tome što će se Zvezda naći u nepovlašćenom šeširu teško da će ih neko poželeti za protivnika nakon ovako dobre partije protiv, bodovno, pet puta "jačeg" rivala.

Nakon beogradskih 2:0, ekipa Vladana Milojevića je i u drugi meč ušla bez velike doze respekta, sa namerom da postigne gol, što je i uspela u 19. minutu preko Ričmonda Boaćija.

Najbolji napadač Crvene zvezde odlično je ispratio akciju Slavoljuba Srnića, koji je bio uporan i stigao "neuhvatljivu" loptu i asistirao "špicu" iz Gane za njegov već SEDMI gol u ovim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pred tačno 16.820 navijača na stadionu "Đenerali":

SPARTA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1), ZA KONAČNIH 0:3!
/Boaći 19'/

Izvor: MONDO

Odluka navijača Sparte da "debelo" pre završetka susreta u Pragu napuste stadion nezadovoljni partijom njihovog tima, koji do tada praktično nije stvorio jednu ozbiljnu šansu, čak i ako računamo meč u Beogradu, dok je Crvena zvezda do tada iskoristila tri od velikog broja prilika u koje su ulazili njihovi igrači, najčešće Ričmond Boaći.

Već na startu je napadač iz Gane ušao u šansu protiv Lafate, ali je promašio loptu, što nije uradio u 19. minutu sjajno istrčavši kontru kada je Zvezdi doneo veliki gol u gostima.

Odlično je Boaći funkcionisao sa Kangom, koji je i sam ulazio u šanse, i bivao izblokiran, da bi u finišu poluvremena, pre nego što će i sam istrčati pred Lafatu i saplesti se, u priliku "gurnuo" i defanzivnog vezistu Branka Jovičića koji je "uhvatio sprint", ali ne i dobar šut.

Gađao je dalji ugao, ali loše...

Podjednako dobro ulazi Zvezda i u nastavak, beleži šanse preko Milića i Srnića, i redovno vreba iz kontri, dok Sparta nije uspevala ništa da uradi sve do 79. minuta.

Tada je krenula serija šansi za Ben Haima i Lafatu, stativa i prečka, ali je maestralan u tim situacijama, i jedini kome je ostalo koncentracije za poslednje minute meča, bio Milan Borjan i pokazao da je odlično pojačanje - ne primivši gol u trećem meču među stativama.

Bodrio je svoje igrače nakon odličnih refleksnih odbrana rukama i nogama, dok su oni verovatno mislili o narednom kolu, a to nije koštalo Zvezde pobede u ovom meču.

Za kraj trebalo bi istaći i da su na ovom susretu navijači Crvene zvezde i Sparte "razmenili dovikivanja" i stadionom "Đenerali" je odvikivalo "Srbija - Kosovo".

SPARTA: Dubravka - Karavaev, Mareček, Štetina, M. Kadlec - Manđek, Mavuba (od 65. Rosicki), Plavšić, Fridek, V. Kadlec (od 46. Ben Haim) - Janko (od 62. Lafata).

Na klupi ostali: Kubek, Čivić, Saček i Zahustel.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Donald, Jovičić, Milić (od 90. Gobeljić), Kanga, Srnić (od 70. Radonjić) - Boaći (od 80. Pešić).

Na klupi ostali: Kahriman, Babić, Adžić i Milijaš.

Zvezda - Sparta
Izvor: YouTube


N  A  J   A  V  A

Crvena zvezda je uz pomoć golova Ričmonda Boaćija i Gelora Kange dobila "prvo poluvreme" trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sparte, ali već nakon tog susreta u Beogradu trener Vladan Milojević nije želeo euforiju i tražio je poptuni fokus i na "drugo poluvreme" u Pragu.

Nakon fenomenalne partije crveno-belih, vlada optimizam kod navijača da podjednako dobru igru mogu da ponove i na gostovanju, ali je utisak da svaki rezultat koji donosi prolaz - dobrodošao.

Skupocena ekipa Andree Stramaćonija mora da prikaže bolju igru kako bi nakon loše igre u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda i remija u prvenstvu, opravdala ulaganja rukovodstva kluba koji je, kao nikada do sada, "razbio kasu" u potrazi za pojačanjima. Utisak je da se usled dolaska velikog broja igrača - oni još uvek nisu dovoljno dobro uigrali i tu je šansa Zvezde.

Trener Vladan Milojević polako pronalazi svojih "najboljih 11", a ovoga puta u sastavu neće imati Rikardinja i Frimponga, koji su ostali u Beogradu, dok je dobra vest povratak Srnića.

Naš reporter je na licu mesta i očekuju vas fotografije, snimci i ekskluzivne informacije.

Meč je sudio Toni Šapron iz Francuske, a pomagali su mu sunarodnici Frederik Aket, Aleksandre Vijal i Hakim Ben El-Hađ.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

89' - Ponovo Borjan, velika odbrana, nogama!

86' -
Lafata, još jednom - Borjan ne da. Pala je koncentracija defitinivno kod svih igrača Zvezde, ali ne i kod Milana Borjana koji se razbranio u poslednjih deset minuta.

81' - Lafata!

Još jedna dobra šansa za Spartu... Borjan opet maestralan, ljuti se na svoje igrače koji su u svojim glavama već u narednoj rundi kvalifikacijama.

79' - Lafata!

Brani Borjan nakon prekida, sjajan šut Lafate glavom, zakačio ju je prstima reprezentativac Kanade i "ostavio" na prečki. Aleksandar Pešić menja Boaćija, koji se drži za prepone, i dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

77' - Ben Haim!

Najbolja šansa u oba meča za Spartu, ušao je sa boka u sredinu rezervista iz Izraela, odlično šutirao, a lopta pogađa dalju stativu gola Borjana koji je pre neki minut dobio i žuti karton.

70' -
Umesto Srnića na terenu Nemanja Radonjić.

65' - SRNIĆ!

Bliža Zvezda drugom pogotku nego Sparta prvom... Sada Kanga, Boaći, pa Donald, kupi "otpadak" Srnić, biva konkretan, šutira, ali brani Dubravka. Rosicki umesto Mavube na terenu.

62' -
David Lafata umesto očajnog Marka Janka.

59' -
Manđek gubi živce, oštar start sa leđa na Kangu - žuti karton.

54' - Milić!

Nije ovo bilo tako loše... Pokušalo je Zvezdino levo krilo glavom nakon centaršuta Kange, gađao je bliži ugao Dubravke, ali lopta ide u malu mrežu.

48' -
Donald šutira sa slične pozicije odakle je postigao gol iz slobodnog udarca protiv Irtiša, ali mu sada, pri udarcu iz igre, lopta prelazi preko noge.

46' -
Kadlec izlazi iz igre i menja ga Ben Haim, počinje drugo poluvreme.

45+1' - KANGA! 

Nova opasna kontra Crvene zvezde, lopta za Gelora Kangu, ovaj izlazi pred Dubravku, brži je od njega, ali ostaje mu lopta "ispod noge" i on pada. Kraj poluvremena.

44' - OPASNO!

Najopasniji napad Sparte do sada, prošla je lopta iza odbrane Zvezde, prihvatio ju je Kadlec, Borjan je izleteo, zakačio loptu, bio daleko od linije, ali fudbaler češkog tima ne uspeva da proigra nikog od svojih saigrača. Le Talek otklanja opasnost.

42' -
Manđek na ivici kaznenog, namešta se na šut, ali bez opasnosti po Borjana.

38' - JOVIČIĆ!

Velika šansa za Zvezdinog borbenog vezistu, ali ne uspeva da odličnu kontru Gelora Kange kruniše golom... Ipak mu šut nije najjače oružje, nije zahvatio loptu kako je hteo.

37' -
Kao i u prvom meču sa tribina dovikivanje navijača Srbije i Češke: "Srbija - Kosovo".

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


35' - Kanga, Boaći, pa Kanga!

Mnogo opasnija Zvezda, naročito kada se otvori kontra, sada su je odlično istrčali fudbaleri iz Gabona i Gane, da bi Zvezdin vezista šutirao - i ovoga puta u igrača protivničkog tima.

33' -
Slobodan udarac za Plavšića, nakon faula Boaćija, ali baš loš udarac igrača Sparte.

29' -
Dobija nezgodan udarac loptom Srnić u uho, i to od nekadašnjeg saigrača Srđana Plavšića, ali nakon kratkotrajne pauze - ponovo se igra.

26' -
U ovim trenucima ofanziva Sparte, pokušavaju da dođu do brzog pogotka koji bi ih vratio u meč, dok Crvena zvezda, u skladu sa rezultatom, čeka.

19' - GOL! ZVEZDA VODI! BOAĆI!

Sjajan početak i igra Zvezde upravo su nagrađeni!

Crvena zvezda na dva gola iz Beograda dodaje i još jedan iz Praga - strelac je Ričmond Boaći koji koristi upornost Slavoljuba Srnića koji je dugo trčao za loptom upućenoj po desnoj strani, imao sreće da je teren uspori, a onda poslao fantastičan pas po zemlji gde na drugoj stativi, u idealnom trenutku, natrčava napadač iz Gane.

Fenomenalna akcija tima Vladana Milojevića...

Boaći
Izvor: YouTube


14' - FRIDEK!

Najopasniji napad Sparte do sada, po desnoj strani, ali nakon saradnje Kadleca i Frideka - na pravom mestu Milan Borjan koji sigurnom intervencijom počinje ovaj meč.

11' -
Kanga i Boaći što duže igraju zajedno - to se bolje razumeju. Sada su razmenili dodavanja, pa je Gabonac poslao loptu u prostor, ali Dubravka oprezan i za korak brži od napadača Zvezde.

8' - KANGA!

Igra Zvezda ozbiljno dobro i  napočetku i ovog meča, sada je Slavoljub Srnić poslao loptu za boka odakle je iz prve grudima Boaći spušta za Kangu, Gabonac šutira, ali odličan je to bio blok Maračeka... Pokušao je i Srnić, ali nije bilo tako opasno.


4' - ŠANSA!

Odmah prilika za Boaćija, ali, za razliku od meča u Beogradu, ovoga puta mu beži lopta... Onda i opasniji pokušaj, Milan Rodić, pa Ričmond Boaći, šut sa ivice kaznenog - pored gola!

1' - Meč je počeo, oko 18.000 navijača na tribinama!

#acspartapraha #zvezda #europaleague #prague #football #fans #ultras

A post shared by MONDO (@mondoportal) on


- Izašli su sada i svi igrači na teren i u toku je zagrevanje...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Teren deluje odlično, javlja nam naš reporter sa "Đenerali arene", kiša je prestala, a na stadion polako dolaze i domaći navijači koji su gotovo podjednako "uniformisani". Omiljena ličnost je definitivno prekaljeni Tomaš Rosicki, koji je danas među rezervama.

Pogledajte zanimljivu fotku iz Praga.


- Stiže nam i prva fotografija sa stadiona u Pragu. Golmani su na zagrevanju...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Napravio je tri promene u startnoj postavi StramaćonI: M. Kadlec, V. Kadlec i Mavuba.

- Oko 3.000 navijača Zvezde je u Pragu, a na našem portalu čitajte kakva je atmosfera u Pragu. OVDE!

- Čitajte i kako su češki mediji izveštavali u najavi revanš susreta. OVDE!

- Očekivani sastav Zvezde, ovo je najavio MONDO. OVDE!

- Pročitajte šta je u najavi meča kazao Vladan Milojević. OVDE!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sjajno

Sjajan je Osijek koji je izbacio PSV, a Zvezda koju u Srbiji kite zlatom i samo sto ne proglasavaju bozanstvom svakih par godina napravi po jedno ovako cudo, premalo. Vec sljedece kolo bice razvaljena kao i Partizan

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC