• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravko Kuzmanović o Arsenalu, Srbiji, Đukiću...

Zdravko Kuzmanović (20) zna nešto više o interesovanju Arsenala za njegove usluge nego što piše u novinama. To je znak da priča nije patka.

 Zdravko Kuzmanović o Arsenalu, Srbiji, Đukiću... Izvor: MONDO

U intervjuu za "Blic", standardni vezista Fiorentine i već dugo nezamenljivi starter za Srbiju, kaže da mu je i menadžer rekao da se slavni trener Arsen Venger i još slavniji londonski klub raspituju za njega.

"Arsenal je svetska firma i kome ne bi prijalo to što se priča, ali za sada je sve u sferi nagađanja. Sa mnom niko nije razgovarao, a nemam ni vremena da razmišljam o odlasku u London. Pisalo se ovde o interesovanju Arsenala za mene, rekao mi je nešto i menadžer. Njemu ću prepustiti da brine o tome kad se približi prelazni rok", počeo je priču Srbin rođen u Švajcarskoj, koji je bez razmišljanja izabrao da igra za "orlove".

Arsenal je veliki klub, ali Fiorentina nije mali klub. I u Firenci bilo je potrebno vreme našem fudbaleru da se pokaže, dokaže i ustali u startnoj postavi. Takva prilika mu se, iako ode u Arsenal, možda više ni ne ukaže.

"Ko to može da predvidi! Sve je moguće, iako imam ugovor sa Fiorentinom na još tri godine. Zna se da Venger forsira mlade igrače i da su se mnogi kod njega proslavili, ali tamo bi me čekala strašna konkurencija. Prošao sam tu školu ovde u Italiji: celih šest meseci nisam igrao! Ne bi valjalo da se još toliko prilagođavam i čekam na šansu u Arsenalu", obazriv je Kuzmanović.

Posle sumornog kijevskog izdanja, elan kod Kuzmanovića ne jenjava kada su igre sa Srbiju u pitanju. On i dalje veruje. On i dalje želi...

"Gorim od nestrpljenja, prosto ne mogu da dočekam početak kvalifikacija! Daleko je septembar, ali je već mislim na to kako da se iskupimo za neodlazak na EURO. Jaka je naša grupa, to svi kažu, ali Srbija je jedan od favorita, zajedno sa Francuskom i Rumunijom", optimista je mladi vezista.

Opšti je utisak da su Francuzi za korak ispred ostalih.

"Nije ni njima lako, niti im dajem neku prednost. Srećno su se plasirali u prošlim kvalifikacijama, nešto su i druge reprezentacije odradile za njih. Ravnopravni smo i s njima i s Rumunima, sve je otvoreno", negira Kuzmanović.

Stara priča o pobedama kod kuće i svuda gde se "može ili mora" na strani i ovog puta je aktuelna, ali retko kada smo je primenjivali.

"Na "Marakani" svi moraju da padnu, a u gostima je naša obaveza da pobedimo ekipe koje nisu favoriti. Ne sme nam se ponoviti ono iz prošlog ciklusa kad smo padali u Kazahstanu i Jermeniji, pa kod kuće sa Fincima. Ostaje nam da u krugu sa Francuskom i Rumunijom budemo bolji bar od jednih i odemo na Svetsko prvenstvo", ponovo Kuzmanović postavlja jasnu računicu na kojoj smo toliko puta pali ispit.

Mnogi su skeptici da ova podmlađena generacija "orlova" to može, sa mladim selektorom Miroslavom Đukićem.

"Selektor traži od nas da nametnemo svoju igru i da se nikom ne prilagođavamo. Tako funkcionišu sve velike ekipe, a Srbija hoće da bude velika jer njeno ime još nešto znači u Evropi. Imamo Vidića i Stankovića koji stalno igraju u Ligi šampiona, dosta igrača u jakim klubovima i ogromnu želju da odemo u Južnu Afriku. Ne smemo ponovo da razočaramo Srbiju!"

Ne smete!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC