• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovetić, Keita i ostane ti 144 miliona evra...

Autor mondo.rs

Monako "s uživanjem" troši ogroman novac zarađen rasprodajom šampionskog tima.

Prvak Francuske i polufinalista poslednjeg izdanja Lige šampiona, Monako, zaradio je rasprodajom fantastičnog tima 178 ovog i već 185 miliona evra narednog leta, što ukupno predstavlja prihod od 363 miliona evra u jednom prelaznom roku.

Red je bio nešto od tog novca uložiti u ono što je ostalo od tima koji majstorski predvodi Leonardo Žardim, tako da je menadžment kluba iz Monte Karla u finišu prelaznog roka obavio neke od transfera koje drugi nisu uspeli.

Konkretno, Juventus.

Dosadašnji fudbaler Lacija, Keita Balde (22) potpisao je danas ugovor sa Monakom do 2022. godine, saopštio je šampion Francuske.

Monakovi potpisi 2017. godine:

/sume su u milionima evra/

30 - Keita Balde (22, napad, Lacio)

25 - Juri Tilemans (20, sredina, Anderleht)

15 - Terens Kongolo (23, štoper, Fajnord)

11 - Stevan Jovetić (27, napad, Inter)

10 - Adama Dijakabi (21, napad, Ren)

8 - Sualijo Meite (23, sredina, Varegem)

3 - Đordi Mbula (18, krilo, Barselona "B")

------------------------

102.000.000

Italijanska štampa navodi da je transfer iznosio 30 miliona evra, plus dva miliona bonusa u zavisnosti od učinka u novom klubu.

Senegalski fudbaler u Laciju je bio od 2013. godine kada je u taj italijanski klub stigao iz omladinske škole Barselone. On je prošle sezone odigrao 31 utakmicu i postigao 16 golova, dugo je bio na meti Juventusa, čak je pravio i probleme u Rimu zbog toga što predsednik kluba Klaudio Lotito nije želeo da ga pusti tek tako, ali mu se želja da ode na kraju ispunila.

Balde je drugi napadač kojeg je Monako angažovao u kratkom roku, nakon što je crnogorski as Stevan Jovetić (27) doveden iz Intera za samo 11 miliona evra.

Prostom računicom može se izračunati da je Monaku od ustupanja, pa očekivane prodaje Kilijana Mbapea (18) najvećem rivalu, Pari Sen Žermenu za 185 miliona evra, ostalo još 144 kada su plaćeni Balde i Jovetić.

A, da ne pominjemo da su "kneževi" pre nikad viđene pozajmice "vunderkinda" svetskog fudbala već bili zaradili skoro toliko transferima osmorice igrača: Bendžamin Mendi (23, Mančester siti, 57,5 miliona evra), Bernardo Silva (22, Mančester siti, 50), Timue Bakajoko (22, Čelsi, 40), Alan Sen-Maksim (20, Nica, 10), Valer Žermen (27, Marsej, 8), Abdu Dijalo (21, Majnc, 5), Korentin Žan (21, Tuluz, 3,5) i Nabil Dirar (32, Fenerbahče, 3,5).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC