• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Borca i vezista Krupe među "zmajićima"

Autor mondo.ba

Čuvar mreže banjalučkog Borca Nemanja Trkulja i vezni igrač Krupe Nikola Dujaković našli su se na spisku selektora mlade selekcije Bosne i Hercegovine Vinka Marinovića.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati protiv Velsa 10. novembra u 19.00 u Bangoru.

Selektor "zmajića" Vinko Marinović je za predstojeći susret pozvao 23 igrača.

"Na spisku su uglavnom igrači koji su bili i u ranijem sazivu. Jedino ne možemo računati na Demira Pecu koji će zbog povrede propustiti ovo okupljanje. Sada imamo samo dva dana za pripreme, ali takav je kalendar i moramo se osloniti na ono što smo uradili u proteklom periodu kada smo imali mnogo više vremena za rad", rekao je selektor U-21 BiH.

Prema njegovim riječima, grupa je jako teška...

"Kao što sam i ranije govorio, imamo tešku grupu, ali ćemo se truditi da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Vels je ekipa koja zaslužuje poštovanje, pobijedili su Švajcarsku, ali i mi smo nadigrali Portugal, tako da će sasvim sigurno ovaj duel biti neizvjestan. Ipak, ako ponovimo igru kao protiv Portugalaca, možemo se nadati dobrom rezultatu", dodao je Marinović.

Golmani:
Nemanja Trkulja (Borac), Azir Muminović (Sloboda), Matej Marković (Čelik)

Odbrana:
Darko Todorović (Sloboda), Kerim Memija (Vejle), Kemal Osmanković (Željezničar), Besim Šerbečić (Radnik), Stjepan Radeljić (Štutgart), Marko Mihojević (Sarajevo), Eldar Ćivić (Sparta Prag)

Vezni red:
Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Marijan Ćavar (Zrinjski), Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Ismar Hairlahović (Sloboda), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Elvedin Herić (Sarajevo), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Zinedin Mustedanagić (Dukla Prag)

Napad:
Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Ivan Jukić (Korona Kjelce), Ermedin Demirović (Alaves), Almir Aganspahić (Mladost)

Reprezentativci će se okupiti 6. novembra u Trening centru FS BiH u Zenici.

"Zmajići" su u grupi trećeplasirani na tabeli sa šest bodova, Švajcarska ima bod više i utakmicu više na drugom mjestu, dok je na liderskoj poziciji selekcija sa 10 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC